Εθνική: Το πρόγραμμα των προκριματικών και που... συμπίπτει με «αιώνιους» στη Euroleague

Νίκος Καρφής
Εθνική: Το πρόγραμμα των προκριματικών και που... συμπίπτει με «αιώνιους» στη Euroleague

bet365

Δείτε το πρόγραμμα της Εθνικής στα προκριματικά του Παγκοσμίου, αλλά και σε ποιες ημερομηνίες τα ματς βρίσκονται κοντά σε εκείνα του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στη Euroleague.

Η Εθνική μας κληρώθηκε με Τουρκία, Μεγάλη Βρετανία και Λευκορωσία στα προκριματικά του Παγκοσμίου, με τη FIBA να κάνει γνωστό το πρόγραμμα. Η Ελλάδα κάνει πρεμιέρα στις 25 Νοέμβρη με τη Μεγάλη Βρετανία εκτός έδρας και ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της 3 Ιούλη για την πρώτη φάση με την Λευκορωσία εκτός έδρας.

Στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές, τα ματς της Εθνικής θα πέφτουν κοντά (ή την ίδια μέρα) σε ματς του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στη Euroleague, κάτι που σημαίνει πως η Ελλάδα λογικά θα αναγκαστεί να στερηθεί σημαντικούς παίκτες των... αιώνιων.

Οι... πράσινοι στις 27 Νοέμβρη του 2021 παίζουν εντός με την Εφές, ενώ στις 29 υπόδέχονται τη Βιλερμπάν. Από την άλλη οι.. ερυθρόλευκοι στις 26 του Νοέμβρη φιλοξενούν την Άλμπα και στις 28 του ίδιου μήνα τη Φενέρ.

Τώρα στις 25 Φλεβάρη ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τον Ερυθρό Αστέρα και στις 4 Μάρτη παίζει με την Αρμάνι, ενώ οι Πειραιώτες στις 24 παίζουν με την Αρμάνι στο ΣΕΦ και στις 4 Μάρτη θα πάνε στο Μόναχο για το ματς με τη Μπάγερν.

Τώρα σχετικά με τον Γιάννη και τον Θάναση Αντετοκούνμπο και την πιθανότητα να παίξουν στα καλοκαιρινά προκριματικά (30 Ιούνη - 3 Ιούλη), θα εξαρτηθεί και από το πόσο μακριά θα φτάσουν οι Μπακς στα playoffs του ΝΒΑ.

Τέλος να σημειωθεί πως τα δύο πρώτα ματς της δεύτερης φάσης των προκριματικών θα γίνουν 22-30 Αυγούστου του 2022, ενώ η τελική φάση του Eurobasket θα γίνει 1-18 Σεπτέμβρη του ίδιου έτους. Αυτό σημαίνει πως σε αυτά τα παιχνίδια μπορεί να δούμε τους παίκτες των... αιωνίων, αλλά και τα αδέρφια Αντετοκούνμπο, αφού τα συγκεκριμένα ματς έχουν τη δυνατότητα να αποτελέσουν κάτι σαν πρόβα τζενεράλε για το Eurobasket που ακολουθεί τον Σεπτέμβρη.

Πρόγραμμα Εθνικής

25 Νοέμβρη Μεγάλη Βρετανία-Ελλάδα

28 Νοέμβρη Ελλάδα- Λευκορωσία

25 Φλεβάρη Ελλάδα-Τουρκία

28 Φλεβάρη Τουρκία-Ελλάδα

30 Ιούνη Ελλάδα-Μεγάλη Βρετανία

3 Ιούλη Λευκορωσία-Ελλάδα

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDOBASKET Τελευταία Νέα