Με πολλά χαρακτηριστικά νέας γενιάς τα χειριστήρια του PS5 PSVR 2

Με πολλά χαρακτηριστικά νέας γενιάς τα χειριστήρια του PS5 PSVR 2
Η Sony άνοιξε τα χαρτιά της για το τι έρχεται στην νέα κονσόλα.

H Sony έχει ήδη ανακοινώσει τα πλάνα της για το PSVR 2, ή για να το πούμε καλύτερα, το PS VR του PS5 και πλέον έχουμε και περισσότερα στοιχεία και πρώτες φωτογραφίες για τα χειριστήρια που θα το συνοδεύουν. Η ιαπωνική εταιρεία ανέβασε στο επίσημο blog της μια σειρά από πληροφορίες που μας δίνουν μια καλύτερη εικόνα για το πως θα είναι το VR gaming στη νέα εποχή.

Η βασική φιλοσοφία ακολουθεί αυτή του DualSense και των χαρακτηριστικών που αγάπησε ο κόσμος από την πρώτη στιγμή που πήρε το νέο χειριστήριο στα χέρια του. Το σχέδιό τους είναι σφαιροειδές και κάθεται καλύτερα στο χέρι, προσφέροντας και μεγαλύτερη ελευθερία στον παίκτη. Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των νέων χειριστηρίων είναι τα adaptive triggers που βρίσκονται σε κάθε ένα από τα δύο μέρη. Η λειτουργία τους είναι ανάλογη αυτών του DualSense, δηλαδή όσο πατάει κάποιος με μεγαλύτερη ένταση ένα πλήκτρο, βλέπει και ανάλογη αντίδραση στα games του.

Το haptic feedback ισχύει κι εδώ, αφού οι μηχανισμοί δόνησης θα είναι πιστοί στο όραμα της Sony και με μεγαλύτερο επίπεδο λεπτομέρειας. Χάρη σε μια συγκεκριμένη επιφάνεια θα μπορούν να αναγνωρίσουν τα δάχτυλα του χρήστη και έτσι να του επιτρέπουν να κάνει πιο φυσικά τις κινήσεις του. Η καταγραφή των κινήσεων γίνεται μέσω του νέου VR headset, για το οποίο ωστόσο δεν έχουμε ακόμη περισσότερες πληροφορίες. Σε ό,τι αφορά τα πλήκτρα εντολών, αυτά έρχονται χωρισμένα στα δύο τμήματα του περιφερειακού.

Τα prototypes των νέων VR controllers θα φτάσουν σύντομα στα χέρια των δημιουργών, οπότε με την κυκλοφορία του νέου PlayStation VR 2 θα έχουμε και τους πρώτους τίτλους που θα μπορούν να εκμεταλλευτούν όλα αυτά τα νέα χαρακτηριστικά.