Μπογκντάνοβιτς στο Gazzetta: «Μερικές φορές οι… κουρασμένοι, είναι καλύτερα να μένουν εκτός!» (vid)

Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς χειροκροτεί τους Σέρβους φιλάθλους
Ο 31χρονος διεθνής guard των Ατλάντα Χοκς μιλάει στο Gazzetta για την επιστροφή του στην Εθνική Σερβίας μετά από 4 χρόνια και τον συνδυασμό της με την διεκδίκηση του χρυσού μεταλλίου στο Mundobasket. To «καρφάκι» για τους απόντες, το ψηστήρι που έκανε στον Στέφαν Γιόβιτς και το περιστατικό που αποκάλυψε με Ντόμπριτς και Αβράμοβιτς.

Η 6ετής θητεία του στο ΝΒΑ, είναι εμφανές ότι τον έχει αλλάξει αρκετά. Στο κομμάτι της διαχείρισης των εκπροσώπων του Τύπου η πρόοδος του “Μπόγκι” είναι χαώδης. Ο τύπος πρέπει να ξόδεψε τουλάχιστον μισή ώρα για να μιλήσει με τους Σέρβους, τους Φιλιππινέζους αλλά και με τους Αμερικανούς δημοσιογράφους, αφότου είχε πρώτα περάσει μπροστά από τα μικρόφωνα και τις κάμερες όλων των καναλιών που έχουν τα δικαιώματα της διοργάνωσης.

Πριν χαθεί στην φυσούνα και κατευθυνθεί προς τα αποδυτήρια της σερβικής ομάδας, δεν αρνήθηκε να μιλήσει και στα ελληνικά μέσα, απαντώντας υπομονετικά σε όλες τις ερωτήσεις και αποκαλύπτοντας πολλά ενδιαφέροντα που συνέβησαν στο εσωτερικό των «ορλόβι» από το ξεκίνημα της προετοιμασίας μέχρι και τον ημιτελικό με τον Καναδά.

Ο λόγος φυσικά για τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς (23π., 4ρ. & 3ας. με 8/12 σουτ) που κάνει το πιο ώριμο τουρνουά με την Εθνική ομάδα της χώρας του και ηγήθηκε της νέας σπουδαίας νίκης-πρόκρισης επί του Καναδά (95-86).

«Είναι απίστευτο! Νιώθω τόσο χαρούμενος και τόσο ευγνώμων για αυτήν την στιγμή! Ψάχνω να βρω τις σωστές λέξεις για να περιγράψω το συναίσθημα που βγαίνει από μέσα μου!Αλλά αυτό που νιώθω έχει μεγαλύτερη ένταση όσον αφορά το σύνολο που χτίσαμε όλο το καλοκαίρι και την προσπάθεια που κάναμε από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας. Ο coach ήταν πολύ σκληρός στην αρχή με όλους μας και ακόμη και εγώ προσωπικά, που επέστρεψα μετά από 4 χρόνια στην Εθνική ομάδα, είχα ξεχάσει πως είναι να υποφέρεις και να υπερνικάς τις δυσκολίες! Στο NBA, βλέπετε, όλες οι ομάδες έχουν άλλον άνθρωπο για τις πετσέτες, άλλον για τα νερά! Στην Εθνική ομάδα της χώρας μας, πρέπει ο καθένας να φροντίσει τον εαυτό του και να κάνει και πράγματα που δεν έχει συνηθίσει, οπότε όλο αυτό προσδίδει μία άγρια ομορφιά σε όλο το εγχείρημα. Θέλω να πω ότι περάσαμε πολλά και κοιτάξτε τώρα που είμαστε! Είναι φανταστικό!», υπερθεμάτισε σε πρώτη φάση ο 31χρονος ηγέτης της Εθνικής Σερβίας που είχε καλά λόγια – αλλά και μία σπόντα – να πει για τους μεγάλους απόντες (Γιόκιτς, Μίτσιτς, Κάλινιτς και Λούτσιτς).

«Το είπα και στην αρχή του τουρνουά. Αυτές οι απουσίες δημιούργησαν ευκαιρίες για κάποια άλλα παιδιά. Μερικές φορές δεν χρειάζεται να έρθουν κάποιοι αν είναι κουρασμένοι, αν είσαι… μέσα, είσαι μέσα με τα όλα σου! Το ίδιο ισχύει με το αν είσαι εκτός! Νομίζω ότι είναι δίκαιο να το βλέπουμε έτσι. Είμαστε όλοι επαγγελματίες και τρέφουμε σεβασμό για όλους όσοι ήρθαν αλλά για εκείνους που για κάποιους λόγους δεν μπορούσαν. Θα παραμείνουν φίλοι μας, δεν θα σταματήσουμε να τους αγαπάμε, αλλά το συναίσθημα είναι πιο έντονο για τους παρόντες και ειδικότερα για τα παιδιά που αντιμετώπισαν αυτό το καλοκαίρι ως μία μεγάλη ευκαιρία και όχι ως κάτι πιεστικό. Στην καριέρα του καθενός από μας, δεν θα προκύψει πολλές φορές η συμμετοχή σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Γι΄ αυτό και θεωρώ αυτή την ομάδα ως το καλύτερο σύνολο στο οποίο ήμουν μέλος στην Εθνική ομάδα!», υπογράμμισε ο πρώτος σκόρερ (μ.ο. 19,4π., 3,3ρ. & 4,6ρ.) της φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου και δεν ξέχασε τους συμπαίκτες-κλειδιά που έχουν αφήσει έντονο αποτύπωμα στην επιτυχημένη πορεία της Σερβίας.

«Δεν μπορώ να μην μιλήσω για τον κουμανταδόρο μας, τον Στέφαν Γιόβιτς, που αν δεν τον έπρηζα ίσως να μην ήταν εδώ μαζί μας. Είχε τραυματισμούς και πέρασε δύσκολα χρόνια, οπότε χρειαζόταν το κίνητρο για να αναζωογονήσει την καριέρα του. Η εμπειρία του και η πολύπλευρη προσφορά του έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στην πορεία μας!», εξήγησε ο Μπογκντάνοβιτς και άφησε το καλύτερο για το τέλος.

«Τι να πρωτοπω όμως και για τον Αλέκσα (σ.σ.: Αβράμοβιτς) και τον Όγκνιεν (Ντόμπριτς), που είναι πρωτοεμφανιζόμενοι σε Παγκόσμιο; Καθόμαστε χθες στο δωμάτιο και βλέπαμε στον υπολογιστή τα highlights του Γκίλτζιους-Αλεξάντερ, μήπως και μπορέσουμε να βρούμε τρόπους να τον περιορίσουμε. Θυμάμαι ότι και τα δύο παιδιά, που έκαναν τρομερή δουλειά πάνω σε έναν από τους πλέον ανερχόμενους νέους παίκτες στο ΝΒΑ, είπαν ότι θα ήταν ευτυχισμένοι αν του έκλεβαν έστω από μία φορά την μπάλα και όταν ο Αβράμοβιτς του την πήρε μέσα από τα χέρια, ήθελα να πηδήξω από την χαρά μου!», κατέληξε ο “Μπόγκι” πριν μας ευχαριστήσει στα ελληνικά!