Εθνική: Με Τουρκία, Μεγάλη Βρετανία και Λευκορωσία στα προκριματικά του Παγκοσμίου

Εθνική: Με Τουρκία, Μεγάλη Βρετανία και Λευκορωσία στα προκριματικά του Παγκοσμίου

Νίκος Καρφής
Εθνική: Με Τουρκία, Μεγάλη Βρετανία και Λευκορωσία στα προκριματικά του Παγκοσμίου

bet365

Η Εθνική μας θα κοντραριστεί με τις Τουρκία, Μεγάλη Βρετανία και Λευκορωσία στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2023.

Το Παγκόσμιο του 2023 θα γίνει σε Φιλιππίνες, Ιαπωνία και Ινδονησία και η Ελλάδα θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις Τουρκία, Μεγάλη Βρετανία και Λευκορωσία στα προκριματικά του Παγκοσμίου,όπως προέκυψαν από την κλήρωση που έγινε.

Η Εθνική μας απέκλεισε τους Τούρκους στον ημιτελικό του Προολυμπιακού στον Καναδά, ενώ με τους Βρετανούς έπαιξε στα προκριματικά του προηγούμενων προκριματικών Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο δρόμος για την πρόκριση περιλαμβάνει 6 Παράθυρα προκριματικών αγώνων (το πρώτο τον Νοέμβρη), που θα διαρκέσουν συνολικά 15 μήνες, στις γεωγραφικές περιοχές της Αφρικής, της Αμερικής, της Ασίας/Ωκεανίας και φυσικά της Ευρώπης.

Οι όμιλοι της ευρωπαϊκής ζώνης

1ος όμιλος: Σερβία, Λετονία, Βέλγιο, Σλοβακία

2ος όμιλος: Ελλάδα, Τουρκία, Μεγάλη Βρετανία, Λευκορωσία

3ος όμιλος: Σλοβενία, Κροατία, Φινλανδία, Σουηδία

4ος όμιλος: Γερμανία, Πολωνία, Ισραήλ, Εστονια

5ος όμιλος: Γαλλία, Μαυροβούνιο, Ουγγαρία, Πορτογαλία

6ος όμιλος: Λιθουανία, Τσεχία, Βοσνία, Βουλγαρία

7ος όμιλος: Ισπανία, Ουκρανία, Γεωργία, Βόρεια Μακεδονία

8ος όμιλος: Ιταλία, Ρωσία, Ολλανδία, Ισλανδία

Τα παράθυρα της πρώτης φάσης

20-30 Νοεμβρίου 2021

21 Φεβρουαρίου - 1 Μαρτίου 2022

27 Ιουνίου - 5 Ιουλίου 2022

Τα παράθυρα της δεύτερης φάσης

22-30 Αυγούστου 2022

7-15 Νοεμβρίου 2022

20-28 Φεβρουαρίου 2023

Οι τρεις πρώτοι από τον όμιλο θα συνεχίσουν στη δεύτερη φάση των προκριματικών. Στα προκριματικά της Ευρώπης θα λάβουν μέρος 32 ομάδες και στο τέλος θα πάρουν την πρόκριση οι 12 για την τελική φάση.

Στην δεύτερη φάση θα έχουμε 4 ομίλους των 6 ομάδων, όπου θα μεταφερθούν τα αποτελέσματά τους από την πρώτη φάση.Ο όμιλος της Ελλάδας διασταυρωνεται με τον πρώτο όμιλο (Σερβία, Λετονία, Βέλγιο και Σλοβακία) και θα διεξαχθούν έξι παιχνίδια (τρία εντός και τρία εκτός) σε τρία νέα παράθυρα. Οι τρεις πρώτοι από κάθε όμιλο θα προκριθούν στο Παγκόσμιο για να συμπληρωθούν οι 12 που θα κάνουν το ταξίδι για τα γήπεδα της Ασίας.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDOBASKET Τελευταία Νέα