Οι οκτώ αποκαλύψεις για το τελευταίο επεισόδιο του Game of Thrones από το DVD του 8ου κύκλου

Gazzetta team
Οι οκτώ αποκαλύψεις για το τελευταίο επεισόδιο του Game of Thrones από το DVD του 8ου κύκλου
Σε λίγες μέρες κυκλοφορεί το DVD του 8ου κύκλου του Game of Thrones, με το EW να φέρνει στο «φως» οκτώ -μεταξύ άλλων- αποκαλύψεις για το τελευταίο επεισόδιο!

Ένα τελευταίο επεισόδιο, δε, που άφησε -όπως ολόκληρη η σεζόν- πολύ κόσμο δυσαρεστημένο, με το φινάλε, ενδεικτικά, στα ratings του IMDb να είναι στο 4,1...

Ο καιρός, όμως, πέρασε, πήγαμε παρακάτω και την επόμενη εβδομάδα κυκλοφορεί σε DVD ο 8ος κύκλος.

Στο DVD, λοιπόν, υπάρχει σχολιασμός από τους δημιουργούς, Μπένιοφ και Βάις, αλλά και από μέλη του καστ, στο ''Duty is the Death of Love'', που συμπεριλαμβάνεται.

Και το EW φέρνει στο «φως» οκτώ, από τις πολλές, όπως τονίζει αποκαλύψεις για το πολυσυζητημένο φινάλε:

- Ο Τζον Σνόου δεν σκόπευε να σκοτώσει την Ντενέρις όταν μπήκε στην αίθουσα του θρόνου. Τα τελευταία της λόγια όπλισαν το χέρι του. Ο Κιτ Χάρινγκτον εξηγεί τι σκέφτεται ο χαρακτήρας εκείνη τη στιγμή: «Μέχρι την τελευταία στιγμή δεν ξέρει ότι θα την προδώσει. Καταλαβαίνει, όμως, τελικά, ότι η Ντενέρις δεν θα υπολογίσει τίποτα, προκειμένου να πετύχει τους στόχους της, και θα σκοτώσει τις αδερφές του. Έτσι, καταλήγει στο δίλημμα ανάμεσα σε εκείνη και την οικογένεια του».

- Ο Ντρόγκον δεν έφαγε την Ντενέρις μετά τον θάνατό της, όταν την κουβάλησε μακριά, πέρα από τη θάλασσα, με προορισμό το Βολάντις. Η Εμίλια Κλαρκ λέει ότι πολλοί θεατές τής έχουν πει πως οι δράκοι τρώνε τους αφέντες τους όταν πεθαίνουν, αλλά οι δημιουργοί απορρίπτουν αυτήν τη θεωρία.

- Ο λόγος που ο Ντρόγκον καίει τον θρόνο δεν γίνεται ξεκάθαρος. Ο Μπένιοφ, όμως, λέει κάτι, που δείχνει το σκεπτικό πίσω από αυτήν τη σκηνή: «Αν δεν καθίσει η Ντάνι στο θρόνο, δεν θα καθίσει κανένας».

- Η ατάκα του Τζέιμι στην Μπριέν «δεν σε αγαπάω, κανένας δεν σε αγαπάει» δεν ήταν στο σενάριο, αλλά χρησιμοποιήθηκε για να πέσει λίγο παραπάνω... στα πατώματα η Μπριέν.

- Οι δημιουργοί επιβεβαίωσαν ότι είναι απόφαση του George RR Martin η τοποθέτηση του Μπραν στον θρόνο και έτσι σκοπεύει, άλλωστε, να τελειώσει τα βιβλία. «Και το γεγονός ότι δεν μπορεί να κάνει παιδιά αποτελεί κλειδί, αφού έτσι θα σπάσει ο κύκλος της διαδοχής, που δεν έφερε και τίποτα καλό στο Γουέστερος», τονίζει ο Πίτερ Ντίνκλατζ.

- Η Γκουέντολιν Κρίστι έκανε μαθήματα καλλιγραφίας για τις ανάγκες της σκηνής όπου γράφει στο βιβλίο της βασιλικής φρουράς. Η σκηνή είναι μικρή, αλλά η παραγωγή «έφαγε» τρεις μέρες γυρισμάτων, για να πετύχει το τελικό αποτέλεσμα.

- Η Άρυα, όπως αφήνεται να εννοηθεί στο τέλος, όντως φεύγει από το Γουέστερος, για να εξερευνήσει άλλες περιοχές.

- Η Εμίλια Κλαρκ ρωτάει τους δημιουργούς ποια είναι η αγαπημένη τους σεζόν. Ο Μπένιοφ διαλέγει πάνω από μία, την 4η, την 6η και την 8η, ενώ ο Βάις επιλέγει την 4η, γιατί, όπως λέει, είχαν βρει τον ρυθμό τους και δεν ανησυχούσαν ακόμα για το φινάλε.

Αναρωτιόμαστε γιατί δεν διάλεξαν την τελευταία...