Σβεν Γκόραν Ερισκον: «Το φάουλ κόντρα στην Ελλάδα το 2001 δεν ήταν να το εκτελέσει ο Μπέκαμ»

Σβεν Γκόραν Ερισκον: «Το φάουλ κόντρα στην Ελλάδα το 2001 δεν ήταν να το εκτελέσει ο Μπέκαμ»

Σβεν Γκόραν Ερισκον: «Το φάουλ κόντρα στην Ελλάδα το 2001 δεν ήταν να το εκτελέσει ο Μπέκαμ»

bet365

Την αποκάλυψη πως είχε δώσει εντολή σε άλλο παίκτη αντί του Μπέκαμ να εκτελέσει το φάουλ που τελικά έστειλε την Αγγλία στο Μουντιάλ το 2002, έκανε ο Σβεν Γκόραν Ερικσον.

Η εκτέλεση φάουλ του Ντέιβιντ Μπέκαμ το 2001 κόντρα στην Ελλάδα, έστειλε τους Αγγλους στο Μουντιάλ του 2002, σε μία από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Ενα φάουλ που ο αρχηγός της εθνικής Αγγλίας εκτέλεσε άψογα, αλλά που θα μπορούσε να είχε διαφορετική κατάληξη, αν δεν αγνοούσε τις εντολές του Σβεν Γκόραν Ερικσον!

Ο Σουηδός προπονητής, σε εκδήλωση για το Euro, αποκάλυψε πως είχε δώσει εντολή στον Τέντι Σέριγχαμ να εκτελέσει το φάουλ, όμως ο Μπέκαμ τον… έγραψε κανονικά και ανέλαβε την εκτέλεση, ισοφαρίζοντας σε 2-2 και προκαλώντας ντελίριο στις κερκίδες.

«Αν θυμάστε το παιχνίδι με την Ελλάδα, ο Ντέιβιντ είχε αστοχήσει σε τέσσερα φάουλ πριν τελικά σκοράρει. Έφερα τον Τέντι Σέριγχαμ μπροστά στο δεύτερο ημίχρονο και θυμάμαι ότι όταν κερδίσαμε αυτό το φάουλ, του είπα να πάει να το εκτελέσει αυτός. Ήθελε να το εκτελέσει. Αλλά ο Μπέκαμ ως αρχηγός είπε όχι… Ημασταν τόσο τυχεροί που πήρε αυτή την απόφαση… Μας έστειλε τελικά στο Παγκόσμιο κύπελλο και ήμουν τόσο ευτυχισμένος. Τρελάθηκα για μια στιγμή. Ούρλιαζα, κάτι που δεν κάνω ποτέ» αποκάλυψε ο Ερικσον.

«Δεν παίξαμε καλά σε εκείνο το ματς. Είχαμε κερδίσει την Γερμανία, αλλά ζοριστήκαμε με την Ελλάδα στο σπίτι μας. Ετσι είναι το ποδόσφαιρο. Ποτέ δε ξέρεις τι θα συμβεί. Κι εκείνο το γκολ ήταν υπερβολικά σημαντικό για μας» πρόσθεσε.

Και ο ίδιος ο Μπέκαμ σε συνέντευξή του στο SkySports περιέγραψε τις στιγμές του γκολ, λέγοντας πως ο Σέριγχαμ πήγε να τον... διώξει από το σημείο, αλλά τελικά δεν τον άφησε.

 

Τελευταία Νέα