Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 75-51: Σκόνη και θρύψαλα (vids)

Γιώργος Κούβαρης

bet365

Ο Ολυμπιακός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στον τελικό του Super Cup καθώς σμπαράλιασε τον Παναθηναϊκό με 75-51 και κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το τρόπαιο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΡΟΔΟ: Γιώργος Κούβαρης

Σαν να μην... πέρασε μια μέρα από την απόλυτη κυριαρχία του Ολυμπιακού την τελευταία διετία.

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να ενισχύθηκε, μπορεί να φαντάζει (τουλάχιστον στα χαρτιά) πολύ πιο ποιοτικός σε σχέση με τα προηγούμενη χρόνια , αλλά στα ντέρμπι «αιωνίων» το αποτέλεσμα έμεινε ίδιο και απαράλλακτο! Οι «ερυθρόλευκοι» όχι μόνο επιβεβαίωσαν την κυριαρχία τους αλλά έκαναν... σκόνη και θρύψαλα τον μεγάλο τους αντίπαλο κατακτώντας και το τρόπαιο του Super Cup για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Κατά διαστήματα έπαιξαν πολύ καλό (ειδικά για την εποχή) μπάσκετ, έβγαλαν όμορφες φάσεις ενώ με την άμυνά τους «στραγγάλισαν» τους παίκτες του Αταμάν οι οποίοι πραγματοποίησαν ένα από τα χειρότερα παιχνίδια στα ντέρμπι των «αιωνίων». Φυσικά κλειδί του αγώνα ήταν το πρώτο ημίχρονο και το εντυπωσιακό 27-0 σερί του Ολυμπιακού, όταν ο Παναθηναϊκός έμεινε χωρίς πόντο για 14 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα.

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης (20π., 6/7τρ.) ξεχώρισε λίγο... περισσότερο από τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, αν και ο Ολυμπιακός ήταν συνολικά καταιγιστικός στο ματς παίρνοντας πολλά και διαφορετικά πράγματα απ' όλους όσους αγωνίστηκαν στον τελικό.

Το ματς: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Ο Ολυμπιακός θέλησε στο ξεκίνημα του αγώνα να «χτυπήσει» τον Παναθηναϊκό στις κακές επιστροφές του όπως επίσης και να περάσει την μπάλα μέσα στον Μιλουτίνοφ προκειμένου να εκμεταλλευτεί την διαφορά ύψους του απέναντι στον Λεσόρ. Την ίδια ώρα οι παίκτες του Μπαρτζώκα δυσκόλευαν κάθε ενέργεια των «πρασίνων» οι οποίοι ξεκίνησαν με 2/8 εντός παιδιάς και τον Ολυμπιακό να παίρνει το μομέντουμ στο πεντάλεπτο (9-4).

Κάτι που ανάγκασε τον Αταμάν να αλλάξει γρήγορα την front line και να εμπιστευτεί από νωρίς τους Μπαλτσερόφσκι και Μαντζούκα. Αν και ο Πολωνός σε δύο φάσεις υπέπεσε σε ισάριθμα φάουλ. Οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν και στο +12 (16-4) στη λήξη του δεκαλέπτου με τους παίκτες του Αταμάν να ήταν πολύ άστοχοι με 2/14 εντός παιδιάς.

Η συνέχεια ήταν ακόμα πιο ονειρική για τον Ολυμπιακό και ακόμα πιο εφιαλτική για τον Παναθηναϊκό! Το σερί όχι μόνο δεν σταμάτησε, η αστοχία των «πρασίνων» όχι μόνο συνεχίστηκε αλλά οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στο σημείο να αυξήσουν το σερί τους στο 27-0 (!!!) και να εκτοξεύσουν τον δείκτη του σκορ στο 32-4 στο 17'. Οι «πράσινοι» τα είχαν «σπάσει» μέχρι εκείνο το σημείο με 2/22 σουτ εκ των οποίων 0/12 τρίποντα ενώ δεν είχαν καμία ασίστ! Είναι χαρακτηριστικό ότι έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο (37-11) χωρίς τελική πάσα.

