Gazzetta Fantasy Challenge: Εφτασε η ώρα του μεγάλου τελικού

Κώστας Τόπας
Gazzetta Fantasy Challenge: Εφτασε η ώρα του μεγάλου τελικού
Ιταλία και Αγγλία, δύο παραδοσιακές δυνάμεις του παγκοσμίου ποδοσφαίρου κοντράρουν τις δυνάμεις τους στον τελικό του Euro 2020 στο «Γουέμπλεϊ» και θα διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Μαζί με αυτές καλείστε κι εσείς να οδηγήσετε την ομάδα σας στο Gazzetta Fantasy Challenge στην κορυφή και να κερδίσετε πλούσια δώρα.

Η ώρα που όλοι περιμέναμε πλησιάζει. Ο μεγάλος τελικός του Euro 2020 την Κυριακή (11/07, 22:00, ANT1, Live Gazzetta) αναμένεται να συγκεντρώσει τα βλέμματα του ποδοσφαιρικού πλανήτη. Ιταλία και Αγγλία κοντράρουν τις δυνάμεις τους στο «Γουέμπλεί» και θα διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Η «Σκουάντρα Ατζούρα» έχει ως στόχο να στεφθεί για δεύτερη φορά πρωταθλήτρια Ευρώπης, μετά το 1968, ενώ από την άλλη τα «Τρία Λιοντάρια» κυνηγάνε το πρώτο τους τρόπαιο στην παρθενική εμφάνισή τους σε τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Πώς έφτασαν οι δύο ομάδες μέχρι τον τελικό; Η Ιταλία κατάφερε να πάρει 3 νίκες, διατηρώντας μάλιστα ανέπαφη και την εστία της, στη φάση των ομίλων. Στα νοκ-άουτ ματς απέκλεισε την Αυστρία με 2-1 στην παράταση, το Βέλγιο με 2-1 και την Ισπανία με 4-2 στα πέναλτι. Ο δρόμος των Άγγλων δεν ήταν τόσο… εύκολος όσο των Ιταλών. Πήρε δύο νίκες και μία ισοπαλία στους ομίλους και στη συνέχεια έβγαλε εκτός διοργάνωσης στα νοκ-άουτ τη Γερμανία με 2-0, την Ουκρανία με 4-0 και τη Δανία με 2-1 στην παράταση.

Ετσι, οι δύο παραδοσιακές δυνάμεις του παγκοσμίου ποδοσφαίρου διασταυρώνουν τα ξίφη τους στον τελικό του Euro 2020 και φυσικά έφτασε και η μεγάλη στιγμή για να αναδειχθείτε νικητής στο Gazzetta Fantasy Challenge. Ποιοι παίκτες έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν έως τώρα; Ποιος συγκέντρωσε τους περισσότερους πόντους και ποιος ποδοσφαιριστής των δύο φιναλίστ απογοήτευσε; Ας τους δούμε αναλυτικά...

Τερματοφύλακες

Ξεκινώντας από τον «άσο». Η αγαπημένη επιλογή των μάνατζερ είναι ο Ιταλός πορτιέρε, Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα. Ο 22χρονος βρίσκεται στις περισσότερες ενδεκάδες των ομάδων στο παιχνίδι, με 33,67% ποσοστό. Εχει καταφέρει να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του τρεις φορές και βοήθησε τα μέγιστα προκειμένου η Ιταλία να φτάσει εδώ απόψε. Βέβαια, όσον αφορά τους πόντους, ο Ντοναρούμα δεν είναι ο κορυφαίος. Κι αυτό διότι έχει μόλις 27 έναντι 37 του Τζόρνταν Πίκφορντ.

Ο 27χρονος γκολκίπερ της Έβερτον, μπορεί να είναι η δεύτερη επιλογή των μάνατζερ με ποσοστό 16,19%, αλλά έχει 37 βαθμούς έως τώρα και είναι ο πρώτος τερματοφύλακας στο Gazzetta Fantasy Challenge, στη θέση τερματοφυλάκων. Μάλιστα, ο Πίκφορντ με τα 5 clean sheet κατάφερε να συγκεντρώσει 6,17 πόντους ανά παιχνίδι.

Αμυντικοί

Στην άμυνα τώρα οι Άγγλοι πρωταγωνιστούν, όσον αφορά τους πόντους. Ο Λουκ Σο είναι ο κορυφαίος αμυντικός του Gazzetta Fantasy Challenge, με τους περισσότερους έως τώρα (39). Συγκέντρωσε 7,8 πόντους ανά παιχνίδι και έτσι άφησε πίσω του και στη δεύτερη θέση τον συμπαίκτη του, Τζον Στόουνς. Ο 27χρονος κεντρικός αμυντικός έχει δύο λιγότερους βαθμούς απ’ ότι ο Σο, με 6,17 πόντους ανά ματς και μάλιστα αποτελεί την δεύτερη επιλογή των μάνατζερ στο παιχνίδι, με ποσοστό 27,02%. Ακολουθεί ο Κάιλ Γουόκερ στη σχετική λίστα με τους περισσότερους πόντους, στη λίστα των αμυντικών με 30, ενώ ο Χάρι Μαγκουάιρ είναι τέταρτος με 26 βαθμούς. Την πεντάδα συμπληρώνει ο Λεονάρντο Μπονούτσι.

