Η εισήγηση της Εκτελεστικής για την Ολιστική: Με γυναίκα και εκπρόσωπο των διαιτητών στο Δ.Σ. από το 2024

Δημήτρης Τομαράς
Η εισήγηση της Εκτελεστικής για την Ολιστική: Με γυναίκα και εκπρόσωπο των διαιτητών στο Δ.Σ. από το 2024

bet365

Η εισήγηση της ΕΠΟ για την Ολιστική μετά τις σχετικές διαβουλεύσεις περιλαμβάνει εκπροσώπηση των γυναικών και των διαιτητών στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας από το 2024 και μετά.

Πριν την έναρξη των διαδικασιών στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ για την Ολιστική Μελέτη τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Θοδωρής Ζαγοράκης: «Νομίζω ότι πρέπει να τελειώνει το θέμα με την Ολιστική. Είναι ένα σύνολο προτάσεων και καλών πρακτικών για τη λειτουργία της Ομοσπονδίας. Καταναλώσαμε μέρες και ώρες για αυτό το θέμα και να ευχαριστούμε τα παιδιά με τις FIFA / UEFA. Φτάσαμε σε ένα θετικό αποτέλεσμα πιστεύω για τις Ενώσεις.

Από τα χιλιόμετρα που διανύσαμε φτάσαμε στα εκατοστά. Μία με δύο λεπτομέρειες έχουν μείνει έξω απ' αυτό που θέλαμε. Οπότε η απόφαση είναι καθαρά δική σας. Ότι και να αποφασίσετε θα το υποστηρίξω».

Στη συνέχεια ο Δημοσθένης Κιουπτσίδης εκ μέρους της ΕΠΟ μετέφερε την εισήγηση για την Ολιστική που ήταν η εξής: «Υπάρχει μία εκκρεμότητα με τον αθλητικό Νόμο. Υπάρχουν θέματα να τροποποιηθούν. Θέλουμε την παρέμβασή σας (UEFA και FIFA) για να λυθεί.

Από εκεί και πέρα για το άρθρο 22. Η Super League 2 από εκεί που θα είχε 6 εκπροσώπους θα έχει 3. Ο ΠΣΑΠ και το γυναικείο ποδόσφαιρο θα έχουν 2 εκπρόσωπους και από έναν η Ένωση Σάλας, άμμου, οι προπονητές και οι διαιτητές.

Από το 2024 θα μετέχει εκπρόσωπος της Ένωσης Διαιτητών και μία γυναίκα στην Εκτελεστική και στο ενδιάμεσο διάστημα να υπάρχει εκπρόσωπος διαιτητών χωρίς δικαίωμα ψήφου.

Για το άρθρο 38 παρ. 4 που είναι ο πρόεδρος και ο εκτελεστικός διευθυντής. Αρχική πρόταση ήταν ο CEO να είναι ανεξάρτητος. Θα είναι υπό την έγκριση του προέδρου. Αναφέρεται ρητά.

Για το άρθρο 53 παρ. 1 για την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού η εξουσία για προβιβασμό και υποβιβασμό να αφορά στις Λίγκες. Όταν υπήρχε διαφορά ερχόταν στην ΕΠΟ.

Για το άρθρο 57 διαγράφηκε η τροποποίηση για απόσπαση των δικαστών.

Για το άρθρο 82 διαγράφηκαν οι τροποποιήσεις για τις κενές θέσεις στην Εκτελεστική. Από το 2024 θα έχει αντικατάσταση από Ένωση Διαιτητών και γυναίκα εκπρόσωπο και άρα δεν έχει λόγο και απαλείφεται ως διάταξη». Όσο για τον Δημητρίου, τον αναπληρωτή πρόεδρο της ΕΠΟ, τονίστηκε ότι έγινε συνάντηση με τον Υπουργό Γεραπετρίτη και συμφωνήθηκε (πέρασε ήδη σχετική τροποποίηση) να αλλάξει ο Νόμος και να μπορούν τα σωματεία που δεν έχουν μπει στο Μητρώο των Σωματείων να αγωνίζονται κανονικά.


 

Τελευταία Νέα