O Ντάρκο Μίλιτσιτς θέλει πρώτα να σώσει τη ψυχή του (vids)

O Ντάρκο Μίλιτσιτς θέλει πρώτα να σώσει τη ψυχή του (vids)

bet365

Ο Ντάρκο Μίλιτσιτς ήταν η ελπίδα των συμπατριωτών του για ένα καλύτερο μπασκετικό αύριο, έγινε Νο2 στο Draft, πλέον παίζει στην τέταρτη κατηγορία της Σερβίας και το gazzetta.gr γράφει για τα δωρεάν μαθήματα αυτοκαταστροφής που έδωσε ο άλλοτε ΝΒΑer.

Προκριματικά Euro 2020 με ακόμα καλύτερες αποδόσεις και άμεσες αναλήψεις. |21+

Χωρίς τη δουλειά το ταλέντο είναι πυροτέχνημα, που για μια στιγμή… τυφλώνει και μετά δεν μένει τίποτα. Ό,τι δηλαδή συνέβη με τον Ντάρκο Μίλιτσιτς, ο οποίος υπήρξε η μεγάλη ελπίδα των Σέρβων για ένα καλύτερο μπασκετικό αύριο κι εν συνεχεία κατέληξε να περιγράφει την άλλη πλευρά του «American way of life» στο ΝΒΑ, αυτήν που οδηγεί από το αμερικανικό όνειρο στον αμερικανικό εφιάλτη!

Δεν υπάρχει μεγάλο ταλέντο δίχως μεγάλη δύναμη θέλησης και ο τύπος που έγινε pick στο Νο.2 του Draft 2003, αφήνοντας πίσω του τον Ντουέιν Ουέιντ, τον Καρμέλο Άντονι και τον Κρις Μπος, έκοψε το μπάσκετ στα 27, ασχολήθηκε με το kickboxing, εν συνεχεία έκανε στροφή στην… αγροκαλλιέργεια και χθες πάτησε ξανά παρκέ έπειτα από επτά χρόνια στην 4η κατηγορία της Σερβίας.

Παραδόξως, ο 34χρονος Σέρβος έχει έναν τίτλο στο ΝΒΑ ως μέλος των Πίστονς το 2004 ωστόσο το υπόλοιπο βιογραφικό του διαφέρει σε ό,τι αφορά τα επιτεύγματά του ως επαγγελματίας αθλητής, μπάσκετ ή kickboxing!

Ο Μίλιτσιτς εξήγησε παλαιλοερα τα αίτια της αυτοκαταστροφής στη σέρβικη εφημερίδα Blic και ξεστόμισε τη μεγάλη κουβέντα: «Ήμουν το Νο2 στο Draft, ήμουν Ευρωπαίος και νόμιζα πως ήμουν Θεόσταλτος! Έτσι, λοιπόν, έμπλεκα σε καυγάδες, μεθούσα πριν από τις προπονήσεις, έφτυνα τον κόσμο αλλά στην πραγματικότητα έφτυνα τον εαυτό μου. Στόχος μου δεν ήταν να ικανοποιήσω τους άλλους αλλά το "εγώ" μου».

Ο Σέρβος κατέκτησε, μεν, το δαχτυλίδι όμως ουδέποτε δικαίωσε τις μεγάλες προσδοκίες στο Ντιτρόιτ. Αγωνίστηκε ελάχιστα στην πρώτη σεζόν του στο ΝΒΑ μολονότι ο πρόεδρος των Πίστονς, Τζο Ντουμάρς διερρήγνυε τα ιμάτιά του εξηγώντας πως «ο Ντάρκο αποτελεί μεγάλο project για το μέλλον της ομάδας». Εν τέλει ο Μίλιτσιτς έκλεισε τον κύκλο του στο Ντιτρόιτ (2003-06) έχοντας 152 πόντους σε 96 ματς ενώ ο περιορισμένος χρόνος συμμετοχής του έγινε θέμα στο ESPN και το Sports Illustrated! Τίποτα ιδιαίτερο, επίσης, σε Ορλάντο, Μέμφις, Νέα Υόρκη και Μινεσότα.

