Λέο Μάτος: «Στον ΠΑΟΚ πέρασα τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου»! (vid)

Λέο Μάτος: «Στον ΠΑΟΚ πέρασα τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου»! (vid)

Σταύρος Σουντουλίδης
 Λέο Μάτος: «Στον ΠΑΟΚ πέρασα τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου»! (vid)

bet365

Ο Λέο Μάτος επέστρεψε, μετά από δεκατρείς μήνες, στη Θεσσαλονίκη, ξανά έζησε την εμπειρία της Τούμπας και πάντοτε ο ΠΑΟΚ θα αποτελεί ένα ξεχωριστό κομμάτι της ζωής του.

Με 168 συμμετοχές (26 γκολ, 16 ασίστ) ο Λέο Μάτος φιγουράρει στην όγδοη θέση όλων των ξένων ποδοσφαιριστών, που έχουν φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ και δίχως καμία αμφιβολία έχει γράψει το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ασπρόμαυρη ιστορία.

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός στα 35 του πια έχει επιστρέψει εδώ και ένα χρόνο στην πατρίδα του και την οικογένεια του στο Ρίο ντε Τζανέιρο, συνεχίζοντας να βγάζει το ψωμί του παίζοντας μπάλα με τα χρώματα της Βάσκο ντα Γκάμα. Ωστόσο ο ΠΑΟΚ είναι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της καριέρας του, ίσως το πιο πετυχημένο μέρος της, με τους τίτλους και τις επιτυχίες που γνώρισε φορώντας για τεσσεράμιση χρόνια την «ασπρόμαυρη» φανέλα.

Ο ΠΑΟΚ, η Τούμπα, η Θεσσαλονίκη θα έχουν πάντα μια περίοπτη θέση στην καρδιά του ίδιου και της οικογένειας του. «Μας έλειψε η ομάδα, η πόλη, όλη η ατμόσφαιρα γύρω από τον σύλλογο», παραδέχθηκε γι’ αυτό σε κάθε ευκαιρία η επιστροφή στην Ελλάδα θα είναι πάντα μέσα στο πρόγραμμα των… «El Loco» Matos.

Σύσσωμη η οικογένεια χτες το βράδυ πέρασε και πάλι το κατώφλι της Τούμπας, παρακολούθησε την αναμέτρηση με τη Λίνκολν, ενώ μετά το τέλος ο μπαμπάς βρέθηκε στα αποδυτήρια της ομάδας.

«Επέστρεψα στο μέρος όπου πέρασα τα καλύτερα χρόνια της ζωής και της καριέρας μου. Αμέσως μου δημιουργήθηκαν πολλά όμορφα συναισθήματα και αναμνήσεις, καθώς είδα ξανά ανθρώπους και φίλους με τους οποίους συνεργάστηκα όλα αυτά τα χρόνια. Για μένα ήταν η οικογένεια μου. Ποτέ δεν είναι εύκολο να επιστρέψεις κάπου όπου έχεις ζήσει τόσα πολλά, αλλά είμαι χαρούμενος που βρέθηκα πάλι στην Τούμπα και ξανά έζησα την ατμόσφαιρα της», υποστήριξε ο Βραζιλιάνος άσος, που είχε την ευκαιρία να δει και να μιλήσει από κοντά με τον Ραζβάν Λουτσέσκου.

«Ο Ραζβάν είναι φίλος μου. Πέρασα μαζί του τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου, πιστεύω ότι το ίδιο ισχύει και για εκείνον, μιλήσαμε για την ομάδα, θυμηθήκαμε τα παλιά και όσα ζήσαμε πριν από δύο-τρία χρόνια, θα τον δω και στη Νέα Μεσημβρία για να έχουμε περισσότερο χρόνο να πούμε περισσότερα οι δυο μας», είπε.

«Δεν ξέρω για πόσο ακόμα θα είμαι δίπλα στον πατέρα μου»

Στην ερώτηση αν του δινόταν μια δεύτερη ευκαιρία κατά πόσο θα ήθελε να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ, ο Λέο απάντησε με απόλυτη ειλικρίνεια. «Κοιτάξτε, έχω συμβόλαιο με τη Βάσκο και τιμώ την ομάδα και την υπογραφή μου. Όμως, όλοι γνωρίζετε την απάντηση, δεν χρειάζεται να πω κάτι περισσότερο! Σέβομαι τη φανέλα που φοράω αυτή την στιγμή και θα συνεχίσω να το κάνω».

Ο 35χρονος ποδοσφαιριστής δεν έχει μετανιώσει που πριν από ένα χρόνο έφυγε από τον ΠΑΟΚ. Ναι, όπως παραδέχθηκε, ήταν μια δύσκολη απόφαση, αλλά για εκείνον η οικογένεια είναι πάνω απ’ όλα.

«Η καρδιά μου ράγισε όταν έπρεπε να φύγω από τον ΠΑΟΚ. Πριν από ένα χρόνο είχα εξηγήσει τι μου συνέβαινε σε προσωπικό επίπεδο, πήρα την απόφαση να αποχωρήσω καθώς ο πατέρας μου αντιμετώπιζε κάποια σοβαρά προβλήματα υγείας και δεν ήξερα αν θα τον ξαναδώ! Δε μπορούσα από τόσο μακριά να τον βοηθήσω, να είμαι δίπλα του στον δύσκολο αγώνα που έδινε με τον καρκίνο. Το σώμα μου ήταν στη Θεσσαλονίκη, αλλά το μυαλό και η σκέψη μου ήταν εκεί, στον πατέρα μου. Έτσι πήρα την απόφαση να επιστρέψω στη Βραζιλία και ειλικρινά σας λέω δεν το έχω μετανιώσει. Αγωνίζομαι στην πόλη μου, παίζω μπροστά στους φίλους και στην οικογένεια μου και μετά από κάθε παιχνίδι περνάω χρόνο μαζί με τον πατέρα μου γιατί δεν ξέρω για πόσο ακόμα θα έχω αυτή τη δυνατότητα, δεν ξέρω πόσο ακόμα θα είναι μαζί μας...».

@Photo credits: eurokinissi
 

Τελευταία Νέα