Εθνική ομάδα: Η Μεγάλη Βρετανία δεν ταξιδεύει στη Λευκορωσία για τα «παράθυρα»

Γιάννης Σταυρουλάκης
Εθνική ομάδα: Η Μεγάλη Βρετανία δεν ταξιδεύει στη Λευκορωσία για τα «παράθυρα»

bet365

Για τον όμιλο της Εθνικής Ελλάδας στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023, η Μεγάλη Βρετανία δεν θα ταξιδέψει την επόμενη εβδομάδα στη Λευκορωσία λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στην περιοχή!

Η ομοσπονδία μπάσκετ της Μεγάλης Βρετανίας πραγματοποίησε έκτακτη σύσκεψη αργά το βράδυ του Σαββάτου 19/2 στην οποία συμμετείχαν επίσης μέλη του σταφ και διεθνείς παίκτες, αποφασίζοντας να μην ταξιδέψουν στο Μινσκ για τον αγώνα με τη Λευκορωσία στο πλαίσιο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023!

Η Μεγάλη Βρετανία επρόκειτο να αντιμετωπίσει τη Λευκορωσία στο Μινσκ στις 25 Φεβρουαρίου. Την ίδια μέρα, δηλαδή που η Ελλάδα υποδέχεται την Τουρκία στα Άνω Λιόσια, την ώρα που η κυβέρνηση έχει δώσει οδηγία να αποφεύγονται τα ταξίδια στην περιοχή λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στην Ουκρανία καθώς οι Λευκορώσοι κάνουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τη Ρωσία.

«Οι τελευταίες αναφορές κάνουν λόγο για αυξανόμενη ένταση στην περιοχή. Η διοίκηση της ομοσπονδίας μπάσκετ της Μεγάλης Βρετανίας αποφάσισε να μην ταξιδέψει στη Λευκορωσία, αφού προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπηρεσιακός πρόεδρος της BBL. Και πρόσθεσε: «Αναμένουμε νεότερη ενημέρωση από τη FIBA, ελπίζοντας ότι θα παίξουμε σε άλλη τοποθεσία ή σε άλλη ημερομηνία».

Group B - Κατάταξη

1. Λευκορωσία 1-1
2. Τουρκία 1-1
3. Ελλάδα 1-1
4. Μεγάλη Βρετανία 1-1

Το «παράθυρο» Φεβρουαρίου

Παρασκευή 25/2
18:00 Ελλάδα - Τουρκία
18:30 Λευκορωσία - Μεγάλη Βρετανία
Δευτέρα 28/2
21:00 Μεγάλη Βρετανία - Λευκορωσία
19:00 Τουρκία - Ελλάδα

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDOBASKET Τελευταία Νέα