Μπρίτνεϊ Γκράινερ: Η Εισαγγελία πρότεινε ποινή φυλάκισης 9,5 ετών

Newsroom
Μπρίτνεϊ Γκράινερ: Η Εισαγγελία πρότεινε ποινή φυλάκισης 9,5 ετών

bet365

Οι εισαγγελείς ζήτησαν από το ρωσικό δικαστήριο την Πέμπτη (4/8) να καταδικάσει την Αμερικανίδα σταρ του μπάσκετ, Μπρίτνεϊ Γκράινερ σε φυλάκιση 9,5 ετών στο τέλος για κατοχή ναρκωτικών.

Η δίκη της WNBAer Μπρίτνεϊ Γκράινερ φτάνει στο τέλος της σχεδόν έξι μήνες μετά τη σύλληψή της σε αεροδρόμιο της Μόσχας σε μια υπόθεση που έχει φτάσει στα υψηλότερα επίπεδα της διπλωματίας ΗΠΑ-Ρωσίας, με την Ουάσιγκτον να προτείνει ανταλλαγή κρατουμένων.

Σύμφωνα με τη ρωσική νομοθεσία, η 31χρονη Γκράινερ αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 10 ετών εάν καταδικαστεί. Αν και η καταδίκη είναι απολύτως βέβαιη, δεδομένου ότι τα ρωσικά δικαστήρια σπάνια αθωώνουν τους κατηγορούμενους και η ίδια έχει παραδεχτεί ότι είχε λάδι λάδι κάνναβης (για ηλεκτρονικό τσιγάρο) στις αποσκευές της, οι δικαστές έχουν μεγάλα περιθώρια για την επιβληθείσα ποινή.

Οι δικηγόροι των Phoenix Mercury και της δύο φορές χρυσής Ολυμπιονίκης έχουν ακολουθήσει στρατηγικές για να ενισχύσουν τον ισχυρισμό της Γκράινερ ότι δεν είχε εγκληματική πρόθεση και ότι τα δοχεία κατέληξαν στις αποσκευές της λόγω βιαστικής συσκευασίας. Παρουσίασαν μάρτυρες χαρακτήρων από τη ρωσική ομάδα στην οποία παίζει στην εκτός εποχής WNBA και γραπτή μαρτυρία από έναν γιατρό που είπε ότι της συνταγογράφησε κάνναβη για θεραπευτικούς λόγους. Η δικηγόρος της ανέφερε ότι το χρησιμοποιούσε μόνο στην Αριζόνα, όπου η ιατρική μαριχουάνα είναι νόμιμη. Από την πλευρά της η Γκράινερ δήλωσε: «Έκανα ένα ειλικρινές λάθος και ελπίζω η απόφαση σας να μην τελειώσει τη ζωή μου».

Οι εισαγγελείς επέμειναν ότι ο Γκράινερ συσκεύασε το λάδι κάνναβης εσκεμμένα και ζήτησαν από το δικαστήριο να επιβάλει πρόστιμο 1 εκατ. ρούβλια (περίπου 16.700 $), αλλά και να την καταδικάσει σε φυλάκιση 9,5 ετών.

Δεν είναι σαφές για την ημερομηνία που θα ανακοινωθεί η ετυμηγορία.

 

WNBA Τελευταία Νέα