Αθηναίου: «"Διάλειμμα" με ευθύνες και στόχους η Εθνική»

Κάτια Πετροπούλου
Αθηναίου: «"Διάλειμμα" με ευθύνες και στόχους η Εθνική»

bet365

Ο Γιάννης Αθηναίου μιλάει στο gazzetta.gr για την... γιατρειά που προσφέρει η Εθνική Ομάδα στους παίκτες, στέκεται στις ευθύνες του να εκπροσωπείς τη χώρα σου κι αισιοδοξεί για τους δύο αγώνες του Φεβρουαρίου.

Η Εθνική Ομάδα μπαίνει και πάλι σε αγωνιστικούς ρυθμούς, κάτι το οποίο γεμίζει χαρά τα παιδιά που κλήθηκαν ξανά να φορέσουν το εθνόσημο.

Ένας από αυτούς και ο Γιάννης Αθηναίου, ο οποίος στέκεται για ακόμα μια φορά στην ύψιστη τιμή που νιώθουν όλοι όσοι βρίσκονται στην «επίσημη αγαπημένη», μιλώντας στο gazzetta.gr.

«Κάθε φορά που ερχόμαστε να παίξουμε για την Εθνική Ομάδα, είναι πολύ όμορφα. Είναι η ύψιστη τιμή για όλα τα παιδιά που βρίσκονται εδώ, αλλά και για όσους ήταν στο πρώτο "παράθυρο"», αναφέρει και προσθέτει για τους αγώνες με τις Εσθονία (23/02, 18:30) και Μεγάλη Βρετανία (25/02, 18:00), που θα γίνουν στα «Δύο Αοράκια»: «Θέλουμε να κάνουμε ακόμα δύο νίκες τώρα και γι' αυτό θα προσπαθήσουμε όλοι. Θα παίξουμε και με μια καινούρια ομάδα, την Εσθονία. Η Μεγάλη Βρετανία είναι επίσης πολύ καλή. Όλα τα παιδιά θα δουλέψουμε και θα είμαστε συγκεντρωμένοι μέσα στο γήπεδο, για να μπορέσουμε να αφομιώσουμε γρήγορα τη φιλοσοφία των προπονητών κι ευελπιστώ πως θα είμαστε έτοιμοι».

Ο ύψους 1.94μ αθλητής στον πρώτο αγώνα «εκτέλεσε» τους Βρετανούς με μια τρίποντη... βόμβα και τώρα θα τους υποδεχθεί στην Κρήτη. Πιστεύει πως οι αντίπαλοι ίσως να... φοβούνται λόγω έδρας και της έκβασης της πρώτης αναμέτρησης; «Η Μεγάλη Βρετανία είναι πραγματικά μια μεγάλη ομάδα κι έχει ένα στυλ, το οποίο μπορεί να σε "σκοτώσει" ανά πάσα στιγμή, με τα χαμηλά σχήματα που παίζει. Έμεις θέλουμε να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι, γιατί θα είναι δύο τελείως ξεχωριστά παιχνίδια. Σίγουρα οι Βρετανοί θα έρθουν πιο στοχευμένα εδώ και από την στιγμή που έχουμε αγωνιστεί ξανά ως αντίπαλοι, θα δείξουν μεγαλύτερη προσοχή», τονίζει.

Στο ρόστερ των οσονούπω αντιπάλων της «γαλανόλευκης» βρίσκεται και ένας γνωστός στο ελληνικό κοινό παίκτης: ο Τέντι Οκερέαφορ, ο οποίος αγωνίζεται με την φανέλα της Κύμης στην Basket League. Ο Αθηναίου σχολιάζει: «Είναι ένας πολύ καλός παίκτης, που παίζει και για την ομάδα του. Έχει αρκετά καλά στοιχεία. Τα πηγαίνει πολύ καλά και στην Κύμη, όπως και η ομάδα του τα πάει καλά στο πρωτάθλημα. Νομίζω πως ένας από τους σημαντικούς παίκτες για την Βρετανία».

Όσο για το αν η Εθνική λειτουργεί σαν ενός είδους... γιατρειάς ή φαρμάκου, με την κατάσταση που επικρατεί στον Άρη, ο 29χρονος γκαρντ παραδέχεται: «Αυτό πιστεύω το νιώθουν όλα τα παιδιά. Όταν είσαι στην ομάδα σου, είναι και μια κατάσταση ρουτίνας, την οποία τη ζεις όλο το χρόνο και πορεύεσαι με αυτή. Η Εθνική είναι ένα ευχάριστο "διάλειμμα" για όλους, το οποίο βέβαια σε γεμίζει με πολλές ευθύνες, γιατί παίζεις για τη χώρα σου. Είναι μια αλλαγή, αλλά είμαστε αφοσιωμένοι στο σημαντικό στόχο που έχουμε».

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDOBASKET Τελευταία Νέα