Σουηδία - Γερμανία 50-67: Αγκάλιασαν την πρόκριση

Νίκος Καρφής
Σουηδία - Γερμανία 50-67: Αγκάλιασαν την πρόκριση

bet365

Οι Γερμανοί επικράτησαν άνετα με 50-67 της Σουηδίας και έκαναν σπουδαίο βήμα για την πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου.

Επίδειξη δύναμης έκαναν οι Γερμανοί μέσα στη Σουηδία για τα προκριματικά του Mudnobasket του 2023. Oι φιλοξενούμενοι δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο του ματς από τους Σουηδούς και τελικά επικράτησαν με το εντυπωσιακό. Με αυτόν τον τρόπο πήγαν στο 6-1 στον όμιλο και έκαναν καθοριστικό βήμα για πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμιού. Στον αντίποδα οι Σκανδιναβοί έπεσαν στο 2-5 και πλέον η πρόκριση τους στα τελικά έγινε πολύ δύσκολη.

Για τους Γερμανούς πρώτος σκόρερ ήταν Φραντζ Βάγκνερ με 16 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ο Σρουντερ είχε 12 πόντους με 3 ασίστ, αλλά με 2/9 τρίποντα, ενώ ο Μπότερμαν έκανε double double, προσφέροντας σημαντικές λύσεις με 11 πόντους και 12 ριμπάουντ. Από την πλευρά των Σουηδών που δεν κατάφεραν να φανούν ανταγωνιστικοί μόνο ο Πάντζαρ ήταν διψήφιος με 11 πόντους, ενώ στους 8 έμεινε ο Μπιργκάντερ. Οι υπόλοιποι δεν μπόρεσαν να μπουν ποτέ στο πνεύμα του αγώνα και να βοηθήσουν την ομάδα τους.

Οι Γερμανοί τελείωσαν την αναμέτρηση με 51 ριμπάουντ αντί των 43 που κατέβασαν οι Σουηδοί, ενώ οι Σκανδιναβοί σούταραν με το κάκιστο 2/22 τρίποντα, κάτι που έπαιξε και μεγάλο ρόλο για την άνετη νίκη της ομάδας του Βάγκνερ, όπως φυσικά και το κακό ξεκίνημα και το 9-25 στο πρώτο δεκάλεπτο.

Τα δεκάλεπτα: 9-25, 29-46, 42-54, 50-67

οο

ιιι

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDOBASKET Τελευταία Νέα