Τον Νοέμβριο του 2012 οι Σέλτικς αποδέσμευσαν τον Μίλιτσιτς, ο οποίος έμεινε μόλις ένα μήνα στη Βοστώνη κι αγωνίστηκε 5 λεπτά! Τον Σεπτέμβριο του 2014 ο Σέρβος ενημέρωσε ότι αποχωρεί από το μπάσκετ ώστε να κάνει καριέρα στο kickboxing. «Ναι, εγώ ήμουν το πρόβλημα. Αυτή η αρχική δυσαρέσκεια ήταν πιθανώς η αιτία που με οδήγησε στο να αρχίσω να μισώ και να μην απολαμβάνω το παιχνίδι. Ούτε που νοιαζόμουν τι θα γινόταν την επόμενη εβδομάδα. Όλη η προσέγγιση από τη στιγμή που ήλθα στις ΗΠΑ ήταν λάθος. Η εύκολη δικαιολογία ήταν να πω πως ήμουν νέος τότε, αλλά μόνος μου επέλεξα να πάω εκεί. Προφανώς δεν ήμουν προετοιμασμένος για ό,τι απαιτούσε το ΝΒΑ από εμένα» εξήγησε ως άλλος αφηγητής του περιθωρίου ο Μίλιτσιτς, ο οποίος έφτασε στο σημείο να απειλεί πως θα βιάσει τις μητέρες, τις γυναίκες και τις κόρες των διαιτητών του αγώνα με την Ελλάδα στο EuroBasket του 2007!

Ο ίδιος δήλωνε εθνικά υπερήφανος ωστόσο εκείνη ήταν η τελευταία εμφάνιση με το εθνόσημο αφού ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο οποίος ανέλαβε την εθνική ομάδα το 2008, δεν ήταν διατεθειμένος να ανεχτεί μια ενσωματωμένη ωρολογιακή βόμβα. Ο πρώην ΝΒΑer έκανε ντεμπούτο στο kickboxing κόντρα στον Ράντοβαν Ράντοτσιν, έναν αθλητή 20 κιλά ελαφρύτερο, τον χτυπούσε αλύπητα ωστόσο κατάφερε να… χάσει με διακοπή λόγω αιμορραγίας στο καλάμι!

Έπειτα, λοιπόν, από την αποτυχημένη απόπειρα να αλλάξει καριέρα, ο Μίλιτσιτς δήλωσε έτοιμος να επιστρέψει στα παρκέ και να παίξει μπάσκετ στη Σερβία με τη φανέλα της Μέταλατς. Μάλιστα συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ομάδας του Βάλιεβο, Μπόσκο Ντζουκάνοβιτς, ο οποίος εξήγησε πως «μιλήσαμε με τον Ντάρκο και συμφωνήσαμε για τη σεζόν 2016-17. H συμφωνία έμεινε στα λόγια αφού ο Ντάρκο άλλαξε γνώμη.

Η μπύρα είναι απόδειξη ότι ο Θεός μας αγαπάει και θέλει να είμαστε ευτυχισμένοι. Η συγκεκριμένη μεγάλη αλήθεια του Βενιαμίν Φραγκλίνου αποτυπώθηκε πλήρως στον Ντάρκο Μίλιτσιτς, όταν η κάμερα τον συνέλαβε να απολαμβάνει τις στιγμές μαζί με τους φίλους του, καταναλώνοντας μπύρα σαν να μην υπάρχει αύριο! Έφτασε, μάλιστα, στο σημείο να κερνάει τα... τατουάζ του! Τους Νίκολα Κάλαμπιτς και Μομτσίλο Ντούγιτς, ηγέτες του κινήματος Τσέτνικ. Πρόκειται για την σερβική εθνικιστική και φιλοβασιλική παραστρατιωτική οργάνωση που έδρασε στα Βαλκάνια πριν και κατά τη διάρκεια των Παγκοσμίων Πολέμων!

Στα αρνητικά highlights της καριέρας του φιγουράρει επίσης και η χειρονομία του με το υψωμένο δάχτυλο στο ημιτελικό του Champions Cup στο Αλεξάνδρειο, ανάμεσα στον Άρη και τη Χέμοφαρμ. Τότε που 10 scouts του ΝΒΑ βρέθηκαν στο γήπεδο και τον είδαν να διαμαρτύρεται με τον τρόπο του για τη διαιτησία κόντρα στους «κίτρινους»! Βέβαια, υπάρχει και η άλλη πλευρά. Τον Απρίλη του 2011 ανέλαβε τα έξοδα θεραπείας για τέσσερα παιδιά που έπασχαν από τη νόσο του Μπάτεν ενώ έβγαλε σε δημοπρασία το δαχτυλίδι του ΝΒΑ που κατέκτησε με τους Πίστονς ώστε να συγκεντρώσει χρήματα για την καταπολέμηση της ασθένειας.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Ντάρκο Μίλιτσιτς δεν είναι... βαρετή περίπτωση.

 

Τελευταία Νέα