«Black Lives Matter»: Παίκτες απ' όλο τον κόσμο γέμισαν το Instagram με μαύρες εικόνες (pics)

Gazzetta team
«Black Lives Matter»: Παίκτες απ' όλο τον κόσμο γέμισαν το Instagram με μαύρες εικόνες (pics)

bet365

Μία μαύρη φωτογραφία, με την οποία παίκτες σε όλο τον κόσμο διαμαρτύρονται μέσω social media κι ευαισθητοποιούν τον κόσμο, για την ζωή τους, αλλά και των συνανθωώπων τους.

Η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και για ακόμα μια φορά, εν έτει 2020, γίνονται συζητήσεις και διαμαρτυρίες για το ρατσισμό, τις διακρίσεις και τη(ν αστυνομική) βία.

Στις ΗΠΑ η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου, με κόσμο να έχει χάσει τη ζωή του κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων, ενώ την ίδια στιγμή κάποιοι, όπως ο Ντένις Ρόντμαν, στέλνουν μήνυμα κατά των λεηλασιών που γίνονται και μιλούν για ενότητα.

Το instagram σήμερα γέμισε από μαύρες φωτογραφίες, τις οποίες ανήρτησαν παίκτες, που προωθούν το μήνυμα «Black Lives Matter».

Από το ΝΒΑ μέχρι την Ευρώπη, οι παίκτες του μπάσκετ προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο μέσα από τα social media για τα δικαιώματα των συνανθρώπων τους, αλλά και τα δικά τους, αφού αρκετές είναι και οι περιπτώσεις που οι ίδιοι έχουν πέσει «θύματα» ρατσισμού μέσα στο γήπεδο.

Όλες οι ζωές έχουν αξία, όλες οι ζωές μετρούν και αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να τους ενώνει όλους.

ΛεΜπρόν Τζέιμς, Στεφ Κάρι, Πάου Γκασόλ, ΝτεΆντρε Τζόρνταν, Ντέιμιαν Λίλαρντ, Αϊζέια Τόμας, Κρις Πολ, Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, Λούκα Ντόντσιτς, Πέρο Άντιτς, Τζέιμς Γκιστ, Κέι Σι Ρίβερς, Σόνι Ουίμς, Ζακ ΛεΝτέι, Ντάνιελ Χάκετ, Κάιλ Χάινς, Φαμπιέν Κοζέρ και Πέιτον Σίβα είναι μόνο μερικοί από τους αναρίθμητους παίκτες που έχουν ποστάρει την εν λόγω φωτογραφία.

 

Τελευταία Νέα