Ο Σαββίδης μίλησε για αυτάρκεια, ο Λουτσέσκου οφείλει να ακολουθήσει

Ο Σαββίδης μίλησε για αυτάρκεια, ο Λουτσέσκου οφείλει να ακολουθήσει

Ο Σαββίδης μίλησε για αυτάρκεια, ο Λουτσέσκου οφείλει να ακολουθήσει

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου υπενθυμίζει τους στόχους που έθεσε ο Ιβάν Σαββίδης στον ΠΑΟΚ και την υποχρέωση του Ραζβάν Λουτσέσκου να προσπαθήσει για την επίτευξή τους.

Πολλά τα σημαντικά γεγονότα των περασμένων ημερών στον ΠΑΟΚ. Τα περιέγραψε όλα μέσα από τη δήλωσή του ο Ιβάν Σαββίδης το απόγευμα της Τετάρτης.

Τα αφήνω όλα στην άκρη και κρατάω εκείνα τα σημεία στα οποία ο πρόεδρος και ηγέτης του ΠΑΟΚ, αναφέρθηκε στους στόχους που θέτει. Είναι πολύ σημαντικά τα όσα είπε. Θα ασχολούμαστε με αυτές τις τοποθετήσεις για πολλούς μήνες. Κατά πάσα πιθανότητα για μερικά χρόνια. Στο κάτω-κάτω, στο τέλος μίλησε και για τον πιο μεγάλο στόχο του 2026: «Ο ένας αιώνας ιστορίας του ΠΑΟΚ θα μας βρει πιο δυνατούς, με νέους τίτλους, τους οποίους θα φέρουμε στο Σύλλογο στο νέο του σπίτι».

Αφήνουμε τον μεγαλύτερο στόχο του Συλλόγου και επιστρέφουμε στα πιο... γήινα, στα φετινά.

Τι δήλωσε ο Σαββίδης; Τι έθεσε ως στόχο; Τι ανέφερε ΠΡΩΤΟ απ’ όλα: «Εμείς πρέπει να θέσουμε στον εαυτό μας νέους στόχους. Ο Σύλλογος έχει ως στόχο την απόλυτη αυτάρκεια».

Αυτό είναι! Το κρατάμε! Από εκεί ξεκινάμε...

Μετά, μέσα σε αυτή την σημαντική δήλωση, προσέθεσε: «Από τον Ράζβαν Λουτσέσκου, τον αρχιτέκτονα της μεγαλύτερης ως σήμερα επιτυχίας του Συλλόγου, που επιστρέφει στην οικογένεια του ΠΑΟΚ, περιμένουμε νέες νίκες και τρόπαια». Και κάτι ακόμη: «Ο στόχος του ΠΑΟΚ είναι να γίνει κομμάτι της ευρωπαϊκής ελίτ».

Πώς συνδυάζονται η αυτάρκεια, με τις νίκες και τους τίτλους; Ένας είναι ο δρόμος! Είναι αυτός ο μονόδρομος που πρέπει να ακολουθήσουν ΟΛΟΙ στον ΠΑΟΚ τα επόμενα χρόνια, τουλάχιστον μέχρι να κατασκευαστεί το γήπεδο. Γιατί μετά το 2026, η οικονομική αυτάρκεια μέσα από όλα όσα θα φέρει η Νέα Τούμπα, θα είναι μια πιο βατή υπόθεση. Μέχρι τότε όμως;

Τι μέχρι τότε; Μονόδρομος υπάρχει μπροστά μας έτσι ώστε ο ΠΑΟΚ να γίνει αυτάρκης, κερδίζοντας όμως ταυτόχρονα νίκες-τίτλους και καθιέρωση στην ευρωπαϊκή ελίτ.

Η ομάδα του ΠΑΟΚ θα πρέπει να βγάζει-να κερδίζει χρήματα και μέσα από αυτά να ανεβαίνει επίπεδο, να γίνεται καλύτερη και έτσι να κατακτά τίτλους, αλλά και ευρωπαϊκή καταξίωση. Πώς κερδίζει χρήματα μια ομάδα, έτσι ώστε στη συνέχεια να βελτιώνει την ποιότητά της για να πετυχαίνει στόχους;

Η διαδικασία είναι γνωστή! Η ομάδα του ΠΑΟΚ μπορεί και πρέπει να κερδίσει πολλά χρήματα μέσα από Ευρωπαϊκές πορείες και φυσικά

μέσα από την υπεραξία που θα δώσει σε ποδοσφαιριστές της τους οποίους θα προωθήσει στο πιο υψηλό επίπεδο. Όπως δηλαδή έγινε με τον Δημήτρη Γιαννούλη.

