Δέκα ατάκες του Γιώργου Βασιλακόπουλου που έφεραν «θύελλα» αντιδράσεων (vids)

Δέκα ατάκες του Γιώργου Βασιλακόπουλου που έφεραν «θύελλα» αντιδράσεων (vids)

bet365

Το gazzetta.gr θυμήθηκε δέκα δηλώσεις του Γιώργου Βασιλακόπουλου οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα έντονες αντιδράσεις.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ όταν μιλάει φροντίζει τις περισσότερες φορές να λέει σημαντικά πράγματα τα οποία πολλές φορές έχουν φέρει ανάλογες (έντονες δηλαδή) αντιδράσεις.

Με αφορμή την ατάκα του Γιώργου Βασιλακόπουλου κατά του Πάου Γκασόλ και τις αντιδράσεις που ακολούθησαν από Σκαριόλο και Γκαρμπαχόσα, το gazzetta.gr βρήκε τις δέκα πιο βαρύγδουπες δηλώσεις του οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα θύελλα αντιδράσεων.

Η σειρά είναι τυχαία....

1.Σε εκδήλωση για τα 30 χρόνια της ΕΚΑΣΘ (τοπική Ένωση Θεσσαλονίκης) το 2006 για το ΝΒΑ: «Στο ΝΒΑ τι κάνουν; Έχουν μαϊμούδες και καρφώνουν. Δεν παίζουν μπάσκετ».

2.Για την επιλογή της Ξάνθης ως έδρα του τελικού Κυπέλλου το 2016 μεταξύ Άρη και Παναθηναϊκού: «Η Ξάνθη είναι σε ένα ευαίσθητο σημείο. Φοβηθήκαμε μήπως είχαμε με τους στρατούς των δυο ομάδων και εμπλοκή της μουσουλμανικής μειονότητας».

3. Για την είσοδο του Νίκου Γκάλη στο Hall of Fame μιλώντας στα «Νέα» τον Οκτώβριο του 2017: «Τον Νίκο Γκάλη εγώ τον έβαλα στο πραγματικό Hall of Fame, αυτό της FIBA, στο πρώτο μάλιστα που δημιουργήθηκε».

4. Για την αποθέωση της ομογένειας προς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο φωνάζοντας «MVP, MVP», άκουσε λανθασμένα πως φώναζαν «Εθνική, Εθνική»: «Πιστεύω πως η πίεση που του ασκήθηκε από την ομογένεια, είδατε πρηγουμένως κι ένα βίντεο που του φώναζαν Εθνική, Εθνική...».

5. Σε εκδήλωση για τα 30 χρόνια της ΕΚΑΣΘ (τοπική Ένωση Θεσσαλονικης) το 2006: «Οι μάνατζερ ταλαιπωρούν και κατατυραννούν το μπάσκετ, λειτουργούν σαν μεσίτες».

6. Σε εκδήλωση για τις φανέλες της Εθνικής, ένα μήνα περίπου (19/06/17) πριν ξεκινήσει η προετοιμασία για το Eurobasket 2017: «Μια ομάδα ξεκινάει από τους παίκτες. Παίκτες έχουμε. Αν εσείς είστε διαθέσιμος (προς τον δημοσιογράφο που τον ρώτησε) ελάτε να το συζητήσουμε.

7. Μετά το Eurobasket 2017 όπου η Ελλάδα για 6η σερί χρονιά δεν κατάφερε κάτι κι έμεινε εκτός τετράδας: «Το πρόσημο του καλοκαιριού είναι κάτι παραπάνω από θετικό για την Εθνική ομάδα και όχι μόνο. Δεν μετανιώνω για καμία απόφαση».

8. Για το αν μπορεί να βρεθεί πλαίσιο συμφωνίας μεταξύ FIBA και Euroleague χρησιμοποίησε στις 31/04/2018 ως παράδειγμα τον Πάου Γκασόλ: «Η Ισπανία είναι μία ομάδα που παρακμάζει. Ο Γκασόλ έχει συμπληρώσει τα ένσημα και τον αφήνουν και παίζει. Δεν είναι παίκτης ο Γκασόλ».

9. Για την Euroleague ενώ βρισκόταν στην Κρήτη στις 23/02/2018: «Είμαι δυσαρεστημένος με την παράνομη οργάνωση που λέγεται Euroleague, η οποία ξεκινά από την Βαρκελώνη και καταλήγει στα Νησιά Καϊμάν (σ.σ Κέιμαν εννοούσε). Κάποτε θα πρέπει να ελέγξουμε όλη αυτή την κίνηση, για όσους μετέχουν εκεί και πως μετέχουν και οι οποίοι διαλύουν σε παγκόσμιο επίπεδο το μπάσκετ».

10. Σε εκδήλωση για τα 30 χρόνια της ΕΚΑΣΘ (τοπική Ένωση Θεσσαλονικης) το 2006 για το τι πρεσβεύει το ΝΒΑ: «Στο ΝΒΑ είναι αλαζόνες. Το ΝΒΑ δεν υπηρετεί αθλητικές κοινωνικές αξίες, αλλά μόνο το οικονομικό αποτέλεσμα».

 

Τελευταία Νέα