Λουτσέσκου: «Ηρθα για να κερδίζω, αν δεν το κάνω θα φύγω»! (vid)

Λουτσέσκου: «Ηρθα για να κερδίζω, αν δεν το κάνω θα φύγω»! (vid)

Λουτσέσκου: «Ηρθα για να κερδίζω, αν δεν το κάνω θα φύγω»! (vid)

bet365

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είναι (πάλι) εδώ! Αποφασισμένος να κατακτήσει νέους τίτλους με τον ΠΑΟΚ, με αναφορές στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. «Με VAR θα είχα δύο τρόπαια...», είπε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου.

O Ραζβάν Λουτσέσκου στην πρώτη συνέντευξη, μετά την επιστροφή του στον πάγκο του ΠΑΟΚ, έθεσε υψηλούς στόχους ενόψει της νέας χρονιάς, αλλά δεν ξέχασε τι έγινε στο προηγούμενο πέρασμά του και την απώλεια του τίτλου την σεζόν 2017-18.

Ο ίδιος μπορεί να ήθελε να αποφύγει τις πολλές κουβέντες γύρω από το παρελθόν, το είπε δύο και τρεις φορές, αλλά όταν ρωτήθηκε για την επαφή που είχε με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη, πριν συμφωνήσει με τον ΠΑΟΚ, «απασφάλισε» και αναγκαστικά επέστρεψε για λίγο στο παρελθόν.

«Καταρχήν, θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Μελισσανίδη για τα καλά λόγια του, είναι ένας άνθρωπος τον οποίο εκτιμώ παρά πολύ. Δεν θέλω να μιλήσω ούτε για πιθανότητες, ούτε για καταστάσεις που έγιναν στο παρελθόν. Για το πότε ήρθε η μια πρόταση, πότε μια άλλη πρόταση. Δεν θέλω να πάω πίσω στο χρόνο. Είναι γνωστό τι έλεγα, τότε, όλος ο κόσμος γνωρίζει ποιος είναι ο πραγματικός πρωταθλητής του 2018. Ο ΠΑΟΚ! Ένας τίτλος που τον κερδίσαμε στο γήπεδο, αλλά τον χάσαμε από τις επιτροπές. Για μένα είναι αρκετό αυτό, δε θέλω να πω κάτι άλλο. Προχωράμε μπροστά…».

Όταν λίγο αργότερα ρωτήθηκε για την ύπαρξη του VAR στο ελληνικό ποδόσφαιρο, κάτι που δεν υπήρχε στην προηγούμενη θητεία του, με εξαίρεση τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος το 2019, ο Λουτσέσκου χαμογέλασε και είπε: «Αυτό που σκέφτομαι είναι ότι αν υπήρχε VAR θα είχα δύο πρωταθλήματα»!

«Να κερδίσουμε τίτλους»

Ο Ρουμάνος τεχνικός δεν στάθηκε σχεδόν καθόλου στους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να αποχωρήσει από την Τούμπα πριν από δύο χρόνια. «Είμαι χαρούμενος, συναισθηματικά φορτισμένος, που βρίσκομαι ξανά στον ΠΑΟΚ, αν και για μένα ποτέ δεν έφυγα από εδώ», τόνισε στο ξεκίνημα των δηλώσεων του. «Είμαι ξανά στο μέρος, όπου έζησα τα δύο καλύτερα χρόνια της ζωής μου. Βρίσκομαι εδώ με την ψυχή μου», συμπλήρωσε και πήγε ένα βήμα μπροστά:

«Έχω μιλήσει αρκετά για τους λόγους της αποχώρησης μου. Εξάλλου τώρα δεν μπορώ να φύγω τόσο εύκολα, υπάρχει ένα buy out ύψους 7 εκατομμυρίων. Αυτό που θέλω είναι να μιλήσουμε για το μέλλον, να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να απολαύσουμε τους τίτλους. Είμαι εδώ μαζί με το τιμ μου για να δουλέψουμε σκληρά και να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε τίτλους. Είμαι εδώ για να κερδίσω. Αν δεν το κάνω, θα φύγω...».

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου παραδέχθηκε ότι πολλές φορές του αρέσει το… ξαναζεσταμένο φαγητό, άρα δεν έχει τέτοιου είδους κολλήματα ενόψει της επιστροφής του. Δύο χρόνια μετά την κατάκτηση του νταμπλ στην Ελλάδα, έχει κρατήσει στα βάθη της καρδιάς του τα όσα έζησαν εκείνος και οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ το βράδυ που η ομάδα κατακτούσε το πρωτάθλημα. «Δε θα ξεχάσω ποτέ την εικόνα με τους πυρσούς σ’ ολόκληρη την πόλη της Θεσσαλονίκης την παραμονή της στέψης. Την ευτυχία ζωγραφισμένη στα πρόσωπα όλων των ανθρώπων της ομάδας. Τα δάκρυα των ποδοσφαιριστών μου, μετά το τελευταίο παιχνίδι με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα, όταν συνειδητοποιήσαμε πόσο σημαντικό ήταν όλο αυτό που είχαμε πετύχει», είπε.

