Πάπας στο Gazzetta: «Οι φίλαθλοι με αγαπούν επειδή είμαι ο εαυτός μου»

Γιάννης Σταυρουλάκης
Πάπας στο Gazzetta: «Οι φίλαθλοι με αγαπούν επειδή είμαι ο εαυτός μου»

bet365

Ο Τζορτζ Πάπας μιλάει στο Gazzetta για τη σχέση του με την μπλε φανέλα και δικαιολογεί τον ενθουσιασμό των φίλων του Ολυμπιακού κάθε φορά που πατάει παρκέ.

Η Εθνική ομάδα ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της στα «παράθυρα» κόντρα στη Σερβία (24/2) και τη Λετονία (27/2), έχοντας ήδη εξασφαλίσει την παρουσία της στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 και ο Τζορτζ Πάπας βρέθηκε στην προεπιλογή της ελληνικής ομάδας.

Ο ομογενής γκαρντ του Ολυμπιακού, που είναι ένα από τα αγαπημένα παιδιά της «ερυθρόλευκης» εξέδρας συμπεριλήφθηκε στις αρχικές επιλογές του Σωτήρη Μανωλόπουλου και μίλησε στο Gazzetta για το γεγονός ότι φόρεσε τη φανέλα με το εθνόσημο, αφήνοντας στην άκρη προσωρινά εκείνη των Πειραιωτών: «Για την ακρίβεια, έχω συνηθίσει να παίζω στα μπλε. Έπαιζα με μπλε φανέλα όλη τη ζωή μου. Τη φορούσα στο χάι-σκουλ, στο κολέγιο και τώρα στην Εθνική Ελλάδας. Όταν, λοιπόν οι φίλοι μου είδαν τις φωτογραφίες από τις προπονήσεις της Εθνικής, αμέσως μού έστειλαν μήνυμα: "Τζορτζ, επιτέλους επέστρεψες στα μπλε"! Είχε πλάκα. Σίγουρα είναι μια καλή αλλαγή όμως την ίδια στιγμή, αγαπώ το κόκκινο του Ολυμπιακού».

Όσον αφορά την παρουσία του στην Εθνική ομάδα και το γεγονός ότι κλήθηκε στην προεπιλογή, είπε: «Το βλέπω μέρα με τη μέρα. Δεν ανησυχώ για τίποτα άλλο παρά μόνο για ό,τι έχω μπροστά μου. Αυτή τη στιγμή έχω μπροστά μου την προπόνηση και τον αγώνα της Εθνικής. Νοιάζομαι μόνο για ό,τι μπορώ να κοντρολάρω. Και ό,τι μπορώ να κοντρολάρω είναι στο παρόν. Κάθε μέρα θέλω να γίνομαι όλο και καλύτερος και να βελτιώνομαι ως παίκτης. Στο τέλος της ημέρας μιλάμε για μπάσκετ. Για κάτι που κάνω όλη τη ζωή μου. Νομίζω ότι είμαι καλός παίκτης. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να δείχνω σε κάθε ευκαιρία ότι είμαι καλός παίκτης».

«Με αγαπούν και τους αγαπώ»

Ζητήσαμε από τον Τζορτζ Πάπας να σχολιάσει τον ενθουσιασμό των φίλων του Ολυμπιακού κάθε φορά που μπαίνει στο γήπεδο: «Το απολαμβάνω! Οι φίλαθλοι με αγαπούν όμως τους αγαπώ κι εγώ. Νομίζω πως έχει να κάνει με το ότι είμαι ο εαυτός μου. Ακόμα και όταν παίζω, συμπεριφέρομαι στο γήπεδο σαν Τζορτζ Πάπας, δεν προσπαθώ να δείχνω κάποιος που δεν είμαι. Πιστεύω πως αυτό ακριβώς εκτιμούν οι φίλαθλοι. Nομίζω ότι τους λείπουν αληθινές και γνήσιες συμπεριφορές. Με αγαπούν και τους αγαπώ»!

πάππας

Αλήθεια, πίστευε ποτέ ότι θα έφτανε στο σημείο να παίξει στην Εθνική Ελλάδας; «Όλη η οικογένειά μου είναι ελληνική, είμαι 100% Έλληνας, ο πατέρας μου έχει γεννηθεί εδώ και είχα την ευκαιρία να αποκτήσω την ιθαγένεια. Είναι όνειρο να παίζεις για την Εθνική ομάδα! Μεγάλωσα βλέποντας Ολυμπιακούς Αγώνες και Παγκόσμια Κύπελλα, είδα το EuroBasket... Ήταν ένας στόχος για μένα να προσπαθήσω να παίξω στην Εθνική. Αυτή η ευκαιρία μου δόθηκε και ελπίζω να έχω περισσότερες στο μέλλον».

Την ίδια μέρα που η Ελλάδα θα παίζει με τη Σερβία στα Άνω Λιόσια, ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην Ισπανία απέναντι στη Βαλένθια, διεκδικώντας τη νίκη πoυ θα τον διατηρήσει στην πρώτη θέση της κατάταξης στην EuroLeague: «Σίγουρα μου λείπουν... Στεναχωριέμαι λίγο που δεν θα είμαι μαζί με τα παιδιά, που δεν θα έχω την ευκαιρία να δω το παιχνίδι στην Ισπανία, ούτε εκείνοι θα έχουν την ευκαιρία να με δουν να παίζω με την Εθνική. Αυτό είναι και τίποτα άλλο. Θα φροντίσουν τη δουλειά στη Βαλένθια κι εγώ εδώ στην Αθήνα».

«Έχω μεγαλύτερους στόχους»

Ο Τζορτζ Πάπας ζει την καλύτερη ζωή που μπορεί φέτος. Αποτελεί μέλος του Ολυμπιακού που οδηγεί την κούρσα στην EuroLeague, εκμεταλεύτεται κάθε ευκαιρία που του δίνει ο Γιώργος Μπαρτζώκας, πανηγύρισε το Κύπελλο Ελλάδας ως μέλος των «ερυθρόλευκων» και κλήθηκε στην Εθνική ομάδα για τα «παράθυρα»: «Είναι υπέροχο αυτό που ζω φέτος. Είναι ευλογία ότι ζω αυτές τις καταστάσεις, ότι απολαμβάνω αυτές τις εμπειρίες στην πρώτη μου χρονιά ως επαγγελματίας. Την ίδια στιγμή, προσπαθώ να μαθαίνω από αυτές τις καταστάσεις. Έχω μεγαλύτερους στόχους, θέλω να κάνω πολλά πράγματα για να βελτιωθώ, για να βοηθήσω τον Ολυμπιακό και την Εθνική ομάδα. Είναι σπουδαίο ότι εκπροσωπώ τις δυο ομάδες και ότι πανηγυρίσαμε το Κύπελλο. Πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε μεγαλύτερα πράγματα στο μέλλον».

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDOBASKET Τελευταία Νέα