Mundobasket 2023: Το πανόραμα των προημιτελικών και ο δρόμος ως τον τελικό

Γιάννης Σταυρουλάκης
Το πανόραμα των προημιτελικών και ο δρόμος ως τον τελικό του Mundobasket 2023
Η Σερβία και οι ΗΠΑ έγιναν οι πρώτες ομάδες που εξασφάλισαν την πρόκριση στους «4» του Mundobasket και το bracket των ημιτελικών θα συμπληρώσουν οι αυριανές (6/9) αναμετρήσεις Γερμανία - Λετονία και Καναδάς - Σλοβενία.

Η Σερβία και η Team USA βρίσκονται ήδη στα ημιτελικά του Mundobasket 2023, περιμένοντας να μάθουν τον αντίπαλό τους με φόντο τον τελικό της Κυριακής 10/9.

Στο πρώτο, χρονικά, παιχνίδι της ημέρας, η Σερβία μετέτρεψε σε... περίπατο το ντέρμπι με τη Λιθουανία, επικρατώντας με 87-68. Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς ήταν πραγματικός ηγέτης στην επίθεση, οι Αβράμοβιτς και Γκούντουριτς άλλαξαν τον ρυθμό της αναμέτρησης ενώ ο Πετρούσεφ και ο Μιλουτίνοφ σκόραραν όταν έπρεπε για να πάρουν τις «μάχες» κόντρα σε Βαλαντσιούνας και Μοτιεγιούνας.

Όσον αφορά τις ΗΠΑ, οι Αμερικανοί αντέδρασαν με εμφατικό τρόπο μετά την ήττα από τη Λιθουανία, επικρατώντας των Ιταλών με 100-63 και κλείνοντας εισιτήριο για τα ημιτελικά. Με τον Μάικαλ Μπρίτζες να βάζει τις βάσεις και τον Ταϊρίς Χαλιμπέρτον να παίρνει τη σκυτάλη, οι παίκτες του Κερ συνδύασαν το θέαμα μαζί με την πρόκρισή τους στη ζώνη των μεταλλίων.

Το πρόγραμμα των προημιτελικών συμπληρώνουν οι αγώνες της Τετάρτης 6/9, Γερμανία - Λετονία (11:45) και Καναδάς - Σλοβενία (15:30).

Προημιτελικά

Ημιτελικά - 8/9

  1. ΗΠΑ - Γερμανία ή Λετονία
  2. Σερβία - Καναδάς ή Σλοβενία

Τελικός - 10/9

  • Νικητής 1 - Νικητής 2

Μικρός τελικός - 10/9

  • Ηττημένος 1 - Ηττημένος 2

Το Mundobasket 2023 είναι στο Gazzetta.gr

Το Mundobasket 2023 και όλη η δράση από το μεγάλο μπασκετικό γεγονός με την εγκυρότητα του Gazzetta.gr! Αγωνιστικά νέα από την Εθνική Μπάσκετ και όλες τις ομάδες, πρόγραμμα και αποτελέσματα αγώνων σε συνεχή ροή ειδήσεων για να μη χάσετε στιγμή από τα όσα συμβαίνουν στο Mundobasket 2023!