«Θα είμαι ευγνώμων στον Ιβάν Σαββίδη»

Μια ισχυρή προσωπικότητα, όπως είναι ο Ιβάν Σαββίδης, βάζει πάνω στο τραπέζι αρκετή πίεση για την επίτευξη των υψηλών στόχων, το έδειξε και με τη δημόσια τοποθέτησή του, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που τρομάζει τον 52χρονο, πια, προπονητή.

«Είμαι 52 ετών έχω περάσει από πολλές δύσκολες καταστάσεις, ακόμη και η εμπειρία από τα δύο χρόνια στην Αλ Χιλάλ με έκανε καλύτερο, έμαθα να διαχειρίζομαι την πίεση, να γίνω καλύτερος σε αυτό το κομμάτι, άλλωστε οι τίτλοι που κατακτήσαμε στη Σαουδική Αραβία το αποδεικνύουν. Όταν βρίσκομαι υπό πίεση αποδίδω καλύτερα. Η πίεση με κάνει καλύτερο, έστω κι αν αυτό δεν αρέσει στη γυναίκα μου», υποστήριξε ο τεχνικός του «Δικεφάλου» και ευχαρίστησε τον ιδιοκτήτη της ομάδας για τα όσα «μαθήματα» του πρόσφερε, έστω κι αν σε κάποιες στιγμές οι καταστάσεις έδειχναν να ξεφεύγουν.

«Οι άνθρωποι έχουμε διαφορετικές απόψεις. Δεν κατηγόρησα ποτέ κανέναν, ούτε άσκησα κριτική. Η ιδιοκτησία είχε και έχει τη δική της φιλοσοφία. Θα είμαι πάντοτε ευγνώμων απέναντι στην οικογένεια Σαββίδη, που με έκανε καλύτερο προπονητή. Με βοήθησε να αντιληφθώ και να διαχειριστώ και να αντέξω στην πίεση», τόνισε ο Λουτσέσκου, που δεν έδειξε να ανησυχεί για το γεγονός ότι δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία με το νέο αθλητικό διευθυντή. «Η ομάδα χρειάζεται ένα αθλητικό διευθυντή και είναι θέμα χρόνου η συμφωνία, αλλά δεν πρέπει να βάζουμε έξτρα πίεση. Υπάρχει ένα πλάνο και μια φιλοσοφία για το τι θέλουμε να κάνουμε», εξήγησε.

«Δε με ενδιαφέρουν οι ηλικίες…»

Ένα μεγάλο κομμάτι της συνέντευξης Τύπου αναλώθηκε γύρω από την οπτική που έχει ο Ρουμάνος προπονητής για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές, άλλωστε η μεγαλύτερη αξιοποίηση των παιδιών από τις ακαδημίες είναι ένα μεγάλο στοίχημα, τόσο για τη διοίκηση, όσο και για τον ίδιο τον Λουτσέσκου.

«Η φιλοσοφία μας είναι να φέρουμε όσους περισσότερους ποδοσφαιριστές μπορούμε μέσα στο γκρουπ και να μπορέσουμε να τους κάνουμε να νιώθουν σημαντικοί για την ομάδα. Δεν με ενδιαφέρει αν ένας ποδοσφαιριστής είναι 35 ή 18 ετών. Δεν έχω κανένα τέτοιου είδους πρόβλημα. Όταν ήρθα το 2017 υπήρχαν στην ομάδα αρκετοί νεαροί ποδοσφαιριστές, όπως ο Πέλκας, ο Λημνιός, ο Κουλούρης, αργότερα προστέθηκαν ο Ζαμπά, ο Άκπομ, ενώ πολλοί παίκτες από τις ακαδημίες ήταν μαζί μας στις προπονήσεις. Θεωρώ ένας ποδοσφαιριστής μπορεί να βελτιωθεί όταν είναι μέρος σε μια οργανωμένη ομάδα, όπου ο καθένας ξέρει το ρόλο του», είπε και πρόσθεσε:

«Δεν είμαι εύκολος προπονητής. Οι ποδοσφαιριστές χρειάζονται χρόνο για να με καταλάβουν, αλλά αργότερα είναι πιο εύκολο και για αυτούς να αντιληφθούν τι θέλω από αυτούς. Έχω ενθουσιασμό και κίνητρο να καταφέρουμε να δώσουμε στους ποδοσφαιριστές όλα τα στοιχεία για να γίνουν καλύτεροι χωρίς να έχει σημασία η ηλικία».

 

Τελευταία Νέα