Κορονοϊός: Οι 16 μέρες στην απομόνωση του δωματίου 308

Κορονοϊός: Οι 16 μέρες στην απομόνωση του δωματίου 308

Κορονοϊός: Οι 16 μέρες στην απομόνωση του δωματίου 308

bet365

O Ισπανός δημοσιογράφος Χουάν Κάρλος Βιγιένα βρίσκεται σε απομόνωση τις τελευταίες 16 μέρες λόγω κορονοϊού, αποδέχτηκε τον φόβο και μιλάει στο gazzetta.gr για τη ζωή στους τέσσερις τοίχους.

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Ο Χουάν Κάρλος Βιγιένα είναι η Φωνή της Βαλένθια από το 1998. Για την ακρίβεια, είναι ο δημοσιογράφος που έχει καλύψει ραδιοφωνικά 1.000+ αγώνες των πορτοκαλί τα τελευταία 22 χρόνια σε όλες τις διοργανώσεις, βιώνοντας εκ του σύνεγγυς τις τελευταίες μεγάλες επιτυχίες της Βαλένθια με αποκορύφωμα το πρωτάθλημα του 2017, όταν η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνεθ ξεπάστρεψε διαδοχικά τις Μπαρτσελόνα, Μπασκόνια και Ρεάλ στα ισπανικά playoffs, γράφοντας ιστορία. Ειρήσθω εν παρόδω, η αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στις 31 Ιανουαρίου 2020 για την 22η αγωνιστική της EuroLeague ήταν το δημοσιογραφικό milestone του Βιγιένα, ο οποίος συμπλήρωσε 1.000 αγώνες με το μικρόφωνο στο χέρι. «Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή τη μέρα στη ζωή μου. Ευχαριστώ Βαλένθια από τα βάθη της καρδιάς μου. Ούτε στα πιο τρελά όνειρα μου δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα έβλεπα τον πατέρα μου Χουάν και τη μητέρα μου, Λόλα να δακρύζουν από περηφάνια δίπλα μου! Ήταν το καλύτερο δώρο για μένα. Πάμε για τα 2.000!» ήταν το μήνυμα του στο Twitter.

Τα πλάνα άλλαξαν. Τουλάχιστον προσωρινά…

Τις τελευταίες δυο εβδομάδες ο Χουάν Κάρλος αποδέχτηκε τον φόβο σαν ένα κομμάτι της ζωής του και δίνει την πιο μεγάλη μάχη από το δωμάτιο 308 του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Βαλένθια. Ακριβώς απέναντι, στο 307, νοσηλεύονται ο Χουάν και η Λόλα. Οι γονείς του. Το μήνυμα του στις 28 Φεβρουαρίου συγκλόνισε.

«Θέλω να σπάσω τη σιωπή αφού κυκλοφόρησαν ήδη οι πρώτες φήμες. Ναι, είμαι το δέκατο θύμα του Covid-19 στη Βαλένθια! Ευχαριστώ τους γιατρούς για το πραγματικό ενδιαφέρον και τη φροντίδα από τη στιγμή που εμφανίστηκαν τα πρώτα συμπτώματα. Έχω μπροστά μου μια μεγάλη μάχη. Το έχω πει αρκετές φορές... Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, να μην είμαστε υπερβολικοί και κυρίως να μην κάνουμε πλάκα σε ό,τι αφορά ζητήματα υγείας. Οι σκέψεις μου είναι στη μαμά μου και τον μπαμπά μου, περισσότερο ακόμα από το ότι θα είμαι απομονωμένος σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου! Έχουμε δημιουργήσει μια υστερία… Οι κακόμοιροι πίστεψαν ότι πεθαίνω! Ας το αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία και υπευθυνότητα, είναι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορούμε να κάνουμε. Σταματήστε τους αγώνες της Βαλένθια μέχρι νεοτέρας»!

Ήταν η περίοδος που ο κορονοϊός άρχισε να χτυπά την Ισπανία. Χθες ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ανακοίνωσε την εφαρμογή περιοριστικών μέτρων, από τη στιγμή που έχουν καταγραφεί περισσότερα από 5.700 κρούσματα και οι νεκροί ανέρχονται στους 183. Λίγες ώρες αργότερα οι Ισπανοί έδωσαν ραντεβού στα μπαλκόνια τους και χειροκροτούσαν επί πέντε λεπτά, ευχαριστώντας τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, ενισχύοντας παράλληλα το ηθικό εν μέσω πανδημίας.

«Δεν έχω να κάνω πολλά σε αυτούς τους τέσσερις τοίχους. Προσπαθώ να τελειώσω τα βιβλία που έχω αφήσει σε εκκρεμότητα όλα αυτά τα χρόνια. Ευχαριστώ τους ανθρώπους του νοσοκομείου που μου έδωσαν τους κωδικούς του WiFi κι έτσι δεν χρειάζεται να χαλάω δεδομένα από το κινητό μου (γέλια)» εξηγεί στο gazzetta.gr ο Χουάν Κάρλος, ο οποίος προσπαθεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση με κουράγιο και χιούμορ. «Οι γονείς μου είναι στο απέναντι δωμάτιο. Τις προηγούμενες ημέρες άνοιξαν τις πόρτες των δωματίων μας και μπόρεσα να τους χαιρετήσω από απόσταση. Ένιωσα τόσο ωραία! Μου δίνουν και τους δίνω κουράγιο. Δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε».

Παρεμπιπτόντως, ο Βιγιένα μολύνθηκε από συνάδελφό του που ταξίδεψε στην Ιταλία για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Αταλάντα Βαλένθια στις 19 Φεβρουαρίου. «Όλα έγιναν τόσο ξαφνικά και τόσο γρήγορα. Έφτασα τις 16 μέρες μόνος σε ένα δωμάτιο χωρίς να μπορεί να με δει κανείς… Πίστεψε με, είναι πολύ βαρύ. Ίσως θα μπορούσα να μείνω σπίτι όμως έχω άπνοια και φοβήθηκα πολύ. Το παράθυρο μου βλέπει σε ένα πάρκο. Χθες χαμογέλασα, όχι για τον καλό καιρό… Ήταν το τρίτο Σάββατο που πέρασα εδώ και χαμογέλασα γιατί ήταν η πρώτη φορά που δεν είδα κανέναν στο πάρκο! Πλέον όμως δεν έχω συμπτώματα. Και οι δυο πνεύμονες μου είναι καθαροί! Η μητέρα μου σταμάτησε τον βήχα, ο πατέρας μου έχει καθαρό τον έναν πνεύμονα και προσπαθεί για τον δεύτερο. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι εκτός από υπομονή. Κουράγιο, όλα θα περάσουν»!

 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΙΣΠΑΝΙΑ Τελευταία Νέα