Μπαρτσελόνα - Μπασκόνια 67-69: Το συγκλονιστικό στιγμιότυπο του τελικού! (pics)

Μπαρτσελόνα - Μπασκόνια 67-69: Το συγκλονιστικό στιγμιότυπο του τελικού! (pics)

bet365

Η Μπασκόνια είναι στην κορυφή της Ισπανίας και ο Ακίλε Πολονάρα «απομονώθηκε» στα σκαλιά της «La Fonteta».

Στα 28 του χρόνια, ο Ακίλε Πολονάρα δεν ευτύχησε να κατακτήσει ένα μεγάλο τίτλο στις ομάδες που αγωνίστηκε, πριν καταλήξει στην Μπασκόνια.

Τέραμο, Βαρέζε, Ρέτζιο Εμίλια και Σάσαρι ήταν οι ομάδες που υπηρέτησε στην πατρίδα του, πριν πάρει την απόφαση να φτιάξει βαλίτσες για την Ισπανία για χάρη των Βάσκων. Μοναδικές διακρίσεις μέχρι τότε το FIBA Europe Cup (2019) με τη Σάσαρι και το SuperCup (2015) με την Ρέτζιο Εμίλια.

Το πρωτάθλημα δεν είχε έρθει, μέχρι την 30η Ιουνίου 2020. Η Liga Endesa έκανε επανεκκίνηση και η Μπασκόνια έφτασε στον τελικό. Με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα, κατάφερε να αντέξει σε ένα ξέφρενο παιχνίδι, να νικήσει (67-69) και να στεφθεί πρωταθλήτρια.

Εκτός από τον MVP, Λούκα Βιλντόζα, σημαντικό μερίδιο ευθύνης είχε και ο Ακίλε Πολονάρα. Ο Ιταλός φόργουορντ έδωσε μια τρο-με-ρη πάσα στον συμπαίκτη του, ο οποίος έβαλε κατευθείαν την μπάλα στο καλάθι. Ο Κόρι Χίγκινς δεν ευστόχησε στο τρίποντο που επιχείρησε στο φινάλε κι έτσι οι παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς.

Ο Πολονάρα, όμως, που είδε το όνειρό του να γίνεται πραγματικότητα, ανέβηκε στα σκαλιά της «La Fonteta» της Βαλένθια κι έκατσε εκεί μόνος, κλαίγοντας, χαρίζοντας ένα από τα πιο δυνατά στιγμιότυπα του αθλητισμού.

 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΙΣΠΑΝΙΑ Τελευταία Νέα