Άγιαξ - Αϊντχόφεν: Πεντάρα κορυφής για τον «Αίαντα»

Βασίλης Μπαλατσός
Άγιαξ - Αϊντχόφεν: Πεντάρα κορυφής για τον «Αίαντα»

bet365

Ο Άγιαξ συνέτριψε με 5-0 την PSV Αϊντχόφεν και εδραίωσε τη θλεση του στην κορυφή, αποκτώντας προβάβισμα τεσσάρων βαθμών.

Σε παράσταση για έναν ρόλο εξελίχθηκε το ντέρμπι του Άγιαξ με την PSV Αϊντχόφεν. Ο «Αίαντας» συνέτριψε με 5-0 την μεγάλη της αντίπαλο στην «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» και απέκτησε προβάδισμα τεσσάρων βαθμών στην κορυφή της Eredivisie, έχοντας 25, έναντι 21 της δεύτερης PSV.

Ο Άγιαξ επέβαλε τον ρυθμό του από το πρώτο μέρος. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν πριν τη συμπλήρωση του 20ου λεπτού με τον Στίβεν Μπέργκχαους να κάνει το 1-0 μετά από εξαιρετική ενέργεια του Ντούσαν Τάντιτς.Η PSV είχε τη μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 31' μετά από εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ του Μπόσκαλι, όμως ο Πάσβιρ με εντυπωσιακή απόκρουση του είπε «όχι».

Στο δεύτερο μέρος ο «Αίαντας» ήταν καταιγιστικός. Στο 56' ο Ντούσαν Τάντιτς δημιούργησε ακόμα ένα γκολ, με εκτελεστή αυτή τη φορά τον συνήθη «ύποπτο», Σεμπαστιάν Αλέ. Αυτό ήταν το έβδομο τέρμα του 27χρονου φορ σε 10 παιχνίδια της Eredivisie και το νούμερο 13 σε 14 παιχνίδια την τρέχουσα σεζόν. Στο 66' ο εκτελεστής Αλέ έγινε δημιουργός, τροφοδότησε τον Άντονι ο οποίος κέρδισε τον Ντρόμελ. Δέκα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Ντάβι Κλάασεν να βάλει το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ.

Το θριαμβευτικό 5-0 διαμόρφωσε στο 91' ο Ντούσαν Τάντιτς, ο οποίος μετά τις δυο ασίστ του πέτυχε και γκολ, όντας νο μεγάλος πρωταγωνιστής του θριάμβου του Άγιαξ κόντρα στην Αϊντχόφεν.

 

Τελευταία Νέα