Γουόκαπ στο Gazzetta: «Ένιωσα ακόμα περισσότερο τι σημαίνει να παίζεις για την Ελλάδα»

Γιάννης Σταυρουλάκης
Τόμας Γουόκαπ

bet365

Ο Τόμας Γουόκαπ γέμισε τη στατιστική του κόντρα στην Τσεχία σε τέτοιο βαθμό που άγγιξε το triple double και στη συνέχεια μίλησε στο Gazzetta για το συναίσθημα που βίωσε ακούγοντας τον Εθνικό Ύμνο μαζί με 12.500 φίλους της Εθνικής και παίζοντας για τον Βασίλη Σπανούλη.

Ο Βασίλης Σπανούλης ξεστόμισε τη μεγάλη κουβέντα μετά τον αγώνα με την Τσεχία στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, εκεί όπου η Εθνική πήρε τη νίκη που αναζητούσε στην πρεμιέρα των προκριματικών του EuroBasket 2025, εξηγώντας πως αυτή η γενιά μπορεί να κάνει κάτι πραγματικά μεγάλο.

Η Εθνική του Σπανούλη επιβεβαίωσε εξ αρχής ότι θα ζει και θα πεθαίνει από την άμυνα. Το έπραξε μπροστά σε 12.439 φιλάθλους που γέμισαν το φαληρικό στάδιο το βράδυ της Παρασκευής 23/2 και είδαν τον Τόμας Γουόκαπ να καταγράφει μια σπουδαία εμφάνιση. Ο διεθνής γκαρντ του Ολυμπιακού τελείωσε τον αγώνα με 16 πόντους, οκτώ ριμπάουντ, οκτώ ασίστ, πέντε κλεψίματα και μόλις ένα λάθος στα 32:10 που αγωνίστηκε, κάνοντας παράλληλα δύσκολη τη ζωή του Τόμας Σατοράνσκι.

Ο Γουόκαπ φαίνεται κάθε φορά να προσπαθεί να δικαιώσει την επιλογή να γίνει νατουραλιζέ και να αγωνιστεί με την ελληνική ομάδα. Αυτή τη φορά έπαιξε σε γνώριμο περιβάλλον, έχοντας πολυδιάστατη προσφορά στο παιχνίδι της Εθνικής που έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στο EuroBasket ενώ έπεται ο εκτός έδρας αγώνας με την Ολλανδία (26/2, 20:30).

«Αισθάνομαι ευγνωμοσύνη που βρίσκομαι εδώ. Που έχω την ευκαιρία να παίζω για την Εθνική Ελλάδας. Είναι κάτι πραγματικά ξεχωριστό. Το κατάλαβα από την πρώτη στιγμή που κλήθηκα στην Εθνική. Το ένιωσα ακόμα περισσότερο απόψε (χθες)! Παίξαμε στην έδρα μας, μπροστά σε τόσο κόσμο, βγήκα στο γήπεδο και είδα τόσες πολλές ελληνικές σημαίες, ήταν υπέροχο και σπουδαίο. Κατάλαβα καλά τι σημαίνει για τους Έλληνες αυτή η ομάδα» εξήγησε μιλώντας στο Gazzetta ο 31χρονος γκαρντ.

Και πρόσθεσε: «Ήταν πολύ όμορφο αυτό που ζήσαμε. Μπορούσες να νιώσεις τον ενθουσιασμό και να καταλάβεις ότι δεν παίζεις για τον εαυτό σου αλλά για κάτι πολύ μεγάλο! Κάτι που ξεπερνάει τα στατιστικά και τα νούμερά σου. Νιώθουμε πως ανήκουμε σε μια πραγματικά ξεχωριστή κατάσταση».

Ο Γουόκαπ αναφέρθηκε στον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος έκανε θετικό ντεμπούτο ως ομοσπονδιακός προπονητής: «Ο κόουτς μάς εξήγησε και μας έκανε να καταλάβουμε ότι εκπροσωπούμε μια χώρα. Ότι πρέπει να το έχουμε συνέχεια στο μυαλό μας. Από την πρώτη στιγμή που θα μπούμε στο γήπεδο! Σε αυτή την ομάδα δεν υπάρχει χώρος για εγωισμό. Δεν παίζεις για εσένα αλλά για την Εθνική».

Πώς βίωσε όμως ο ίδιος το ντεμπούτο του Σπανούλη στον ελληνικό πάγκο; Τον είδε αγχωμένο; «Όχι! Σίγουρα όχι! Ήταν εντελώς ατάραχος».

@Photo credits: LATO KLODIAN / EUROKINISSI
 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EUROBASKET Τελευταία Νέα