Πανελλήνιο Εφήβων: Nίκη του Άρη, πλησίασε τον τίτλο ο Ολυμπιακός

Gazzetta team
Πανελλήνιο Εφήβων: Nίκη του Άρη, πλησίασε τον τίτλο ο Ολυμπιακός

bet365

Ο Άρης νίκησε με 70-65 του Προμηθέα στην 5η αγωνιστική του πανελληνίου πρωτάθλημα εφήβων, ένα αποτέλεσμα που φέρνει πολύ κοντά στον τίτλο τον Ολυμπιακό.

Μεγάλη νίκη στο ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής του 46ου Πανελληνίου Εφήβων που ολοκληρώνεται σήμερα στην Ελευθερούπολη πέτυχε ο Άρης, καθώς επικράτησε με 70-65 του Προμηθέα Πάτρας και βρίσκεται πολύ κοντά στην τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο.

Mε αυτό το αποτέλεσμα, ο Ολυμπιακός χρειάζεται νίκη επί της Ασπίδας Ξάνθης για να πάρει τον τίτλο.

Τα πρώτα λεπτά του αγώνα ήταν αναγνωριστικά, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται κοντά στο σκορ. Η μεγαλύτερη διαφορά διαμορφώθηκε λίγο πριν το τέλος της πρώτης περιόδου, όταν ο Προμηθέας με βολές του Μπαζίνα προηγήθηκε με 19-23.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο συνεχίστηκε το ίδιο σκηνικό καθώς καμία ομάδα δε μπόρεσε να ξεφύγει πάνω από τρεις πόντους. Όλα αυτά μέχρι το 16ο λεπτό όταν ο Μαντζούκας με τρίποντο και ο Κουρουπάκης με βολές έδωσαν προβάδισμα επτά πόντων στην ομάδα της Αχαΐας (30-37). Με τρίποντο του Κουρτίδη και βολές του Νετζήπογλου ο Αρης μείωσε στο καλάθι και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 40-39 υπέρ του Αρη ύστερα από τρίποντο του Βουρτζούμη.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε σε όλη την τρίτη περίοδο, με τον Αρη να προηγείται με μικρή διαφορά στο μεγαλύτερό του διάστημα και τον Βλάσιο με τρίποντο σε νεκρό χρόνο να κάνει το 54-51.

Με πέντε πόντους του Κουρτίδη και τρεις του Βλάσιου, ο Αρης πέρασε για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά (62-52) στις αρχές του τελευταίου δεκαλέπτου. Με βολή του Σιδηροηλία οι «κίτρινοι» προηγήθηκαν με 67-54, αλλά η ομάδα της Πάτρας με σερί 8-0 μείωσε στους πέντε, τέσσερα λεπτά πριν το τέλος. Μετά από τρία λεπτά άστοχων προσπαθειών ο Καφεζάς με γκολ-φάουλ έκανε το 67-65. Ο Βλάσιος έδωσε διαφορά τεσσάρων πόντων στον Αρη και 20 δεύτερα πριν το τέλος έκλεψε τη μπάλα. Ο Κουρτίδης με μία βολή έγραψε το τελικό σκορ μέσα σε πανηγύρια.

Δεκάλεπτα: 19-23, 40-39, 54-51, 70-65
Διαιτητές: Γιαλμάν-Ερικσσον-Ζούπανσιτς

Αρης (Μπουσβάρος): Βλάσιος 13(3), Κοτρώτσιος, Σπόντης, Βάνης 6, Φρύδας, Βουρτζούμης 9(3), Ανδρέου, Σιδηροηλίας 16(1), Νετζήπογλου 2, Αργυρόπουλος, Κουρτίδης 24(3).
Προμηθέας Πάτρας(Κεσαπίδης): Καφεζάς 10(1), Δατσιάδης, Μπαζίνας 2, Μαντζούκας 19(3), Μερμίγκης, Λογοθέτης 3, Κουρουπάκης 15, Λαναράς 12(1), Αδαμόπουλος 4.

 

Τελευταία Νέα