Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου - Τεντόγλου: «Τρόλαρα σήμερα, δεν ξέρω αν θα βγει 8.50μ είναι άλλη φάση»

Πηνελόπη Γκιώνη
Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου - Τεντόγλου: «Τρόλαρα σήμερα, δεν ξέρω αν θα βγει 8.50μ είναι άλλη φάση»

bet365

Χαλαρός αλλά και λίγο... νυσταγμένος. Έτσι ήρθε στη μεικτή ζώνη ο Μίλτος Τεντόγλου μετά τον προκριματικό του. Αποστολή στην Τουρκία: Π. Γκιώνη

Με το γνωστό στυλάκι που τον χαρακτηρίζει, ο Μίλτος Τεντόγλου πέρασε από τη μεικτή ζώνη μετά τον προκριματικού του μήκους, στον οποίο έκανε 8.03μ., και εξήγησε πως σήμερα λίγο... τρόλαρε και πως το 8.50μ. δεν ξέρει αν μπορεί να βγει.

Ο κάτοχος του τίτλου από την Ελλάδα αγωνίστηκε με μακρύ κολάν και απόλυτη χαλαρότητα αν και το πρωινό ξύπνημα σίγουρα τον επηρέασε αφού μόλις ολοκλήρωσε τον αγώνα επιθυμούσε να επιστρέψει στο ξενοδοχείο για ξεκούραση: «Το κεφάλι μου είναι κάπως βαρύ, αυτό που ξυπνάς αλλά νυστάζεις. Δεν είμαι τόσο καλά να πω την αλήθεια, δηλαδή πόσο να πηδήξεις έτσι; ΟΚ, σήμερα ήμουν με το μακρύ κολάν και τρόλαρα αλλά τώρα στον τελικό πως να το κάνεις; Το 8.50μ. είναι άλλη φάση. Όπως το βλέπω τώρα, και μπορώ να το πω από τώρα, 8.30μ. και λίγο παραπάνω μπορώ να πηδήξω δεν υπάρχει πρόβλημα. Το 8.50μ.... Δεν ξέρω, δεν μπορώ να το πω με σιγουριά,. Αλλά δεν ξέρω αν θα είναι αρκετό το 8.30μ.+ γιατί είδα τον Μόντλερ έκανε ένα καλό άλμα, ένα καλό ακυράκι».

Μετά την πρώτη προσπάθεια, που ήταν 7.91μ. και σύμφωνα με όσα συμβαίνουν συνήθως ήταν αρκετό για να τον στείλει στον τελικό, ο Τεντόγλου επέλεξε να κάνει ακόμη ένα άλμα: «Ο Πομάσκι μου είπε να φύγω. Με 7.91μ. περνάς τελικό σε Ολυμπιακούς Αγώνες... Αλλά ήθελα να δω και λίγο την πίστα, λίγο τη βαλβίδα να κάνω τεστάκια. Δοκιμαστικά ήταν, αν έκανα τρίτο θα έκανα και παραπάνω δηλαδή» εξήγησε ενώ φανερά επηρεασμένος από όσα συνέβησαν στο τριπλούν με τη λάθος μέτρηση ενός άλματος του Γάλλο Κομπαορέ, εξήγησε πως θα κοιτάξει τα βίντεο των αλμάτων του καθώς η αίσθησή του τον έκανε να πιστέψει πως ήταν μεγαλύτερα: «Εμένα μου φάνηκε το πρώτο άλμα μεγαλύτερο, γύρω στα 8μ. αλλά τελικά ήταν 7.91μ.. Αλλά και το δεύτερο νόμιζα είναι γύρω στα 8.15μ.».

Τώρα, ο χρυσός Ολυμπιονίκης θα ετοιμαστεί για τον τρίτο του τελικό σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου με στόχο μόνο τον τίτλο: «Δεν ξέρω από τώρα πως θα πάει ο τελικός, θα είναι και μία ώρα αργότερα τότε (σ.σ. η έναρξη του αγωνίσματος) και με έξι άλματα. Πάντως, άλμα πάνω από τα 8.30μ. μπορώ να κάνω το λέω με σιγουριά».

@Photo credits: eurokinissi
 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα