Γκράινερ: «Όταν με συνέλαβαν δεν μου είπαν τα δικαιώματά μου και με έβαλαν να υπογράψω έγγραφα που δεν καταλάβαινα»

Newsroom
Griner

bet365

Η Μπρίτνεϊ Γκράινερ ισχυρίστηκε στη δίκη ότι τη στιγμή της σύλληψης δεν της διάβασαν τα δικαιώματά της ενώ υπέγραψε και κάποια έγγραφα τα οποία δεν καταλάβαινε.

Όπως είναι γνωστό η σούπερ σταρ του WNBA κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης έως και 10 χρόνια, καθώς τον περασμένο Φεβρουάριο είχε συλληφθεί από την αστυνομία της Ρωσίας σε αεροδρόμιο της Μόσχας έχοντας στην κατοχή της φυσίγγια με χασισέλαιο.

Έκτοτε η Γκράινερ κρατείται στη Ρωσία ενώ στις αρχές του μήνα ξεκίνησε και η δίκη της. Έχοντας πάρει τον λόγο η Αμερικανίδα μπασκετμπολίστρια ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ότι τη στιγμή που έγινε σύλληψη δεν διαβάστηκαν τα δικαιώματά της από τις ρωσικές αρχές ενώ βρέθηκε σε μια ανάκριση στην οποία πολλά από όσα ειπώθηκαν παρέμεναν αμετάφραστα. Είπε επίσης ότι της είπαν να υπογράψει έγγραφα χωρίς να της εξηγήσουν τι ήταν ακριβώς.

Ήταν η πρώτη της κατάθεση στο δικαστήριο για τη σύλληψή της σε μια υπόθεση που έχει αποκτήσει μεγάλη σημασία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Η Γκράινερ είχε ομολογήσει την ενοχή της εξηγώντας ότι είχε κάνει ένα λάθος και είχε μεταφέρει άθελά της μια απαγορευμένη ουσία στη Ρωσία. Στο ρωσικό νομικό σύστημα, η δήλωση ενοχής δεν τερματίζει μια δίκη και οι δικηγόροι της Γκράινερ αναμένουν ότι η δίκη θα συνεχιστεί και τον Αύγουστο.

Πρόταση των ΗΠΑ για ανταλλαγή της Γκράινερ με Ρώσο κρατούμενο

Στο μεταξύ και όπως ανέφεραν τα ρεπορτάζ στις ΗΠΑ, η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει προσφέρει μια συμφωνία στη Ρωσία με στόχο να φέρει στην πατρίδα τη σταρ του WNBA, Μπρίτνεϊ Γκράινερ, όπως επίσης και έναν ακόμη φυλακισμένο Αμερικανό, τον Πολ Γουίλαν, όπως εξήγησε ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

Συγκεκριμένα και όπως ανέφερε το Espn, η Ρωσία έχει εκφράσει εδώ και χρόνια ενδιαφέρον για την απελευθέρωση του Βίκτορ Μπουτ, ενός Ρώσου εμπόρου όπλων που κάποτε χαρακτηριζόταν ως «Έμπορος του Θανάτου». Ο Μπουτ καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκιση το 2012 με την κατηγορία ότι σχεδίαζε να πουλήσει παράνομα όπλα. Και η πρόταση ων ΗΠΑ στη Ρωσία έχει να κάνει με την... ανταλλαγή του Μπουτ με την Γκράινερ και τον Γουίλαν.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WNBA Τελευταία Νέα