Μάκης Γκαγκάτσης στο Δ.Σ. της ΕΠΟ: «Ντρέπομαι που είμαι μέλος στην ΕΕ της ΕΠΟ, κινδυνεύετε με έκπτωση»

Newsroom
Μάκης Γκαγκάτσης στο Δ.Σ. της ΕΠΟ: «Ντρέπομαι που είμαι μέλος στην ΕΕ της ΕΠΟ, κινδυνεύετε με έκπτωση»

bet365

Ένταση προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, με αφορμή το θέμα των 9 ΠΑΕ της Superleague 2 και τη δικαίωση της ΑΕΛ στο Διαιτητικό Δικαστήριο.

Αρχικά τα μέλη της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ, οι κ.κ. Παναγιώτης Δημητρίου, Στέργιος Αντωνίου και Κλέαρχος Τζαφέρης, δήλωσαν ότι σέβονται την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, αλλά προχώρησαν στην αδειοδότηση των εννιά ομάδων της Superleague 2, μετά από σχετική εισήγηση της νομικής υπηρεσίας της Ομοσπονδίας. Όπως τόνισαν πρόθεσή τους ήταν να βοηθήσουν τους ποδοσφαιριστές που σε διαφορετική περίπτωση θα έμεναν άνεργοι.

Η παρέμβαση του Μάκη Γκαγκάτση, ο οποίος δεν αμφισβήτησε τις καλές προθέσεις των τριών παραγόντων της Ομοσπονδίας, προκάλεσε την ένταση καθώς υπενθύμισε πως στη συνεδρίαση της 9ης Σεπτεμβρίου «είχα επισημάνει τον κίνδυνο ακυρωτικής απόφασης του Διαιτητικού». Εκείνη η αντίδραση του μέλους της ΕΕ ήταν η αιτία να μη ληφθεί, τότε, τέτοια απόφαση από το ΔΣ (Εκτελεστική Επιτροπή) και όπως τόνισε ο κ. Γκαγκάτσης: «Δεν καταλαβαίνω γιατί βάλατε το θέμα στην ΕΕΘ (Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων). Αγνοήσατε την ΕΕ και τώρα κινδυνεύετε με έκπτωση. Εγώ δεν δέχομαι να ευτελίζεται η Ομοσπονδία με τέτοιες πρακτικές. Σας είχα προειδοποιήσει.

Ντρέπομαι που είμαι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ. Σας καλώ να ανακαλέσετε αμέσως και την αλλαγή στον κανονισμό επιτήρησης».

Παράλληλα απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Παναγιώτη Δημητρίου, ο Μάκης Γκαγκάτσης του είπε: «Αναγνωρίζω ότι δουλεύετε νυχθημερόν. Ξέρετε ότι σας στηρίζω. Όλα αυτά, κύριε Πρόεδρε, σας τα λέω για να σας προστατεύσω». Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής, ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αναφέρθηκε επίσης και στην ευθύνη της νομικής υπηρεσίας της ΕΠΟ, η οποία σε κάθε περίπτωση εισηγείται και δεν της αρμόζει κυριαρχικός ρόλος: «Όπως έχει πει και άλλος πριν από μένα, όταν αυτή νοοτροπία περιβάλλεται με το κύρος της εξουσίας, οδηγούμαστε σε επικίνδυνες ατραπούς. Και η νομική υπηρεσία της ΕΠΟ θεωρεί αυτή τη στιγμή ότι είναι μέρος της εξουσίας και μάλιστα ιεραρχικά ανώτερη της ΕΕ, αφού με τις εισηγήσεις της καταστρατηγεί αποφάσεις δικαιοδοτικών οργάνων και αποφάσεις της ΕΕ. Είναι θράσος να τρέχετε να ψηφίζετε τον κανονισμό επιτήρησης των 10 ομάδων ενώ δεν έχει εκδικαστεί η προσφυγή της ΠΑΕ ΑΕΛ στο Διαιτητικό».

@Photo credits: eurokinissi
 

Τελευταία Νέα