Γκράινερ: Οι ΗΠΑ προτείνουν στη Ρωσία ανταλλαγή κρατουμένων, δίνουν τον «έμπορο του θανάτου»

Newsroom
Γκράινερ: Οι ΗΠΑ προτείνουν στη Ρωσία ανταλλαγή κρατουμένων, δίνουν τον «έμπορο του θανάτου»

bet365

Οι ΗΠΑ ζήτησαν από τη Ρωσία να συναινέσει στην ανταλλαγή κρατουμένων, αφήνοντας ελεύθερη τη Μπρίτνεϊ Γκράινερ για τον Ρώσο διακινητή όπλων, Βίκτορ Μπουτ, γνωστό και ως «ο έμπορος του θανάτου».

Το ρωσικό δικαστήριο την Πέμπτη 4 Αυγούστου έκρινε ένοχη την Μπρίτνεϊ Γκράινερ και την καταδικασε σε φυλάκιση 9 ετών για λαθρεμπορία και κατοχή ναρκωτικών (μαζί με πρόστιμο 1 εκατ. ρούβλια, δηλαδή περίπου 16.700 $).

Οι εισαγγελείς είχαν ζητήσει από το ρωσικό δικαστήριο την Πέμπτη (4/8) να καταδικάσει την Αμερικανίδα σταρ του μπάσκετ, Μπρίτνεϊ Γκράινερ σε φυλάκιση 9,5 ετών για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών. Η δίκη της WNBAer Μπρίτνεϊ Γκράινερ έφτασε στο τέλος της σχεδόν έξι μήνες μετά τη σύλληψή της σε αεροδρόμιο της Μόσχας σε μια υπόθεση που είχε φτάσει στα υψηλότερα επίπεδα της διπλωματίας ΗΠΑ-Ρωσίας

Από την πλευρά της η Γκράινερ είχε δηλώσει πως: «Έκανα ένα ειλικρινές λάθος και ελπίζω η απόφαση σας να μην τελειώσει τη ζωή μου». Όμως το δικαστήριο αποφάσισε πως θα περάσει 9 χρόνια στη φυλακή.

Η απόφαση του δικαστηρίου προκάλεσε την την άμεση αντίδραση του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν που ζήτησε την άμεση απελευθέρωσή της. Τώρα οι ΗΠΑ το πάνε ένα βήμα παραπέρα, αφού η Ουάσιγκτον ζήτησε από τη Ρωσία να αποδεχτεί ανταλλαγή κρατουμένων μεταξύ των δύο χωρών.

Οι ΗΠΑ φέρεται πως προσφέρουν στη Ρωσία τον Ρώσο διακινητή όπλων, Βίκτορ Μπουτ, γνωστός και ως «ο έμπορος του θανάτου» (έχει καταδικαστεί σε φυλάκιηση 25 ετών στις ΗΠΑ) με σκοπό να καταφέρουν να απελευθερώσουν την Μπρίτνεϊ Γκράινερ σύμφωνα με το BBC, αλλά και τον πρώην πεζοναύτη των ΗΠΑ, Πολ Γουίλαν.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου για θέματα Εθνικής Ασφάλειας, Τζον Κίρμπι είπε πως οι δυο συγκεκριμένοι κρατούνται άδικα και πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι, ενώ τόνισε πως προτρέπει τη Ρωσία να δεχθεί την πρόταση, προσθέτοντας πως θα έπρεπε να την είχαν αποδεχθεί πριν δύο εβδομάδες όταν είχε γίνει για πρώτη φορά

Τέλος σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων, το Reuters, η Ρωσία επιθυμεί να προσθέσει στην ανταλλαγή και τον Βαντίμ Κρασίκοφ, ο οποίος έχει καταδικαστεί και βρίσκεται σε φυλακή της Γερμανίας.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WNBA Τελευταία Νέα