Μουντιάλ: Υπόσχεση της FIFA για επιπλέον 3,9 δισ. ευρώ προς τις ομοσπονδίες από το πλάνο διετίας!

Κωνσταντίνος Κωλαΐτης
Μουντιάλ: Υπόσχεση της FIFA για επιπλέον 3,9 δισ. ευρώ προς τις ομοσπονδίες από το πλάνο διετίας!

bet365

Σύμφωμα με ανεξάρτητες μελέτες, η FIFA εκτιμά ότι το Μουντιάλ ανά δύο χρόνια θα αποφέρει επιπλέον 3,9 δισ. ευρώ έσοδα προς τις 211 ομοσπονδίες-μέλη της από την πρώτη κιόλας τετραετία.

Η FIFA όχι απλά δεν υποχωρεί στο πλάνο διεξαγωγής του Μουντιάλ ανά διετία, αλλά μόλις έπαιξε το πιο βαρύ «χαρτί» της στην προσπάθεια να πάρει με το μέρος της το μεγαλύτερο μέρος της «πίτας» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Για πρώτη φορά ως τώρα, η παγκόσμια διοργανώτρια αρχή μίλησε με αριθμούς και οικονομικά δεδομένα και με βάση την το πόρισμα δύο ανεξάρτητων μελετών, υπόσχεται επιπλέον έσοδα 3,9 δισεκατομμυρίων ευρώ από την πρώτη τετραετία!

Στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου για το μέλλον του ποδοσφαίρου, ο Τζιάνι Ινφαντίνο έκανε τα «αποκαλυπτήρια» των ερευνών για τα χρηματικά οφέλη της συχνότερης διεξαγωγής των Παγκοσμίων Κυπέλλων, σύμφωνα με τα οποία το ποσό των 3,9 δισ. θα μοιράζεται αναλογικά στις 211 ομοσπονδίες-μέλη και ο μέσος όρος των εξασφαλισμένων εσόδων που θα κατανέμονται ανά χώρα θα αυξηθεί από τα 5,3 στα 22,1 εκατομμύρια ευρώ, επίσης από τον πρώτο κύκλο τετραετίας!

Μάλιστα, η πλευρά της FIFA μέσω της έρευνας της Nielsen δεν έμεινε μόνο στα του Μουντιάλ, αλλά παρουσίασε και τα συνολικά έσοδα που θα κερδίσει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο αν και οι επιμέρους Συνομοσπονδίες όπως η UEFA υιοθετήσουν επίσης το μοντέλο των διοργανώσεων ανά διετία. Έσοδα που εκτιμώνται ότι θα ξεπεράσουν τα 5,8 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε στο να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ των ομοσπονδιών-μελών της FIFA και να προσφέρουμε σε όσες περισσότερες γίνεται μια πιο ρεαλιστική ευκαιρία να αγωνιστούν σε παγκόσμιο επίπεδο», τόνισε αναφορικά με την πρότασή του ο Τζιάνι Ινφαντίνο.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα