«Αλήθειες και ψέματα» για τα εξτρέμ και τον Ολυμπιακό…

«Αλήθειες και ψέματα» για τα εξτρέμ και τον Ολυμπιακό…

«Αλήθειες και ψέματα» για τα εξτρέμ και τον Ολυμπιακό…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος επιχειρεί μέσα από το blog του στο Gazzetta να δώσει μία όσο το δυνατόν πιο καθαρή εικόνα για τις μεταγραφές εξτρέμ στον Ολυμπιακό.

Ακούγονται ήδη πάρα πολλά ονόματα για εξτρέμ στον Ολυμπιακό, κάτι λογικό από την στιγμή που στον σχεδιασμό ενόψει της νέας σεζόν προβλέπεται η απόκτηση δύο ακραίων κυνηγών.

Ας επιχειρήσουμε να κάνουμε μία προσέγγιση των ονομάτων, ψάχνοντας πού είναι η αλήθεια και πού το ψέμα.

ΣΟΥΛΕΜΑΝΑ. Πρώτος στη λίστα ο 19χρονος Γκανέζος της Νόρτζελαντ (10 γκολ+8 ασίστ φέτος), αλλά με τον Άγιαξ να έχει κάνει ήδη προσφορά 15 εκ. Ευρώ και αγγλικές ομάδες να έχουν εμπλακεί, δεν υπάρχει έδαφος.

ΝΤΑΟ. Ο 24χρονος Σενεγαλέζος της Καραγκουμρούκ πράγματι ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό, εξ ου και υπάρχει ήδη διαπραγμάτευση ανάμεσα στους δύο συλλόγους. Τα 11 γκολ κι οι εννιά ασίστ του στο φετινό τουρκικό πρωτάθλημα κέντρισαν τους «ερυθρόλευκους». Σημαντικό ότι το συμβόλαιο του λήγει σε ένα χρόνο.

ΕΝΚΟΥΝΤΟΥ. Στο φινάλε της περσινής μεταγραφικής περιόδου το δίλημμα ήταν «δανεισμός Μπρούμα η, Ενκουντού»; Προτιμήθηκε ο Πορτογάλος. Στον Μαρτίνς αρέσει πάντοτε ο 26χρονος Γάλλος (8 γκολ+5 ασίστ φέτος). Αυτή την στιγμή, όμως, μεταγραφή από την Μπεσίκτας δεν μπορεί να γίνει, για λόγους που δεν μπορώ να εξηγήσω. Αφήνω ένα μικρό παραθυράκι για το εγγύς μέλλον. Μικρό, «αυτή την στιγμή»…

ΓΚΕΖΑΛ. Εκπληκτική χρονιά (8 γκολ+18 ασίστ) του 29χρονου Αλγερινού φέτος στην Τουρκία με την πρωταθλήτρια Μπεσίκτας. Ανήκει στη Λέστερ. Ο Μαρτίνς δεν αρνείται ότι είναι εξαιρετικός αριστεροπόδαρος, αλλά και δεν τρελαίνεται με το συγκεκριμένο στιλ εξτρέμ, οπότε τον έχει «κατεβάσει» από τις πρώτες θέσεις της λίστας.

ΦΕΓΚΟΥΛΙ. Διαχρονικός έρωτας του Ολυμπιακού ο 32χρονος Αλγερινός (2 γκολ+4 ασίστ φέτος), που όμως έχοντας ένα χρόνο ακόμη συμβολαίου με τη Γαλατασαράι «κάθεται» πάνω σε αυτό, αφού θα του αποφέρει 4 εκ. Ευρώ. Όσο ισχύει αυτό, δεν μπορεί να γίνει κάτι.

ΡΙΣ ΝΕΛΣΟΝ. Δεν υπάρχει υπόθεση με τον 23χρονο της Άρσεναλ (1 γκολ+1 ασίστ φέτος). Ούτε η ομάδα του τον δίνει στην Ελλάδα, ούτε ο ίδιος ενδιαφέρεται να έρθει στην Ελλάδα.

ΟΝΙΕΚΟΥΡΟΥ. Ο Ολυμπιακός είχε ενδιαφερθεί πρόπερσι για τον Νιγηριανό, που γουστάρει πολύ Κωνσταντινούπολη και Γαλατασαράι. Ανήκει στη Μονακό, η Γαλατά μπορεί να μην τον κρατήσει τη νέα χρονιά, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» ακόμη δεν δείχνουν ζεστοί για τον ταχύτατο 24χρονο (5 γκολ+5 ασίστ φέτος).

ΜΠΟΥΑΝΓΚΑ. Κι αυτός, όπως κι όλοι οι εξτρέμ της Σεντ Ετιέν (Μπουντεμπούζ, Χαμουμά, Καζρί) μετά την ιστορία Εμβιλά έχουν προταθεί στον Ολυμπιακό. Ο Μαρτίνς έχει πει ότι o 27χρονος Γάλλος, με καταγωγή από την Γκαμπόν, είναι καλός παίκτης (7 γκολ+4 ασίστ φέτος), αλλά όχι το στιλ του εξτρέμ που χρειάζεται η ομάδα.

ΚΑΡΛΟΣ ΤΖΟΥΝΙΟΡ. Έξοχη χρονιά (16 γκολ+4 ασίστ) στην Πορτογαλία για τον 26χρονο Βραζιλιάνο της Σάντα Κλάρα, για τον οποίο πάντως ο Μαρτίνς έχει μεν καλή άποψη, αλλά και ενδοιασμούς, με συνέπεια να μην έχει ανάψει πράσινο φως.

ΑΓΝΩΣΤΟΣ Χ! Ασφαλώς και «παίζει» και δη με μεγάλες πιθανότητες. Είναι απίθανο ο Ολυμπιακός να μην δουλεύει και λύσεις που ακόμη δεν τις έχουμε μάθει. Χθες π.χ. κυκλοφόρησε φήμη στη Γαλλία για τον 28χρονο Αλγερινό Ζινεντίν Φερχάτ της Νιμ (6 γκολ+10 ασίστ), που υποβιβάστηκε στη Β΄κατηγορία.

Γενικά να έχουμε υπόψιν μας δύο ακόμη πράγματα.

Πρώτον, τώρα που μπήκαμε στο καλοκαίρι, όλο και θα προκύπτουν και νέα ονόματα στο μεταγραφικό παζάρι, είτε από προτάσεις μάνατζερ, είτε από διάφορες εξελίξεις (προσφυγές, αποδεσμεύσεις κ.α) κι από αυτά τα ονόματα μπορεί εν τέλει ο Ολυμπιακός να τσιμπήσει κάτι! Π.χ. τον Ποντένσε τον είχε πάρει επειδή είχε κάνει καταγγελία της σύμβασης του με την Σπόρτινγκ, λόγω επίθεσης οπαδών στο προπονητήριο της ομάδας!

Πορτογάλοι

Δεύτερον, τα όσα γράφω για κάθε παίκτη ισχύουν για τώρα. Σε γενικές γραμμές θα ισχύουν και…αύριο-μεθαύριο, όμως απόλυτοι στις μεταγραφές δεν μπορούμε να είμαστε. Υπό την έννοια ότι ένας παίκτης που τώρα ο Μαρτίνς τον έχει στις κάτω θέσεις της λίστας μπορεί να ανέβει πιο ψηλά αν χαλάσουν άλλες λύσεις που είναι πιο ψηλά. Π.χ. τον αριστερό μπακ Ματέους Ρέις ο Μαρτίνς πέρυσι δεν τον είχε στις πρώτες σειρές της σχετικής λίστας. Όταν, όμως, χάθηκαν άλλοι στόχοι που ήταν πιο ψηλά, «γύρισε» σε αυτόν, έστω κι αν τελικά δεν αποκτήθηκε ο Βραζιλιάνος.

Γενικά, να ξέρετε ότι ο Μαρτίνς είναι δύσκολος στο να πει «ναι» σε παίκτες τους οποίους δεν ξέρει καλά ο ίδιος. Προτιμάει ξεκάθαρα παιδιά με τα οποία έχει δουλέψει (βλέπε Τικίνιο, Χασάν, Σα) η, τέλος πάντων για τα οποία έχει ξεκάθαρη εικόνα (βλέπε Σεμέδο, Ποντένσε, Καφού, Πέπε, Ρέαμπτσιουκ, Μπρούμα, Βινάγκρε, Τιάγκο Σίλβα, Γκασπάρ, Μιράντα, Ζιλ Ντίας), ενώ έχει μεγάλη αδυναμία στους Βραζιλιάνους (βλέπε Γκιγέρμε, Ραφίνια, Μπρούνο!).

Εξίσου αλήθεια, όμως, είναι ότι σέβεται την άποψη των Γάλλων του Ολυμπιακού (Μοντέστο, Καρεμπέ), εξ ου κι έχουν γίνει επί των ημερών του και τόσες μεταγραφές από την γαλλόφωνη αγορά (Ελ Αραμπί, Βαλμπουενά, Εμβιλά, Σουντανί, Μαντί Καμαρά, Μπα, Μπενζιά, Λαλά, Μεριά, Αλέν).

Για να δούμε λοιπόν τι, ακόμη, θα φέρει το φετινό «μακρύ» καλοκαίρι για τον πρωταθλητή Ελλάδας…

Άσχετο: Ο Τικίνιο δεν πιάνει θέση ξένου. Εκτός από βραζιλιάνικο, έχει και κοινοτικό διαβατήριο. Χρήσιμη πληροφορία για τη συνέχεια...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.