Το αναπόφευκτο χάος που επικρατεί στη Ντέρμπι του Γουέιν Ρούνεϊ

Το αναπόφευκτο χάος που επικρατεί στη Ντέρμπι του Γουέιν Ρούνεϊ

bet365

Δύο χρόνια μετά την ήττα της στο τελικό των play-off της Τσάμπιονσιπ κοντρά στην Άστον Βίλα, η Ντέρμπι Κάουντι βρίσκεται σε κρίση και δε φαίνεται να μπορεί να ξεφύγει.

Το μεταγραφικό εμπάργκο την οδήγησε να συμβιβαστεί με ότι παίχτη είχε απο τη προηγούμενη σεζόν. Το καλοκαίρι ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για την ομάδα του Ρούνεϊ. Αποχωρήσεις και συμβόλαια που έληξαν άφησαν τον σύλλογο με ελάχιστους παίχτες με τη πλειοψηφία αυτών που είχαν απομείνει να είναι παιδιά της ακαδημίας.

Σε μια συνέντευξη Τύπου ο Άγγλος θρύλος δήλωσε πως μπορούσε να κατεβάσει μία 11άδα και μόλις τρεις αλλαγές. Στις ημέρες που ακολούθησαν κατάφερε να πείσει πέντε παίχτες που είχαν μείνει ελεύθεροι από τις ομάδες τους να πάρουν μέρος στις προπονήσεις της Ντέρμπι.

Παίχτες όπως ο Ραβέλ Μόρισον και ο Φιλ Τζαγκιέλκα είχαν βρει μια προσωρινή ομάδα. Η χαρά του Ρούνεϊ δε κράτησε πολύ, σε μία από τις προπονήσεις τραυμάτισε ο ίδιος με άσχημο τάκλιν τον πολυτιμότερο παίχτη της ομάδας, Τζέισον Νάιτ αφήνοντας τον εκτός δράσης για τουλάχιστον τρεις μήνες.

Οι δυσκολίες δε τελείωσαν όμως εκεί γιατί την επόμενη βδομάδα θα κυκλοφορούσαν εικόνες στο διαδίκτυο με τον 35χρονο να βρίσκεται σε νυχτερινό κλαμπ και στη συνέχεια με δύο γυναίκες σε δωμάτιο ξενοδοχείου.

Ήταν «mission impossible» για τον Άγγλο θρύλο να επαναφέρει τη τάξη στο σύλλογο καθώς και στη προσωπική του ζωή. Μια κίνηση απελπισίας στην Αγγλική ομοσπονδία έδωσε ελπίδες στην ομάδα του. Αφού κατανόησαν τα προβλήματα που αντιμετώπιζε, οι ανώτεροι της Τσάμπιονσιπ έδωσαν την έγκριση στη δήλωση των παιχτών που έκαναν προπόνηση το καλοκαίρι με τη Ντέρμπι. Αυτοί οι παίχτες ανταμείφθηκαν με εξάμηνα συμβόλαια.

Η σεζόν έχει ξεκινήσει για τα «κριάρια» με αναμενόμενο τρόπο, ένας βαθμός από δύο ματς ενώ πλησιάζουν δύσκολες αναμετρήσεις. Μένει να δούμε αν θα δείξουν χαρακτήρα και θα ξεπεράσουν τις δυσκολίες, όπως έκαναν και τη προηγούμενη σεζόν καθώς «σώθηκαν» στο τελευταίο ματς με μια ισοπαλία με 3-3 κόντρα στη Σέφιλντ.

To κείμενο έγραψε ο Θάνος Ζιάκας.

 

Τελευταία Νέα