Στη Ρωσία, περιμένοντας το αεροπλάνο…

Στη Ρωσία, περιμένοντας το αεροπλάνο…

bet365

Χιλιάδες αεροπορικές πτήσεις ακυρώθηκαν, η Ρωσία βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού και πέντε Έλληνες αναζητούν τρόπο επιστροφής στη χώρα μας. Πρόκειται για τους Δημήτρη Πρίφτη, Βασίλη Σίμτσακ, Θωμά Νίκου, Χάρη Γλάρο, Γιώργο Δέδα και το gazzetta.gr καταγράφει τις κινήσεις τους.

Μέχρι και πριν από περίπου δύο εβδομάδες, η Ρωσία ζούσε στους ρυθμούς της κανονικότητας. Ο κόσμος κυκλοφορούσε κανονικά στους δρόμους, τα μαγαζιά ήταν ανοιχτά και η μόνη διαφορά σε σχέση με τα πρόσφατο παρελθόν ήταν ότι οι γονείς είχαν τη δυνατότητα να μη στείλουν τα παιδιά στο σχολείο. Ο κορονοϊός δεν κάνει εξαιρέσεις στην εξάπλωσή του και η Ρωσία δεν θα μπορούσε να αποφύγει τη διασπορά του ιού. Η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων υποχρέωσε την κυβέρνηση να πάρει αυστηρά μέτρα, κυρίως να διακόψει τις πτήσεις εξωτερικού. Οι εσωτερικές πτήσεις πραγματοποιούνται κανονικά, ωστόσο μειώθηκε η συχνότητά τους.

Πρόσφατα, η VTB αποφάσισε να κατεβάσει οριστικά τα ρολά κι έτσι οι Έλληνες οι οποίοι εργάζονται στη Ρωσία δεν έχουν περαιτέρω λόγω παρουσίας εκεί. Ταυτόχρονα σταμάτησαν οι προπονήσεις και όλοι οι ξένοι έχουν το δικαίωμα επιστροφής στις πατρίδες τους. Αυτό έχουν κατά νου και πέντε Έλληνες. Οι τέσσερις εξ’ αυτών συνεργάζονται με την Ούνικς Καζάν. Πρόκειται για τον προπονητή της ομάδας Δημήτρη Πρίφτη, τους άμεσους συνεργάτες του Θωμά Νίκου και Βασίλη Σίμτσακ, καθώς επίσης και το μέλος του σταφ, Χάρη Γλάρο. Ο πέμπτος της… παρέας είναι ο Γιώργος Δέδας ο οποίος εργάζεται στη Σάρατοφ.

Ουσιαστικά τέθηκαν δύο σενάρια για την επιστροφή τους στην Ελλάδα. Ήδη το ένα ανήκει στο παρελθόν. Για την ακρίβεια, οι πέντε Έλληνες συζητούσαν το ενδεχόμενο συγκέντρωσής τους στη Μόσχα με σκοπό να επιβιβαστούν στην πτήση Μόσχα-Βρυξελλών και στη συνέχεια να «πάρουν» την πτήση από την πρωτεύουσα του Βελγίου για την Αθήνα, την ερχόμενη εβδομάδα. «Αυτό το σενάριο πλέον δεν υφίσταται γιατί πλέον δεν γίνεται η πτήση από τη Μόσχα στις Βρυξέλλες», εξήγησε στο gazzetta.gr ο Βασίλης Σίμτσακ. Ο Γιώργος Δέδας επρόκειτο να φτάσει το μεσημέρι στη Μόσχα, έχοντας ήδη κλείσει δωμάτιο στο ξενοδοχείο ούτως ώστε να είναι έτοιμος προς… επιβίβαση.

Αντιθέτως, οι υπόλοιποι τέσσερις παραμένουν στο Καζάν, ελπίζοντας στην υλοποίηση του δεύτερου σεναρίου. Αυτό περιλαμβάνει τη ναύλωση αεροπλάνου από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας για να επιστρέψουν στην Αθήνα, οι Έλληνες που εργάζονται στη Μόσχα. Προς αυτήν την κατεύθυνση, υπάρχει καθημερινή επαφή με την Ελληνική Πρεσβεία, αλλά μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρη η ημερομηνία πραγματοποίησης της πτήσης.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

VTB LEAGUE Τελευταία Νέα