Ο Χατζηδιάκος της Άλκμααρ θα είναι ο πρώτος Eλληνας παίκτης που θα πληρωθεί σε Bitcoin! (vid)

Ο Χατζηδιάκος της Άλκμααρ θα είναι ο πρώτος Eλληνας παίκτης που θα πληρωθεί σε Bitcoin! (vid)

Κώστας Τόπας
Ο Χατζηδιάκος της Άλκμααρ θα είναι ο πρώτος Eλληνας παίκτης που θα πληρωθεί σε Bitcoin! (vid)

bet365

Η Άλκμααρ, στην οποία αγωνίζεται ο 24χρονος Έλληνας αμυντικός, Παντελής Χατζηδιάκος, γίνεται η πρώτη ομάδα, η οποία θα πληρώνει από εδώ και στο εξής τους παίκτες της με Bitcoin.

Το ποδόσφαιρο περνάει σε άλλη εποχή. Η Άλκμααρ με ανακοίνωση που εξέδωσε, γνωστοποίησε ότι η εταιρεία crypto broker (μεσίτες κρυπτονομισμάτων) Bitcoin Meester θα είναι η επίσημη κι αποκλειστική χορηγός της ομάδας ως το 2024.

Αυτό σημαίνει ότι όλες οι συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα θα γίνονται με Bitcoin και πως ο σύλλογος θα ξεκινήσει τις πληρωμές των μηνιαίων απολαβών των ποδοσφαιριστών της με Bitcoin. Με αυτόν τον τρόπο η Άλκμααρ γίνεται η πρώτη επαγγελματική ομάδα ποδοσφαίρου που θα πληρώνει με αυτόν τον τρόπο.

«Η αγορά των κρυπτονομισμάτων είναι σε άνθηση με ραγδαία αύξηση χρηστών τα τελευταία χρόνια», ήταν τα λόγια του εμπορικού διευθυντή της Άλκμααρ, Μίκαελ Κόστερ, λίγο μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας.

Η Άλκμααρ την περασμένη σεζόν τερμάτισε στην 3η θέση της βαθμολογίας με 71 βαθμούς και στο -2 από την δεύτερη Αϊντχόφεν, αφού πρωταθλητής Ολλανδίας, αναδείχθηκε ο Άγιαξ. Η ολλανδική ομάδα θεωρείται μία από τις μεγάλες δυνάμεις στη χώρα της τουλίπας, έχοντας κατακτήσει δύο φορές το πρωτάθλημα (08/09, 80/81), τέσσερις το Κύπελλο (12/13, 81/82, 80/81, 77/78) μία φορά το Σούπερ Καπ (09/10) και τρεις φορές το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας της Ολλανδίας (97/98, 95/96, 59/60).

Φυσικά υπάρχει και το ελληνικό στοιχείο στην Άλκμααρ, καθώς σε αυτή αγωνίζεται ο Παντελής Χατζηδιάκος. Ο 24χρονος κεντρικός αμυντικός, ξεκίνησε από τις Ακαδημίες του συλλόγου και μέχρι σήμερα έχει καταγράψει 113 συμμετοχές με την πρώτη ομάδα, έχοντας πετύχει 5 γκολ και 3 ασίστ. Μάλιστα, πανηγύρισε ως αρχηγός της δεύτερης ομάδας το πρωτάθλημα και την άνοδο στην Β' κατηγορία της Ολλανδία, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως έχει αγωνιστεί σε 8 παιχνίδια με το εθνόσημο στο στήθος.

 

Τελευταία Νέα