Εθνική: Τι σημαίνει η απουσία Πρίντεζη

Εθνική: Τι σημαίνει η απουσία Πρίντεζη

Νίκος Καρφής
Εθνική: Τι σημαίνει η απουσία Πρίντεζη

bet365

Ο Γιώργος Πρίντεζης δεν θα καταφέρει να βρεθεί στο Προολυμπιακό του Καναδά και το Gazzetta γράφει για τα νέα δεδομένα στην Εθνική στις θέσεις των ψηλών.

Δεν σταματούν οι ατυχίες για την Εθνική. Μετά τις απουσίες του Σπανούλη (προληπτικά εκτός Ακρόπολις) και Παπαπέτρου (χάνει το Προολυμπιακό), ήρθε να προστεθεί και η απώλεια του Γιώργου Πρίντεζη.

Όπως δήλωσε και ο Ρικ Πιτίνο, ο «Πριντ» θα χάσει σίγουρα του Προολυμπιακό τουρνουά του Καναδά λόγω προβλήματος στον αστράγαλο, ενώ εξέφρασε την πίστη του πως θα ενισχύσει την ομάδα αν αυτή προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Θα χρειαστεί επέμβαση ο Πρίντεζης», δήλωσε για τον παίκτη του, ενώ πρόσθεσε πως είναι «ένας πολεμιστής, ήθελε να παίξει, αλλά και τρεις γιατροί που τον εξέτασαν συμφώνησαν πως πρέπει να χειρουργηθεί».

Τα δεδομένα στις θέσεις των ψηλών

rtr

Τα πράγματα δυσκόλεψαν αρκετά για τον Πιτίνο, αφού με την απουσία του Πρίντεζη καλείται να αλλάξει τα πλάνα του και να βρει την καλύτερη δυνατή λύση για τους ψηλούς, με τους οποίους θα πάει στον Καναδά. Ο έμπειρος φόργουορντ αποτελεί τον κορυφαίο Έλληνα παίκτη στο post παιχνίδι, ενώ διαθέτει και εξαιρετικό footwork με το οποίο πολλές φορές μπερδεύει τους αντιπάλους του για να πετύχει εύκολα καλάθια.

Ο υπαρχηγός του Ολυμπιακού ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές και παίκτες-κλειδιά της Εθνικής μας σε όλες τις μεγαλές διοργανώσεις τα τελευταία χρόνια, ενώ λογιζόταν ως μία από τις βασικές επιλογές για την προσπάθεια πρόκρισης στους Ολυμπιακούς. Πλέον όμως το πράγμα αλλάζει.

Αυτή τη στιγμή στις θέσεις της... ρακέτας, η Εθνική μας έχει μείνει με τους Παπαγιάννη, Μήτογλου, Καββαδά, Χρυσικόπουλο, Κώστα Αντετοκούνμπο και Χουγκάζ (μπορεί να καλύψει τη θέση «4»).

Αρχικά οι σίγουροι είναι το δίδυμο του Παναθηναϊκού, Μήτογλου και Παπαγιάννης που είχαν μια γεμάτη χρονιά σε Ελλάδα και Euroleague με τους... πράσινους, παρουσιάζοντας σημάδια βελτιώσεις και όντας εκ των πρωταγωνιστών της ομάδας του Κάτας.

Ο Καββαδάς είναι και ο μόνος σέντερ της ομάδας πέρα του Παπαγιάννη, ενώ μπορεί να δώσει μάχες στο... ζωγραφιστό με την δύναμη και τον όγκο του, άρα λογικά θα είναι και αυτός στην αποστολή για τον Καναδά.

Η απουσία του Πρίντεζη θα φέρει στην 12άδα και τον Χρυσικόπουλο εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, με τον power forward της ΑΕΚ να μπορεί να απειλήσει τόσο με τις post κινήσεις που διαθέτει, αλλά και με το εξωτερικό του σουτ.

Λογικά ένα δίλημμα θα υπάρχει για τον Πιτίνο ανάμεσα σε Κώστα Αντετοκούνμπο και Νίκο Χουγκάζ. Ο παίκτης των Λέικερς υπερτερεί σε αθλητικότητα, μάκρος, όγκο και παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη, ενώ ο Χουγκάζ έχει την ικανότητα να σκοράρει μακριά από το καλάθι, λόγω και του εξαιρετικού του τριπόντου. Εδώ η... πλάστιγγα γέρνει υπέρ του Κώστα που μάλλον θα αποτελέσει ένα επιπλέον κορμί στα δύσκολα ματς που έρχονται στο Προολυμπιακό, στο οποίο θα υπάρχει και ο διοργανωτής Καναδάς που θα κατέβει με πολλούς NBAers και δυνατά κορμιά μέσα στη ρακέτα.

klkl

Φυσικά όλα θα κριθούν και από τον Πιτίνο γιατί μπορεί να επιλέξει να πάει με μόνο 4 ψηλούς και οκτώ περιφερειακούς, εξαιτίας του γεγονότος ότι μιλάμε για τουρνουά λίγων ημερών. Για την περιφέρεια ο Πιτίνο έχει τους Βασίλη Σπανούλη, Νικ Καλάθη, Κώστα Σλούκα, Μιχάλη Λούντζη, Βασίλη Μουράτο, Γιάννη Αθηναίου, Νίκο Ρογκαβόπουλο, Γιαννούλη Λαρεντζάκη, Χάρη Γιαννόπουλο, Λευτέρη Μποχωρίδη και Δημήτρη Κατσίβελη.

Σλούκας, Σπανούλης και Καλάθης είναι σίγουροι για το Προολυμπιακό, ενώ οι θέσεις που μένουν θα παιχθούν στους υπόλοιπους που αναφέραμε παραπάνω, αλλά και από τον αριθμό των περιφερειακών που θα πάρει μαζί του στον Καναδά ο Αμερικανός κόουτς.

 

ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ Τελευταία Νέα