Αντετοκούνμπο: Πώς θα παίξει στο Προολυμπιακό τουρνουά

Αντετοκούνμπο: Πώς θα παίξει στο Προολυμπιακό τουρνουά

Το Προολυμπιακό τουρνουά στο ΣΕΦ.

bet365

Η απάντηση στην ερώτηση αν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα αγωνιστεί στο Προολυμπιακό τουρνουά του 2024 διαθέτει αρκετές ημερομηνίες και αστάθμητους παράγοντες.

Μοιάζει με την ερώτηση του ενός εκατομμυρίου δολαρίων: «Θα έρθει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στο Προολυμπιακό τουρνουά;».

Η απάντηση είναι πως επιθυμεί να το κάνει, αλλά δεν εξαρτάται αποκλειστικά από την πρόθεσή του. Το τουρνουά θα γίνει από τις 2 μέχρι τις 7 Ιουλίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και η Ελλάδα θα διοργανώσει το ένα από τα τέσσερα.

Κάτι που σημαίνει ότι η Εθνική μπάσκετ θα πρέπει να συγκεντρωθεί τουλάχιστον 15 ημέρες νωρίτερα.

Ο Αντετοκούνμπο αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο, πριν από μερικές ημέρες, εξηγώντας: «Αν καταφέρουμε να είμαστε στο Παρίσι, θα είμαι ενθουσιασμένος να βρεθώ εκεί». Ενώ και το Gazzetta έχει τοποθετηθεί για τη συμμετοχή του ή όχι στα καλοκαιρινά ραντεβού.

Οι τελικοί του ΝΒΑ

Τα play-off στο ΝΒΑ ξεκινούν στις 20 Απριλίου. Με τους τελικούς σε κάθε περιφέρεια να εκκινούν ένα μήνα αργότερα, στις 21 ή 22 Μαΐου.

Οι τελικοί του ΝΒΑ θα κάνουν τζάμπολ στις 6 Ιουνίου. Και αν οι διαδικασία πάει μέχρι το Game 7, τότε θα ολοκληρωθούν στις 23 Ιουνίου. Δηλαδή εννιά ημέρες πριν από το Προολυμπιακό.

Όπως είναι κατανοητό, αν οι Μιλγουόκι Μπακς φτάσουν μέχρι τους τελικούς, τότε η συμμετοχή του Giannis μοιάζει με απίθανη. Ακόμη και αν ολοκληρωθούν σε τέσσερα ματς, αυτό θα συμβεί στις 14 Ιουνίου.

Όπως είναι κατανοητό, μετά από μία σεζόν με περισσότερα από 100 ματς, ακόμη και μία... σκούπα στους τελικούς, κρίνει απαγορευτική την παρουσία του.

Ο ρόλος του Σπανούλη

Όπως και να έχει, ο Αντετοκούνμπο έχει ήδη μιλήσει με το νέο ομοσπονδιακό τεχνικό, τον Βασίλη Σπανούλη, αλλά και με τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιο και είναι θετικός στο ενδεχόμενο να βρίσκεται στην Αθήνα για το τουρνουά.

Αρκεί να το επιτρέψουν οι συνθήκες, οι οποίες για έναν σταρ του μεγέθους του Greek Freak, αλλάζει από τη μία ημέρα στην άλλη. Ενώ δεν πρέπει να λησμονήσουμε και τους αστάθμητους παράγοντες, όπως ενδεχόμενους τραυματισμούς.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ Τελευταία Νέα