Αυτή είναι η αλυσίδα: Παίρνεις τον παίκτη με... ένα ευρώ, τον αναδεικνύεις, τον καταξιώνεις, τον παραχωρείς με πενταπλάσιο- δεκαπλάσιο- 20πλασιο-50πλασιο τίμημα και με το κέρδος αυτό, συμπληρώνεις όσα κερδίζεις από την Ευρώπη και προχωράς για να κάνεις ακόμη καλύτερη ομάδα. Και... πάει λέγοντας. Κάπως έτσι, είσαι κερδισμένος σε όλα τα επίπεδα. Αρκεί βέβαια να κάνει και σωστές επιλογές.

Είναι εύκολα όλα τα παραπάνω; Ποιος είπε ότι όσοι δουλεύουν στον ΠΑΟΚ είναι για τα εύκολα;

Μέσα σε αυτούς και ο Ραζβάν Λουτσέσκου! Ο οποίος στην πρώτη του θητεία δεν τα πήγε καλά στην ευρωπαϊκή πορεία, ενώ δεν είχε μέσα στις προτεραιότητές του και την ανάδειξη νεαρών παικτών στους οποίους συνήθως δίνεται υπεραξία.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Τι άλλο; Ότι ΟΛΟΣ ο ΠΑΟΚ θα μοχθήσει για να επιτευχθούν οι στόχοι. Όλοι οι στόχοι.

Το 2018 και το 2019 ο ΠΑΟΚ είχε ως έναν και μεγάλο στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αυτό ζητήθηκε και από τον Λουτσέσκου, αυτό πέτυχε με τον τρόπο που εκείνος πίστευε. Τώρα οι στόχοι είναι άλλοι, είναι πιο σύνθετοι.

Και επειδή πολλοί λένε ότι Λουτσέσκου δεν... «θέλει ή δεν μπορεί να αναδείξει νεαρούς» δεν υπάρχει… «δε θέλω». Τέθηκε στόχος και πρέπει να επιτευχθεί. Με λίγα... λόγια, δεν είναι στο χέρι του να αποφασίσει αν θα ασχοληθεί με την ανάδειξη και άλλων νέων. Πρέπει! Έτσι απλά... Και θα το κάνει. Όπως ΠΡΕΠΕΙ να κάνει πορείες και στην Ευρώπη χωρίς να διαχωρίζει θεσμούς. Αυτά… πάει. Πέρασαν… Τώρα έχουμε 2021 και οι ανάγκες αλλά και οι προτεραιότητες διαφοροποιήθηκαν.

Ο ΠΑΟΚ πρέπει να κερδίζει, πρέπει να κατακτά τίτλους, θα προσπαθήσει να ανέβει ευρωπαϊκά και όλα αυτά με χρήματα που θα κερδίζει και η ομάδα...

Για να τους δούμε...

* Να! Για εσάς που λέτε για Ευρώπη και Λουτσέσκου... Με το που ανέλαβε, ο ΠΑΟΚ κέρδισε έναν γύρο στο Κόνφερενς!!

Πέρα από την πλάκα και το... σκουφί που έδρασε με την πρώτη, το κέρδος για τον ΠΑΟΚ είναι μεγάλο. Ειδικά το χρονικό όφελος των 14 ημερών αποτελεί τεράστια υπόθεση για ένα τέτοιο καλοκαίρι.

Ο ΠΑΟΚ και οι παίκτες του μπορούν να ξεκουραστούν 2-3-5 μέρες παραπάνω. Η ομάδα περνάει έναν γύρο όπου μέσα στο κατακαλόκαιρο καμία πρόκριση δεν είναι αυτονόητη, ενώ η ΠΑΕ βγάζει λίγο άγχος από πάνω της για να δώσει λύσεις στις πολλές εκκρεμότητες του ρόστερ έχοντας λίγο παραπάνω χρόνο. Αρκεί να μην εφησυχάσουν πάρα πολύ, έτσι ώστε η αναβλητικότητα να μη γίνει συνήθεια, γιατί μεταξύ μας έχουν ήδη αργήσει...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.