Ο εκ των αρχηγών της «Σκουάντρα Ατζούρα», βρίσκεται στην πέμπτη θέση με 23 βαθμούς αλλά με μία σημαντική διαφορά σε σχέση με τους υπόλοιπους της λίστας. Είναι ο μοναδικός ο οποίος έχει επιλεχθεί από τους περισσότερους μάνατζερ του Gazzetta Fantasy Challenge. Συγκεκριμένα, το 32,37% των χρηστών έχει την Μπονούτσι στην ενδεκάδα του.΄

Μέσοι

Συνεχίζοντας και στις υπόλοιπες θέσεις του Gazzetta Fantasy Challenge ο Ραχίμ Στέρλινγκ, ήταν ένας από τους διακεκριμένους παίκτες στον ημιτελικό με τη Δανία. O 26χρονος άσος κέρδισε το πέναλτι και κατάφερε να συλλέξει τέσσερις ακόμη πόντους στην διοργάνωση, παρά το γεγονός ότι δεν βρήκε δίχτυα. Με τρία γκολ, μια ασίστ και 30 πόντους μέχρι σήμερα, ο Στερλίνγκ μπαίνει στον τελικό ως ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους των μέσων. Ετσι, το 34,86% των μάνατζερ που επέλεξε τον Ραχίμ Στέρλινγκ, δεν αποτελεί έκπληξη. Στη δεύτερη θέση ακολουθεί ο Φεντερίκο Κιέζα.

Ο νεαρός άσος της Γιουβέντους, συγκέντρωσε 3,17 πόντους ανά παιχνίδι, έχοντας μάλιστα και δύο γκολ. Στη γενική κατάταξη των μέσων, έφτασε τους 19 βαθμούς, αρκετά μακριά από τον Στέρλιγνκ, ενώ επιλέχθηκε από το 20,93% των χρηστών του Gazzetta Fantasy Challenge. Σε σχέση με την άμυνα, εδώ διακρίνεται το ιταλικό στοιχείο καθώς την πεντάδα με τους παίκτες που έχουν συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς, συμπληρώνουν οι Μπαρέλα (17 β.), Λοκατέλι (16 β.) και ο άτυχος Σπινατσόλα (14 β.), ο οποίος υπέστη ρήξη αχίλλειου τένοντα στο ματς με το Βέλγιο και θα μείνει εκτός δράσης για τουλάχιστον έξι μήνες.

Επιθετικοί

Τόσο η Ιταλία όσο και η Αγγλία διαθέτουν βαριά «όπλα» στην επιθετική τους γραμμή. Για τους Άγγλους ο Χάρι Κέιν, έχει πάρει από το χέρι τα «Τρία Λιοντάρια» και με τα 4 γκολ που έχει σημειώσει έως τώρα στην διοργάνωση, την βοήθησε να βρεθεί στον τελικό του «Γουέμπλεϊ». Μάλιστα, ο υψηλόσωμος φορ, συγκέντρωσε 5 βαθμούς ανά παιχνίδι και είναι ο πρώτος επιθετικούς με τους περισσότερους πόντους στο Gazzetta Fantasy Challenge. Όχι μόνο αυτό αλλά ο Κέιν επιλέχθηκε από το 41,84% των μάνατζερ στο παιχνίδι. Το περισσότερο από κάθε άλλον επιθετικό στο Euro. Στην δεύτερη θέση βρίσκεται ο Τσίρο Ιμόμπιλε.

Ο 31χρονος επιθετικός με 2 γκολ και 2 ασίστ έως τώρα είναι ένα από τα βαριά χαρτιά του Ρομπέρτο Μαντσίνι στην επίθεση. Με 5,2 πόντους ανά παιχνίδι και 26 στο σύνολο ο Ιμόμπιλε βρίσκεται στο 33,73% των ομάδων στο Gazzetta Fantasy Challenge. Αυτοί οι δύο είναι οι απόλυτοι κυρίαρχοι στην επίθεση της διοργάνωσης. Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως ο Κέιν χρειάζεται μόλις ένα γκολ για να φτάσει τον Ρονάλντο στη λίστα των πρώτων σκόρερ και να πάρει το πολύτιμο βραβείο. Την πεντάδα των κορυφαίων επιθετικών με τους περισσότερους πόντους συμπληρώνουν οι Λορέντζο Ινσίνιε (20 β.), Αντρέα Μπελότι (6 β.) και Μάρκους Ράσφορντ (4 β.)

Θυμίζουμε ότι μπορείτε να κάνετε μέχρι και 4 μεταγραφές προκειμένου η ομάδα σας να είναι έτοιμη για τον μεγάλο τελικό κι εσείς να είστε και οι μεγάλοι νικητές, οι οποίοι θα κερδίσουν πλούσια δώρα.

 

Τελευταία Νέα