Τα στατιστικά του ημιχρόνου «μιλούν» από μόνα τους. Ο Παναθηναϊκός είχε στο πρώτο μισό του αγώνα 3/25 εντός παιδιάς, εκ των οποίων 3/12 δίποντα, 0/13 τρίποντα, όπως επίσης 5/5 βολές και 10 λάθη για «μηδέν» ασίστ. Την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού έχοντας 7/16 δίποντα, 6/16 τρίποντα, 5/5 βολές, 12 ριμπάουντ περισσότερα (26 έναντι 14) και 10 ασίστ με 4 κλεψίματα και 7 λάθη. Ο Λαρεντζάκης (11π., 3/4τρ.) είχε δώσει την ώθηση για να ανοίξει η διαφορά ενώ ο Μπαρτζώκας είχε μοιράσει τον χρόνο σε Μιλουτίνοφ και Φαλ έχοντας παίξει από ένα δεκάλεπτο ο καθένας.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να συνέλθει από τη «σφαλιάρα» που είχε δεχθεί στο πρώτο ημίχρονο αλλά η απόσταση που χώριζε τις δύο ομάδες ήταν πολύ μεγάλη. Με ένα επιμέρους 11-6 έχοντας πετύχει μέσα σε πέντε λεπτά όσους πόντους σ' ένα ολόκληρο ημίχρονο, μείωσε στους 21 πόντους (43-22) ωστόσο ήταν πολύ αργά. Ο Ολυμπιακός είχε την εμπειρία και την ποιότητα για να μην αφήσει τους «πράσινους» να γίνουν πιο απειλητικοί.

Ο Παναθηναϊκός το μόνο που κατάφερε στο 3ο δεκάλεπτο ήταν να... κερδίσει το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα με 23-19 αλλά την διαφορά να μην πέφτει κάτω από τους 20 πόντους (54-34 στο 29') μέχρι το τέλος της περιόδου (56-34). Έως εκείνο το σημείο, ο Ολυμπιακός είχε μετρήσει 21/44 σουτ και 16 ασίστ, ενώ ο Παναθηναϊκός είχε στο 3ο δεκάλεπτο 8/12 δίποντα και 2/4 τρίποντα! Όμως ήταν ήδη πολύ αργά...

Κάτι που αποδείχθηκε εμφατικά στην τελευταία περίοδο όταν η διαφορά έφτασε και τους 30 πόντους (64-34 στο 34') για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Όταν είχαν τα πάντα κριθεί οι «πράσινοι» κατέβασαν για πρώτη φορά ύστερα από πολύ ώρα την διαφορά κάτω από τους 20 πόντους (67-48) τρία λεπτά πριν από το τέλος του αγώνα. Αν μη τι άλλο η ομάδα του Πειραιά απέδειξε με τον πλέον πειστικό τρόπο την ανωτερότητά του απέναντι στον ανέτοιμο Παναθηναϊκό κατακτώντας δικαιότατα το Super Cup. Και όλα αυτά έξι ημέρες πριν από το δεύτερο συναπάντημά τους για την πρεμιέρα της Euroleague.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στο εντυπωσιακό ημίχρονο του Ολυμπιακού και αντίστοιχα στο... καταστροφικό διάστημα του Παναθηναϊκού. Οι «ερυθρόλευκοι» πραγματοποίησαν ένα φοβερό σερί 27-0 (!!) με το οποίο εκτόξευσαν τον δείκτη του σκορ στο +28 (32-4) και το «τριφύλλι» να είχε έως εκείνο το σημείο 2/22 σουτ!

O ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Δύσκολα να ξεχωρίσει κάποιος, κάποιον. Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης ήταν εκείνος που έδωσε το έναυσμα για το μεγάλο ξέσπασμα του Ολυμπιακού ενώ τελείωσε το ματς έχοντας 20 πόντους με 0/1 δίποντο, 6/7 τρίποντα, 2/2 βολές, 2 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 2 λάθη.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ο Παναθηναϊκός ήταν τραγικός. Από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο. Κανείς δεν απέδωσε τα αναμενόμενα για λογαριασμό των «πρασίνων» και μοιραία γνώρισαν μια τόσο βαριά ήττα στον τελικό του Super Cup.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Όλοι οι... υπόλοιποι. Ο Κάνααν, ο Γουόκαπ, ο Παπαικολάου, ο Μιλουτίνοφ. Όλοι όσοι αγωνίστηκαν.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα τραγικά ποσοστά του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο έχοντας 3/25 εντός παιδιάς!

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Σε λιγότερο από μία εβδομάδα και πιο συγκεκριμένα το βράδυ της ερχόμενης Παρασκευής (6/10, 21:15), Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα διασταυρώσουν και πάλι τα ξίφη τους, αυτήν την φορά για την πρεμιέρα της Euroleague στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Τα δεκάλεπτα: 16-4, 37-11, 56-34, 75-51.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPER CUP ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα