Το ράδιο δίπλα στον τάφο και ο «νεκροθάφτης» γιος

Αλέξανδρος Λοθάνο
Το ράδιο δίπλα στον τάφο και ο «νεκροθάφτης» γιος

bet365

Δύο ποδοσφαιρικές ιστορίες, 11.000 χιλιόμετρα μακριά η μια από την άλλη (στο Σαν Μιγκέλ ντε Τουκουμάν της Αργεντινής και στο Καστέλ Ματζιόρε της Ιταλίας) για το ξεχωριστό δέσιμο μεταξύ πατέρα και γιου.

Στα 19 σου χρόνια, ζεις με πάθος την κάθε σου στιγμή. Παθιάζεσαι με τον έρωτα, παθιάζεσαι με την μουσική, παθιάζεσαι με τους φίλους, παθιάζεσαι με το ποδόσφαιρο, το οποίο στην Αργεντινή είναι κάτι παραπάνω από θρησκεία.

Ο Ναουέλ Ντίμπου Πέρες ζούσε με πάθος κάθε παιχνίδι της αγαπημένης του ομάδας, της Σαν Μαρτίν ντε Τουκουμάν. Στις 9 Ιουνίου του 2016, αυτό το πάθος του στοίχισε την ζωή.

Στο Σαντιάγο ντελ Εστέρο, μετά τον εκτός έδρας αγώνα της ομάδας του με την Λιμπερτάδ ντε Σουντσάλες, η σύγκρουση του αυτοκινήτου του με ένα φορτηγό απέβη μοιραία. Ο Ναουέλ άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο, μαζί με τρεις φίλους του, τον Γκαστόν, τον Φερνάντο και τον Χουάν Κάρλος.

Έκτοτε, κάθε φορά που η Σαν Μαρτίν ντε Τουκουμάν δίνει αγώνα, ο Ναουέλ την «ακούει» στο ραδιόφωνο. Φροντίζει γι’ αυτό ο πατέρας του, ο οποίος πηγαίνει στο νεκροταφείο με ένα τρανζιστοράκι και κάθεται δίπλα στον τάφο του γιου του.

Το συγκλονιστικό τελετουργικό κρατάει από τον πρώτο κιόλας αγώνα της Σαν Μαρτίν μετά τον τραγικό χαμό του Ναουέλ, αλλά τώρα έγινε γνωστό μέσω των social media, ύστερα από σχετική ανάρτηση της Γιοΐς Μαριανέλα, αδελφής του πρόωρα χαμένου νεαρού.

«Ένας πατέρας ακούγοντας την περιγραφή του αγώνα της Σαν Μαρτίν δίπλα στον τάφο του γιου του, ένας γιος που έχασε την ζωή του στον δρόμο, έχοντας πάει να δει από κοντά την ομάδα της καρδιάς του. Μια φωτογραφία που μεταδίδει πολλή θλίψη, αλλά πάνω απ’ όλα πολλή αγάπη. Είναι ένα ξεκάθαρο παράδειγμα ότι πεθαίνει μόνο όποιος ξεχνιέται. Σε αγαπώ αδελφέ, πάντα θα είσαι στις καρδιές μας. Εμπρός Ντίμπου και εμπρός Σαν Μαρτίν» έγραψε στο Facebook η Γιοΐς.

Στον αγώνα που άκουσαν ο Ναουέλ και ο πατέρας του, η Σαν Μαρτίν νίκησε στην Μεντόσα την Ντεπορτίβο Μαϊπού και απέχει δύο βαθμούς από την πρώτη θέση της βαθμολογίας στην Primera B, την δεύτερη κατηγορία του αργεντίνικου ποδοσφαίρου. Αν καταφέρει να τερματίσει πρώτη, θα παίξει αγώνα μπαράζ με έπαθλο την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία.

11.000 χιλιόμετρα μακριά από το Σαν Μαρτίν, στο Καστέλ Ματζιόρε της Μπολόνια στην Ιταλία, ένας γιος «έθαβε» τα όνειρα του πατέρα του, σημειώνοντας ένα γκολ που σφράγισε την προπονητική του μοίρα.

Στο πλαίσιο της Serie D (τέταρτη κατηγορία), η Προγκρέσο του ποδοσφαιριστή Νικολό Μπαγκάτι υποδέχονταν την Ατλέτικ Κάρπι του προπονητή Μάσιμο Μπαγκάτι, ο οποίος έπαιζε το κεφάλι του.

Ο Νικολό, 23χρονος μέσος και γιος του Μάσιμο, έπαιξε κατ’ ανάγκη ως επιθετικός και άνοιξε το σκορ για την Προγκρέσο. Και, παρ’ ότι η Ατλέτικο Κάρπι ισοφάρισε στη συνέχεια, το αποτέλεσμα στοίχισε την θέση του στον πατέρα του, λίγες ώρες μετά το ματς.

«Αν ο γιος μου σκοράρει, είπε ότι θα έρθει στον πάγκο και θα πανηγυρίσει» έλεγε αστειευόμενος ο Μάσιμο παραμονές του αγώνα. Η πραγματικότητα, όμως, ήταν τελείως διαφορετική.

«Ο Νικολό κάθισε μπροστά στα αποδυτήρια και έκλαιγε γιατί εμμέσως θεωρούσε ότι με το γκολ του μου έκανε ζημιά, αλλά εγώ του είπα ότι δεν πρέπει να το κάνει αυτό. Εκείνος έκανε απλώς το καθήκον του» εξήγησε ο Μάσιμο για την συγκλονιστική στιγμή που έζησε και η οποία, όπως αποδείχθηκε λίγες ώρες αργότερα, ήταν προφητική για την δουλειά του.

Ο Μάσιμο Μπαγκάτι χάρηκε με το γκολ του γιου του, το οποίο όμως έμελλε να του στοιχίσει την δουλειά του. «Χαλάλι σου, Νικολό» θα σκέφτηκε ως καλός πατέρας…

@Photo credits: Facebook: Yohis Marianela
 

Τελευταία Νέα