Ο Ιωνικός ενισχύθηκε με τον Παραολυμπιονίκη, Βαγγέλη Καναβό

Gazzetta team
Ο Ιωνικός ενισχύθηκε με τον Παραολυμπιονίκη, Βαγγέλη Καναβό

bet365

Η ομάδα του Ιωνικού Νικαίας eSports ανακοινώνει την απόκτηση του Παραολυμπιονίκη Βαγγέλη Καναβού για το πρωτάθλημα της Hellenic Federation of PES.

O υπεύθυνος του τμήματος, του Ιωνικού Δημήτρης Μπαμπάκος μίλησε για την προσθήκη στην ομάδα του Βαγγέλη Καναβού τονίζοντας: «Είναι τιμή μας που έχουμε στο τμήμα μας τον Βαγγέλη, έναν άνθρωπο που έχει τιμήσει το εθνόσημο σε όλο το κόσμο».

Ποιος είναι ο Βαγγέλης Καναβός;

Ο Βαγγέλης Καναβος άρχισε από μικρός με τον αθλητισμό παίζοντας μπάσκετ στα εφηβικά τμήματα του Άρη Θεσσαλονίκης κατακτώντας διακρίσεις. Ενσωματώθηκε στην εθνική ομάδα μπάσκετ ΑμεΑ και μάλιστα κατακτώντας το παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Ρώμη το 2008 με δικό του Buzzer Beater! Το 2010 ξεκίνησε να ασχολείται με το στίβο και πιο συγκεκριμένα το μήκος εις τριπλούν.

Διακρίσεις στα Πρωταθλήματα

Από το 2010 μέχρι το 2016 ο Βαγγέλης παρέμεινε στην πρώτη θέση σε εγχώρια πρωταθλήματα. Το 2010 κατακτά την 4η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ΑμεΑ στην Κροατία, το 2011 κατακτά την 8η θέση στο Παγκόσμιο στη Νέα Ζηλανδία, το 2012 στο Ευρωπαϊκό κατακτά την 4η θέση και το εισιτήριο για τους Παραολυμπιακούς του Λονδίνου, όπου κατακτά την 6η θέση στη πρώτη του συμμετοχή σε παραολυμπιακούς. Το 2014 κατακτά τη 4η θέση στο Ευρωπαϊκό της Ουαλίας και το 2015 ανεβαίνει στο Βάθρο σαν 2ος στο Παγκόσμιο του Κατάρ! Το 2016 πετάει για τους Παραολυμπιακούς της Βραζιλίας κατακτώντας την 7η θέση ύστερα από μια αρκετά δύσκολη χρονιά!

Πως ασχολήθηκε με τα eSports; '«Από μικρός ήμουν... κολλημένος με το Pes, το FIFA και το NBA2K. Λόγω του πρωταθλητισμού είχα σταματήσει για ένα μεγάλο διάστημα όμως από το 2018 και μετά αφού είχα ηρεμήσει με το στίβο, ξεκίνησα ξανά με φίλους και ύστερα σε ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Πλέον ο χώρος των eSports έχει ξεκινήσει να γίνεται επαγγελματικός με Πανελλήνια πρωταθλήματα και επαγγελματικές ομάδες.

Ευχαριστώ τον προπονητή της ομάδας Μάριο Τσοχαντζή και τον Προέδρο της ομάδας, Δημήτρη Μπαμπάκο που με εμπιστεύηθηκαν και μου δίνουν αυτή την ευκαιρία να αγωνιστώ σε ένα μεγάλο και ιστορικό συλλογο όπως είναι ο Ιωνικός Νικαίας. Ξέρω πως ο Ιωνικός είναι ομάδα πρωταθλητισμού με μεγάλες πορείες στα eSports και σωστές δομές και για αυτό δεν θα μπορούσα να αρνηθώ αυτή την πρόταση. Στόχος μου είναι να φτάσουμε την ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται κατακτώντας κάποιους τίτλους!

Ο κόσμος θα πρέπει να δει με άλλο μάτι το Gaming, καθώς ακούμε μόνο τα κακά πάνω σε αυτό το κομμάτι, αλλά ποτέ τα καλά. Για τα άτομα ΑμεΑ είναι μια πολύ καλή διασκέδαση, καθώς πολλά άτομα ΑμεΑ υπάρχουν μέσα σε μεγάλα πρωταθλήματα στον πλανήτη» τον'ιζει ο Βαγγέλης Καναβός

 

Τελευταία Νέα