Μιλουτίνοφ στο Gazzetta: «Γιάννης και Γιόκιτς είναι οι καλύτεροι παίκτες στον κόσμο!»

Μιλουτίνοφ στο Gazzetta: «Γιάννης και Γιόκιτς είναι οι καλύτεροι παίκτες στον κόσμο!»
Ο πρώην «ερυθρόλευκος» Σέρβος σέντερ μοιράζεται με το Gazzetta όλα τα συναισθήματα που έζησε στην κατάμεστη «Stark Arena», σχολιάζει τον Γιόκιτς, τον Αντετοκούνμπο και την Εθνική Ελλάδας και έχει εξήγηση για το step up του Γιάραμαζ.

Η απουσία του Μπόμπαν Μαριάνοβιτς από το προσκλητήριο του Πέσιτς και οι παραστάσεις που έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια στο υψηλότερο επίπεδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ, «υποχρέωσαν» τον 73χρονο Σέρβο τεχνικό να τον εμπιστεύεται ολοένα και περισσότερο ως back up του μεγάλου Γιόκιτς στο “5”.


O σέντερ των Νάγκετς, άλλωστε, δεν γίνεται να παίζει συνέχεια περισσότερο από 30 λεπτά, οπότε όσο πιο αποτελεσματικός είναι ο “Μίλου”, τόσο θα αυξάνονται οι ανάσες και η ξεκούραση του δύο φορές MVP στην κανονική περίοδο του ΝΒΑ.


Αυτό ακριβώς ήταν το αφήγημα που προέκυψε από την εξαιρετική παρουσία του Νίκολα Μιλουτίνοφ (14π., 4ρ. & 1κλ. με 4/7 σουτ & 4/5 βολ.) στα 14’30” της συμμετοχής του στο ματς με την Ελλάδα (100-94). Ο 27χρονος Σέρβος ψηλός αξιοποίησε στο έπακρο όλον τον χρόνο που πήρε, κυριάρχησε απέναντι στον Κώστα Αντετοκούνμπο (κι αυτός δεν έπαιξε πολύ) και σε γενικές γραμμές συνέβαλε στην διατήρηση της υπεροχής που είχαν οι Σέρβοι μέσα στο «ζωγραφιστό», στο διάστημα που ο Γιόκιτς ήταν μέσα στο παρκέ.

Συναντήσαμε τον παλιό μας γνώριμο από την 5ετή του θητεία στον Πειραιά και τον Ολυμπιακό (2015-2020) στην μικτή ζώνη του γηπέδου και είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε μαζί του όλα όσα εκπληκτικά ζήσαμε στο σπουδαίο αυτό παιχνίδι που έγινε στο Βελιγράδι. Εκεί όπου βρεθήκαμε με την υποστήριξη της Novibet.

Milutinov

«Ήταν πραγματικά ένα εκπληκτικό συναίσθημα η συμμετοχή μου σε ένα τόσο σπουδαίο παιχνίδι και χαίρομαι που στο τέλος νικήσαμε, γιατί χρειαζόμαστε πάση θυσία αυτό το αποτέλεσμα! Περισσότερο από την Ελλάδα! Αν και πιστεύω ότι κυριαρχήσαμε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα κι έπρεπε να νικήσουμε στην κανονική διάρκεια, σε αυτό το επίπεδο και απέναντι σε έναν τόσο δυνατό αντίπαλο, δεν επιτρέπεται να χαλαρώσεις ούτε δευτερόλεπτο. Γι’ αυτό το ματς πήγε στην παράταση! Αλλά πέραν της βαθμολογικής σημασίας, κρατάμε ότι δείξαμε χαρακτήρα και ακόμη και στο έξτρα πεντάλεπτο, δεν παραιτηθήκαμε βρίσκοντας τις λύσεις για να πάρουμε αυτή την τόσο σημαντική νίκη!», μας είπε αρχικά ο εκ των πιο έμπειρων παικτών του Σβέτισλαβ Πέσιτς, πριν μας δώσει την δική του εξήγηση για το άκρως ανταγωνιστικό πρόσωπο που παρουσιάζει η Εθνική Σερβίας στα δύσκολα, αφήνοντας στην άκρη όλα τα προβλήματα (θυμίζουμε ότι παρατάχθηκε χωρίς 8 πρωτοκλασσάτους διεθνείς).


