Σου Μπερντ: Last Dance για τη θρύλο του WNBA στη Νέα Υόρκη (vid)

Σου Μπερντ: Last Dance για τη θρύλο του WNBA στη Νέα Υόρκη (vid)

bet365

Η Σου Μπερντ ζει τη δική της fairwell tour. Το πέρασμά της από τη Νέα Υόρκη, τη γενέτειρα, θα ήταν έτσι και αλλιώς ιστορικό. Αποδείχτηκε κάτι παραπάνω.

Η Νέα Υόρκη θα είναι για πάντα σημείο αναφοράς. Για τα μεγάλα ματς. Για τα τελευταία ματς. Αυτό της θρυλικής Σου Μπερντ στο «Μεγάλο Μήλο» δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση.

Στο μυαλό της θα δημιουργήθηκε η εικόνα, τη στιγμή που αποφάσισε να πει ότι επιστρέφει για μία τελευταία σεζόν. Την 21η στα 41 χρόνια ζωής. Ένας βίος αφιερωμένος στο μπάσκετ.

Η Μπερντ γεννήθηκε στο Σίοσετ, μία πόλη μερικά χιλιόμετρα ανατολικά της Νέας Υόρκης. Και έπαιξε μπάσκετ στο Λύκειο σε ένα σχολείο στο Κουίνς.

Η τελευταία φορά με τη φανέλα των Σιάτλ Στορμ στη Νέα Υόρκη, κόντρα στις Λίμπερτι (στο Barclays Center, έδρα των Μπρούκλιν Νετς) έμοιαζε με μυσταγωγία. Οι αθλήτριες φορούσαν φανέλες που ανέγραφαν «ευχαριστούμε Σου», ενώ η Μπερντ παρέλαβε και τα δώρα της πριν το τζάμπολ. Μία φανέλα και ένα φούτερ με όλα τα σήματα των ομάδων της Νέας Υόρκης σε όλα τα αθλήματα.

Φρόντισε να προσθέσει τη δική της πινελιά, όταν πια πάτησε το παρκέ. Μέτρησε 11 πόντους, μαζί με το τελευταίο σουτ της ομάδας της, ένα τρίποντο και με τη βοήθεια της μπάλας, το οποίο διαμόρφωσε το τελικό 81-72.

Οι θεατές στο γήπεδο σηκώθηκαν από τη θέση τους. Για ένα τελευταίο χειροκρότημα. Κάπου στις θέσεις ήταν και η οικογένειά της. Ένα «δώρο» των Λίμπερτι σε ένα παιδί της Νέας Υόρκης, το οποίο θα αφήσει μία απίθανη κληρονομιά όταν σταματήσει το μπάσκετ στο τέλος της σεζόν.

«Απίστευτο. Ευχαριστώ όλους όσους ήρθαν στο γήπεδο. Εχω τόσους πολλούς εδώ που τους γνωρίζω ολόκληρη τη ζωή μου. Είμαι τόσο χαρούμενη που ευστόχησα στο τελευταίο σουτ της καριέρας μου σε αυτό το γήπεδο», είπε η Μπερντ στο ESPN.

Το παλμαρέ της Μπερντ

  • Τέσσερις φορές πρωταθλήτρια του WNBA (2004, 2010, 2018, 2020)
  • Πέντε φορές χρυσή Ολυμπιονίκης (2004, 2008, 2012, 2016, 2020)
  • Πέντε φορές πρωταθλήτρια στη EuroLeague Γυναικών (2007, 2008, 2009, 2010, 2013)
@Photo credits: NBA/Getty Images
 

WNBA Τελευταία Νέα