Οικογενειακή υπόθεση: Αδέρφια που φόρεσαν μαζί τη φανέλα με το εθνόσημο

Newsroom
Οικογενειακή υπόθεση: Αδέρφια που φόρεσαν μαζί τη φανέλα με το εθνόσημο

bet365

Οι Λούκας και Τεό Ερναντές είναι τα τελευταία χρονικά αδέρφια που αγωνίστηκαν μαζί για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας τους, αλλά όχι τα μοναδικά...

Όταν ο Λούκας και ο Τεό έπαιζαν μαζί μπάλα στους δρόμους της Μασσαλίας μάλλον δεν φαντάζονταν ότι θα έρθει η ημέρα που θα αγωνιστούν μαζί, εκπροσωπώντας μάλιστα τη χώρα τους. Τόσο στον ημιτελικό της Πέμπτης κόντρα στο Βέλγιο όσο και στον τελικό με αντίπαλο την Ισπανία, ο Ντιντιέ Ντεσάν τους έριξε στη μάχη για την κατάκτηση του Nations League.

«Όταν είσαι νέος μπορείς να φανταστείς ότι παίζετε μαζί επαγγελματικά, αλλά το να εκπροσωπείτε τη χώρα σας μαζί είναι ένα όνειρο», δήλωσε ο αμυντικός της Μπάγερν Μονάχου. Ωστόσο οι αδερφοί Ερναντές δεν είναι οι μόνοι που έχουν εκπροσωπήσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας τους.

Οι αδερφοί Αζάρ

Στο παιχνίδι της Γαλλίας με το Βέλγιο, πέρα από τους Λούκας και Τεό Ερναντές, ήταν πολύ πιθανό να δούμε δύο ακόμα αδέρφια να αγωνίζονται μαζί. Πρόκειται για τους Εντέν και Τοργκάν Αζάρ, με τον τελευταίο να τραυματίζεται και να τίθεται εκτός ομάδας. Τα αδέρφια Αζάρ ωστόσο αγωνίστηκαν μαζί στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας το 2018.

Τα αδέρφια Μιλίτο

Οι δύο Αργεντίνοι σταρ έπαιξαν μαζί για την εθνική ομάδα το 2007 και το 2011, αλλά όχι στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής. Ο Ντιέγκο Μιλίτο και ο Γκάμπι Μιλίτο έπαιξαν ως αντίπαλοι στο πρωτάθλημα Αργεντινής, συμπαίκτες στη Ρεάλ Σαραγόσα. Στο Κόπα Αμέρικα του 2007 και του 2011 ωστόσο υπηρέτησαν μαζί την Αλμπισελέστε.

Οι Τουρέ

Τα δύο αδέρφια Κόλο και Γιάγια Τουρέ έπαιξαν μαζί για την Ακτή Ελαφαντοστού όπου αποτέλεσαν μέρος μιας χρυσής γενιάς προεξέχοντος του Ντιντιέ Ντρογκμπά.Το 2015 σήκωσαν μαζί το Κύπελλο Εθνών Αφρικής.

Τα αδέρφια Νέβιλ

Οι δυο αμυντικοί, Φιλ και Γκάρι ξεκίνησαν μαζί στη διάσημη σχολή του '92 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με άλλους μετέπειτα αστέρες όπως ο Ντέιβιντ Μπέκαμ και ο Ράιαν Γκιγκς. Αργότερα οι δρόμοι τους σε επίπεδο συλλόγων χωρίστηκαν, αλλά εκπροσώπησαν την Αγγλία στα Euro 1996, 2000 και 2004 αλλά ποτέ σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Οι αδερφοί Ντος Σάντος

Οι Μεξικανοί σταρ Τζιοβάνι και Τζόναθαν Ντος Σάντος εκπροσώπησαν τη χώρα τους μαζί σε δύο Gold Cups, στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών το 2017 αλλά και στο Μουντιάλ του 2018.

Οι Ντε Μπουρ

Ενδεχομένως το πιο γνωστό ζευγάρι αδερφών που φόρεσαν μαζί τη φανέλα με το εθνόσημο. Τόσο ο Φρανκ όσο και ο Ρόναλντ έπαιξαν μαζί για την Ολλανδία στα Παγκόσμια Κύπελλα του 1994 και του 1998 και στο Ευρωπαϊκό το 2000.

Οι αδερφοί Άλτιντοπ

Ο Χαλίλ και ο Χαμίτ Άλτιντοπ έγινε ευρέως γνωστοί στ ο πέρασμά τους από τη Σάλκε. Εκπροσώπησαν μαζί την Τουρκάι αλλά δεν κατάφεραν ποτέ να προκριθούν σε μια μεγάλη διοργάνωση.

Οι Λάουντρουπ

Τόσο ο Μπράιαν όσο και ο Μίκαελ μοιράστηκαν το γήπεδο φορώντας τη φανέλα της Εθνικής Δανίας, παίζοντας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 1996 και στο Παγκόσμιο το 1998.

Οι Λουκάκου

Ο Ρομέλου και ο Τζόρνταν Λουκάκου εκπροσώπησαν το Βέλγιο στο ευρωπαϊκό του 2016, με τον πρώτο να είναι σαφώς πιο γνωστός και πάντοτε στις κλήσεις του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ.

Τα αδέρφια Κούμαν

Ο νυν τεχνικός της Μπαρτσελόνα ξεκίνησε την καριέρα του με τον αδερφό του Έρβιν στην Κρόνιγκερ. Εκπροσώπησαν μαζί την Ολλανδία στο Euro το 1988 και στο Παγκόσμιο του 1990.

Οι αδερφοί Τσάρλτον

Τζακ και Μπόμπι Τσάρλτον μπορεί να μην συναντήθηκαν ποτέ σε επίπεδο συλλόγου μοιράστηκαν όμως το γήπεδο φορώντας τη φανέλα με το εθνόσημο. Εκπροσώπησαν την Αγγλία στα Παγκόσμια του 1966 (στέφθηκαν πρωταθλητές κόσμου) και 1970 όπως επίσης και στο Ευρωπαϊκό του 1968.

@Photo credits: Associated Press
 

Τελευταία Νέα