«Είναι θέμα ποιοτικού βάθους, περηφάνειας και επιθυμίας για τη νίκη! Όταν είσαι μέλος της Εθνικής Σερβίας και φοράς την φανέλα που έχουν τιμήσει τόσα “ιερά τέρατα” ευρωπαϊκού μπάσκετ, κατά έναν τρόπο βρίσκεις έξτρα δύναμη! Δες τον Γιάραμαζ! Το παλικάρι έκανε απίστευτο παιχνίδι, γεμίζοντας τα παπούτσια του Μίτσιτς κι έδειξε σε όλον τον κόσμο πόσο υπολογίσιμη μονάδα είναι.», σχολίασε ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, πριν μας περιγράψει πως εισέπραξε ο ίδιος την εκπληκτική ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε στην κατάμεστη “Stark Arena”.


«Είμαι σίγουρα συνηθισμένος να παίζω σε μεγάλα γεμάτα γήπεδα, λόγω της θητείας μου στην Παρτίζαν και τον Ολυμπιακό και των ντέρμπι με τον Ερυθρό Αστέρα και τον Παναθηναϊκό, που πάντα γέμιζαν την “Χάλα Πιονίρ”, την “Stark Arena”, το ΣΕΦ και το ΟΑΚΑ, αλλά όπως και να το κάνουμε, όταν ζεις αυτή την ατμόσφαιρα για χάρη της Εθνικής ομάδας της χώρας σου, είναι πολύ διαφορετικό! Όλη η Σερβία ήταν στο πόδι για αυτό το παιχνίδι και μας υποστήριζε, οπότε το συναίσθημα ήταν πολύ πιο έντονο και ξεχωριστό! Ξέραμε ότι όλοι οι συμπατριώτες μας θα ήταν καρφωμένοι στην τηλεόραση και δεν θέλαμε να τους απογοητεύσουμε!», υπερθεμάτισε ο σέντερ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και εν συνεχεία αναφέρθηκε στα δύο πιο ξεχωριστά πρόσωπα της αναμέτρησης Σερβίας-Ελλάδας.


«Νομίζω ότι είναι πολύ τιμητικό για τις δύο χώρες και για όλους εμάς τους συμπαίκτες τους, να παίζουμε δίπλα στους δύο καλύτερους παίκτες στον κόσμο αυτή τη στιγμή! Αυτή δεν είναι μόνο δική μου άποψη, αλλά το δείχνουν και οι διακρίσεις τους τα τέσσερα τελευταία χρόνια, με τον Νίκολα να διαδέχεται τον Γιάννη ως back-to-back MVP και τον Αντετοκούνμπο να έχει ήδη στο ενεργητικό του ένα πρωτάθλημα στο ΝΒΑ! Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για την αξία τους, έδειξαν για μία ακόμη φορά μέσα στο παρκέ αυτά που μπορούν να κάνουν. Ειδικά ο Γιάννης έχει γίνει εξωπραγματικά ασταμάτητος, βελτιώνεται απίστευτα από χρονιά σε χρονιά. Θυμάμαι ότι σε σχέση με το καλοκαίρι του 2019, που είχαμε ξαναπαίξει με την Ελλάδα, έχει εκτοξεύσει σε δυσθεώρητα ύψη την κυριαρχία του μέσα στο παρκέ και έχει ανεβάσει πολύ ψηλά τις μετοχές της Εθνικής σας ενόψει του Eurobasket!», υποστήριξε ο συνονόματος του ηγέτη της Εθνικής Σερβίας, που δεν αρνήθηκε να μιλήσει για τον Γιόκιτς, όπως τον ζει καθημερινά στην διάρκεια της προετοιμασίας για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.


«Είναι πολύ ξεχωριστή προσωπικότητα! Ηγείται δίνοντας πρώτος το καλύτερο παράδειγμα από την άποψη ότι δουλεύει πολύ σκληρά, έρχεται πρώτος και φεύγει τελευταίος από την προπόνηση, είναι τρομερά ανταγωνιστικός και δείχνει σε όλους μας πως πρέπει να παίξουμε. Όταν, δε, έρχονται τα δύσκολα, πρώτος αυτός βγαίνει μπροστά και παίρνει την ευθύνη, αψηφώντας την κούραση ή την όποια φθορά έχει υποστεί το σώμα του στο τέλος του εκάστοτε αγώνα. Μας κάνει όλους να νιώθουμε πολύ άνετα, παίζοντας δίπλα του!», κατέληξε ο Μιλουτίνοφ, που μετά την επικράτηση επί της Ελλάδας, ατενίζει πλέον με μεγαλύτερη αισιοδοξία την επιχείρηση «πρόκριση» στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023!

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDOBASKET Τελευταία Νέα