Σατοράνσκι: «Η Ελλάδα είναι το φαβορί του ομίλου, παίζει καλό μπάσκετ και χωρίς τον Γιάννη»

Newsroom
Σατοράνσκι

bet365

Ο Τόμας Σατοράνσκι μίλησε για το πρώτο παιχνίδι των Προκριματικών του Eurobasket 2025 κόντρα στην Ελλάδα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (23/2, 21:00).

Ο Τσέχος σταρ θα ενισχύσει την εθνική ομάδα της χώρας του στο «παράθυρο» της FIBA ενόψει των Προκριματικών του Eurobasket 2025 και μιλώντας στη χώρα του και δη στο περιθώριο της προπόνησης, εκθείασε την Ελλάδα και την ατμόσφαιρα που θα συναντήσει η Τσεχία στο ΣΕΦ.

Για την επιστροφή του στην εθνική ομάδα της Τσεχίας: «Ήμουν αποφασισμένος από την αρχή της σεζόν. Ευτυχώς το σώμα μου αντέχει αυτή τη σεζόν παρά τους πολλούς αγώνες. Όμως μετά από ενάμιση χρόνο, ανυπομονούσα πραγματικά για την εθνική. Δυστυχώς, δεν ήρθα με τον τίτλο από το Copa del Rey, κάτι που είναι απογοητευτικό για μένα ωστόσο θα μπορέσω να το ξεχάσω γρήγορα στην εθνική Τσεχίας.»

Για την σύμπτωση ότι και το τελευταίο του ματς ήταν απέναντι στην Ελλάδα: «Δεν το είχα καταλάβει καν. Η Ελλάδα είναι φυσικά το μεγαλύτερο φαβορί του ομίλου μας. Χάρη στη συμφωνία μεταξύ της Ευρωλίγκας και της διεθνούς ομοσπονδίας της FIBA, οι παίκτες της Ευρωλίγκας μπορούν να εκπροσωπούν και κατά τη διάρκεια της σεζόν τις εθνικές τους. Έτσι η Ελλάδα θα έχει σχεδόν ολόκληρη την ομάδα από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Αυτοί οι παίκτες είναι ταιριαστοί, ενώ θα έχουν και νέο προπονητή, τον Βασίλη Σπανούλη. Ανυπομονώ πολύ για αυτόν τον αγώνα. Είναι υπέροχο να παίζεις στην έδρα του Ολυμπιακού, όπου η ατμόσφαιρα θα είναι υπέροχη. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την έκπληξη. Από εκεί και πέρα έχουμε και ένα εξίσου σημαντικό ματς εντός έδρας με τη Μεγάλη Βρετανία».

Για το αν περιμένει ίδια ατμόσφαιρα όπως και στην Ευρωλίγκα: «Οι αγώνες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού είναι πολύ συγκεκριμένοι. Είναι από τις καλύτερες ατμόσφαιρες στην Ευρώπη. Κάποιος μου είπε ότι δεν έχει παίξει η Εθνική Ελλάδας στο ΣΕΦ εδώ και 25 χρόνια. Θα δούμε πώς θα πάει. Ανυπομονώ».

Για την απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Νομίζω ότι δεν θα τους προβληματίσει καθόλου γιατί ο Γιάννης δεν έπαιζε και πολύ συχνά μαζί τους εκτός από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και το Παγκόσμιο Κύπελλο. Έπαιζαν καλύτερο μπάσκετ ακόμα και χωρίς αυτόν. Έχουν καταπληκτικές προσωπικότητες ενώ το πιο σημαντικό είναι ότι παίζουν μαζί εδώ και καιρό».

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EUROBASKET Τελευταία Νέα