Mundobasket 2023, Σέκουλιτς: «Τον Ντόντσιτς δεν μπορείς να τον μαρκάρεις με νόμιμο τρόπο»

Mundobasket 2023, Σέκουλιτς: «Τον Ντόντσιτς δεν μπορείς να τον μαρκάρεις με νόμιμο τρόπο»

Σέκουλιτς
Ο Αλεξάντερ Σέκουλιτς υπερασπίστηκε τον Λούκα Ντόντσιτς στη συνέντευξη Τύπου, ενώ αναφέρθηκε και στα στοιχεία που έκριναν την αναμέτρηση με τον Καναδά.

Ο στόχος της τετράδας δεν επιτεύχθηκε για τη Σλοβενία, η οποία ηττήθηκε από τον Καναδά και θα αγωνιστεί για τις θέσεις 5-8 στο Mundobasket 2023.

Ο Αλεξάντερ Σέκουλιτς υπερασπίστηκε τον τον ηγέτη της ομάδας του, υπογραμμίζοντας πως η πίεση καθιστά δύσκολη την διαχείριση των συναισθημάτων.

Οι δηλώσεις του Αλεξάνταρ Σέκουλιτς

«Συγχαρητήρια στον Καναδά, έχουν σπουδαία ομάδα, σπουδαίους παίκτες, σπουδαίο προπονητή. Παίξαμε καλά ή υπέροχα στο πρώτο μέρος. Στην τρίτη περίοδο δεχθήκαμε πολλούς πόντους στο τρανζίσιον και αστοχήσαμε σε ανοιχτά σουτ. Στο τέλος της ημέρας, ο αθλητισμός τους επικράτησε.

Είμαι περήφανος για όσα κάναμε, ενώ είχαμε πολλά προβλήματα, πολλούς τραυματισμούς. Αυτό που καταφέραμε είναι περισσότερο από καταπληκτικό. Τα παιδιά, όλα, έδωσαν όσα είχαν και έπαιξαν πολύ καλύτερα απ' όσο όλοι περίμεναν. Είχαμε σπουδαία ατμόσφαιρα, σπουδαία υποστήριξη, όλη η αρένα ήταν με το μέρος μας. Υπήρχαν λίγοι στους οποίους δεν αρέσαμε, αλλά τι να κάνουμε γι' αυτό.

Στο τέλος μας ελειψε ο Λούκα. Είχαμε τον έλεγχο του αγώνα, σουτάραμε καλά, όμως στο πρώτο μέρος είχαμε τον έλεγχο στον αιφνιδιασμό. Στη συνέχεια τους αφήσαμε να σκοράρουν πολλούς πόντους σε αυτό το κομμάτι. Έχουν παίκτες με ικανότητες, ήταν κρίσιμο αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού. Ο Καναδάς έχει τρομερή ομάδα, μπορεί να παίξει με διαφορετικά σχήματα, έχει ψηλά και δυνατά γκαρντ, έχει όσα χρειάζονται για να φτάσουν μέχρι το τέλος του δρόμου. Μπορούν να ματσάρουν με τις ΗΠΑ. Το είχα πει πριν από την έναρξη του τουρνουά, τους θεωρούσα φαβορί για να πάρουν μετάλλιο και πλέον βρίσκονται στα ημιτελικά.

Είναι δύσκολο να παίξεις σε ένα ματς στο οποίο σε χτυπούν συνεχώς, σε όλο τον αγώνα. Είναι δύσκολο να διαχειριστείς τα συναισθήματά σου. Ο Ντόντσιτς έχει τη μπάλα στα χέρια του, είναι εκνευριστικό. Σε κουράζει όλο αυτό. Δεν ξέρω αν θα μπορούσατε να βρεθείτε στη θέση του για να καταλάβετε, δεν φαίνεται ωραίο, είναι όμως πολύ δύσκολο. Κι αυτό κάνει τον Λούκα τόσο ξεχωριστό. Είναι δύσκολο να τον μαρκάρεις με νόμιμο τρόπο».

Το Mundobasket 2023 είναι στο Gazzetta.gr

Το Mundobasket 2023 και όλη η δράση από το μεγάλο μπασκετικό γεγονός με την εγκυρότητα του Gazzetta.gr! Αγωνιστικά νέα από την Εθνική Μπάσκετ και όλες τις ομάδες, πρόγραμμα και αποτελέσματα αγώνων σε συνεχή ροή ειδήσεων για να μη χάσετε στιγμή από τα όσα συμβαίνουν στο Mundobasket 2023!

@Photo credits: FIBA