Ινφαντίνο: «Στόχος το Κύπελλο Εθνών Αφρικής να γίνεται τον Σεπτέμβριο»

Ινφαντίνο: «Στόχος το Κύπελλο Εθνών Αφρικής να γίνεται τον Σεπτέμβριο»

Κωνσταντίνος Κωλαΐτης
Ινφαντίνο: «Στόχος το Κύπελλο Εθνών Αφρικής να γίνεται τον Σεπτέμβριο»

bet365

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο ξεκαθάρισε ότι η πρόθεση της FIFA είναι το Κύπελλο Εθνών Αφρικής να διεξάγεται τον Σεπτέμβριο, σενάριο που μπορεί να δώσει και τη λύση στο πρόβλημα ενόψει του ερχόμενου τουρνουά που βρίσκεται στον «αέρα».

Η σέντρα στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής έχει δοθεί για τις 9 Ιανουαρίου στο Καμερούν. Ωστόσο, προς το παρόν δεν είναι σίγουρο ούτε το αν θα αρχίσει, ούτε και το αν θα λάβει χώρα στο εν λόγω έδαφος. Η διοργάνωση που απασχολεί ιδιαίτερα τον Ολυμπιακό, αλλά και δεκάδες συλλόγους από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, βρίσκεται στον «αέρα» λόγω των τραγικών συνθηκών που επικρατούν στο Καμερούν και η πλευρά της FIFA φέρεται να τάσσεται υπέρ της αναβολής του, ώστε συν τοις άλλοις να μην προκύψει πρόβλημα και με το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, Τζιάνι Ινφαντίνο, το πήγε ένα βήμα παρακάτω, παίρνοντας θέση επί του ζητήματος κατά την ομιλία του στο ετήσιο συμβούλιο για το μέλλον του ποδοσφαίρου, όπου βασικό θέμα ήταν τα οικονομικά οφέλη από το πλάνο του Μουντιάλ ανά δύο χρόνια.

Συγκεκριμένα, ο Ιταλός παράγοντας εξέφρασε την επιθυμία της FIFA να δώσει λύση στο «καυτό», πια, ζήτημα, μεταφέροντας τη διοργάνωση από το διάστημα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, στις αρχές Σεπτεμβρίου. Αλλαγή που, όμως, δεν είναι σίγουρο ότι αφορά το επερχόμενο τουρνουά, καθώς θα πρέπει πρώτα να τροποποιηθεί το καλεντάρι των εθνικών ομάδων:

«Το Κύπελλο Εθνών Αφρικής γίνεται κάθε δύο χρόνια και κατανοούμε τη σημασία της διοργάνωσης. Μέχρι πριν λίγα χρόνια, δεν ενοχλούσε κανέναν να αγωνίζεται τον χειμώνα. Πλέον, υπάρχει πρόβλημα διότι πολλοί Αφρικανοί ποδοσφαιριστές παίζουν σε μεγάλους συλλόγους, οι οποίοι τους χάνουν σε κρίσιμο σημείο της σεζόν.
Αν καταφέρουμε να επανακαθορίσουμε το καλεντάρι, θα διασφαλίσουμε ότι το Κύπελλο Εθνών Αφρικής θα διεξάγεται στο μεγάλο παράθυρο του Σεπτεμβρίου. Θα έχουμε δώσει λύση σε ένα μεγάλο πρόβλημα για πολλά πρωταθλήματα που διαθέτουν Αφρικανούς ποδοσφαιριστές. Είναι μέρος της προόδου που συζητάμε. Δεν μου αρέσει να μιλάω για "πολέμους" ή εχθρούς, αλλά για δικαιοσύνη. Είναι σημαντικό να ψάχνουμε την καλύτερη δυνατή λύση όλοι μαζί
».

 

Τελευταία Νέα