«Ιστορική νίκη με την Ελλάδα, η Μεγάλη Βρετανία μπορεί να γίνει μια νέα δύναμη»

«Ιστορική νίκη με την Ελλάδα, η Μεγάλη Βρετανία μπορεί να γίνει μια νέα δύναμη»

bet365

Ο Έλληνας βοηθός προπονητής της Μεγάλης Βρετανίας, Ανδρέας Καπούλας έκανε λόγο για ιστορική νίκη επί της Ελλάδας και μίλησε για τα συναισθήματά του κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

O ασίσταντ κόουτς της Μεγάλης Βρετανίας, ο οποίος στη συνέντευξή του στο Gazzetta εξήγησε πως οι Βρετανοί χρειάζονται πρότυπα όπως ο Γκάλης και ο Γιαννάκης, ανέφερε μετά από τη νίκη επί της Ελλάδας όσον αφορά την αντίδραση των γηπεδούχων στο β' ημίχρονο:

«Όταν ξεκινάει το παιχνίδι, σκέφτεσαι πως θα νικήσει η ομάδα σου. Είμαστε ένα γκρουπ που είμαστε μαζί για πολλά χρόνια και αυτή η συνοχή είναι πολύ σημαντική. Είμαστε συνηθισμένοι σε δύσκολες καταστάσεις. Στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ με 14-15 πόντους, ακολουθήσαμε αυτό που λέμε ευελιξία, σκληράδα και ενότητα. Είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την εθνική ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας. Αν ήταν κάποια άλλη ομάδα, θα μπορούσε άνετα να σταματήσει να παίζει όμως τα παιδιά που ήλθαν από τον πάγκο μάς έδωσαν ενέργεια και άλλαξαν το παιχνίδι.

Η Ελλάδα είναι μια τεράστια δύναμη, ξέραμε πως θα ήταν πάρα πολύ δύσκολα για εμάς. Αυτές οι νίκες έχουν τεράστια σημασία για το μπάσκετ στην Αγγλία και τη Μεγάλη Βρετανία. Πριν από το αποψινό ματς, το ρεκόρ στα μεταξύ μας ματς ήταν 1-9! Επομένως, ήταν μια πολύ ιστορική νίκη, το ματς μεταδόθηκε από το BBC και το γήπεδο ήταν γεμάτο! Πιστεύουμε πως η Μεγάλη Βρετανία μπορεί να γίνει μια νέα δύναμη στο μπάσκετ και συνεχίζουμε... Κερδίσαμε τη Γαλλία και τη Γερμανία στο προηγούμενο παράθυρο. Η Τουρκία θα είναι πολύ δυνατή και έτοιμη για εμάς»

Όσον αφορά το τι σημαίνει αυτό το αποτέλεσμα για την ελληνική ομάδα, είπε: «Αυτή η ήττα δεν σημαίνει τίποτα για την Ελλάδα. Θα ετοιμαστεί για τη Λευκορωσία. Αυτά συμβαίνουν... Θα είναι πιο έτοιμη για τα επόμενα παιχνίδια. Δεν μπορείς πια να σκέφτεσαι αυτή την ήττα. Θα είναι συγκεντρωμένοι στο επόμενο παιχνίδι. Σε αυτά τα παράθυρα, πολλά πράγματα μπορούν να συμβούν. Έχασε η Τουρκία από τη Λευκορωσία. Το μομέντουμ σε αυτές τις περιπτώσεις είναι σημαντικό... Συνεχίζουμε. Κάθε ομάδα σε κάθε παράθυρο πρέπει να έχει συνοχή».

Για τα συναισθήματά του κατά την ανάκρουση του ελληνικού εθνικού ύμνου, τόνισε: «Φυσικά όταν παίζει ο εθνικός ύμνος, όταν ακούς "Ελλάς - Ελλάς" είναι κάτι ιδιαίτερο. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος».

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDOBASKET Τελευταία Νέα