Mundobasket 2023, Γερμανία - Σλοβενία 100-71: Με «100άρα» και σούπερ Σρέντερ κατέκτησε την 1η θέση (vid)

Γιώργος Κούβαρης
Η Γερμανία έκανε... φύλλο και φτερό την Σλοβενία του Λούκα Ντόντσιτς και με το εντυπωσιακό 100-71 κατέκτησε την 1η θέση του ομίλου περιμένοντας αντίπαλο στα προημιτελικά.

Δύσκολα θα μπορούσε να προβλέψει κάποιος ότι η Γερμανία θα άγγιζε διαφορά 30 πόντων απέναντι στην Σλοβενία.

Και μάλιστα στο παιχνίδι το οποίο θα έκρινε την 1η θέση του ομίλου. Κι όμως. Όχι μόνο επικράτησε με +29 πόντους αλλά το έκανε έχοντας βρεθεί πίσω στο σκορ και με -14!

Ο Ντένις Σρέντερ ήταν ο μεγάλος ηγέτης της Γερμανίας έχοντας 24 πόντους με 4/4 δίποντα, 4/7 τρίποντα, 4/5 βολές, 10 ασίστ, 2 ασίστ και 1 τάπα σε 25:14 λεπτά συμμετοχής. Εξαιρετικό ματς και από τον Ντάνιελ Τάις με 14 πόντους και 7 ριμπάουντ ενώ «διψήφιοι» ήταν επίσης οι Μπόνγκα (12π., 5ριμπ.) και Βάγκνερ (10π., 8ριμπ.)

Στον αντίποδα ο Λούκα Ντόντσιτς αγωνίστηκε 30 λεπτά και είχε 23 πόντους με 7/11 δίποντα, 2/11 τρίποντα, 3/5 βολές, 6 ριμπάουντ και ισάριθμες τελικές πάσες.

Το ματς: Γερμανία - Σλοβενία

Ο Λούκα Ντόντσιτς ξεκίνησε αρκετά... ορεξάτος το παιχνίδι στην «Okinawa Arena» και ήταν εκείνος που έφερε την Σλοβενία σε θέση ισχύος «χτίζοντας» σταδιακά διαφορά στο σκορ. Στο πρώτο δεκάλεπτο είχε δώσει διαφορά 14 πόντων στην ομάδα του και έδειχνε ότι είχε πάρει ολοκληρωτικά το μομέντουμ της αναμέτρησης. Η Γερμανία ήταν πολύ άστοχη έξω από τα 6.75 μέτρα έχοντας μετρήσει μόλις 2/10 τρίποντα. Και ενώ ο Ντένις Σρέντερ δεν είχε ξεκινήσει και με τον... καλύτερο τρόπο την αναμέτρηση.

Όμως στη συνέχεια οι Γερμανοί γύρισαν ολοκληρωτικά το «τσιπάκι» τους και ουσιαστικά αιφνιδίασαν τους Σλοβένους οι οποίοι είχαν... επαναπαυτεί με την διαφορά της πρώτης περιόδου. Με αντεπίθεση διαρκείας στηριζόμενοι στην εξαιρετική τους άμυνα, όχι μόνο γύρισαν το παιχνίδι αλλά έφτασαν να προηγούνται και με +4 πόντους (38-34) με τη λήξη του ημιχρόνου. Συγκεκριμένα είχαν πραγματοποιήσει επιμέρους 27-9 έχοντας περιορίσει τον Λούκα Ντόντσιτς και την παρέα του σε... μονοψήφιο αριθμό στην επιθετική τους παραγωγή.

Και να 'ταν μόνο αυτό για τη Γερμανία; Η ομάδα του Γκόρντον Χέρμπερτ συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό και στην 3η περίοδο με αποτέλεσμα να φτάσει να προηγείται με +19 πόντους (61-42) στο 27'! Σρέντερ , Τάις και Μπόνγκα είχαν στήσει το δικό τους πάρτι και μόνο όταν «χαλάρωσαν» έδωσαν την ευκαιρία στη Σλοβενία να «ροκανίσει» κάπως την διαφορά χάρη στην επιθετική αφύπνιση του Ντόντσιτς. Όμως και πάλι. H Γερμανία ήταν ασταμάτητη!

Με τον Ντένις Σρέντερ σε μεγάλα κέφια, τα «πάντσερ» εκτόξευσαν την διαφορά και στο +24 στο δεύτερο ημίχρονο, όπου πέτυχαν στο σύνολο 62 πόντους! Δείγμα και της εικόνας του αγώνα στο παρκέ!

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Στην ανατροπή της Γερμανίας στην 2η περίοδο, όταν κατάφερε να επιστρέψει από το -14 και να πάρει τα ηνία του αγώνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα τρία τελευταία δεκάλεπτα του αγώνα το επιμέρους σκορ ήταν 89-46! Απίστευτο.

MVP: Ο Ντένς Σρέντερ ήταν ο ηγέτης Γερμανίας (και) σε αυτό το ματς έχοντας 18 πόντους και 10 ασίστ σε κάτι περισσότερο από 25 λεπτά συμμετοχής.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Ντάνιελ Τάις (14π., 7ριμπ.) βοήθησε την Γερμανία στην αντεπίθεσή της προκειμένου να γυρίσει το ματς.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Απαρατήρητος πέρασε ο Μάικ Τόμπι από αυτό το ματς.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το φραστικό επεισόδιο που είχε ο Γκόρντον Χέρμπερτ με τον Ντένις Σρέντερ. Λεπτομέρεια: Έκτοτε ξεκίνησε και η ανατροπή της Γερμανίας!

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Τα υψηλά ποσοστά της Γερμανίας με 20/33 δίποντα και 15/31 τρίποντα!

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Όποιος παρακολούθησε το ματς, σίγουρα δεν θα πόνταρε σε τέτοια φοβερή ανατροπή της Γερμανίας. Η ομάδα του Χέρμπερτ ήταν «χάρμα ιδέσθαι» από την 2η περίοδο και μετά. Και μάλιστα απέναντι σε μια ομάδα από το... πάνω ράφι του Mundobasket. Απλά φάνηκε ξεκάθαρα ότι η Σλοβενία είναι ομάδα του... ενός. Το θέμα είναι αν θα αντέξει και αν τελικά αντέξει, πόσο θα αντέξει!

Τα δεκάλεπτα: 11-25, 38-34, 68-52, 100-71.

Το Mundobasket 2023 είναι στο Gazzetta.gr

Το Mundobasket 2023 και όλη η δράση από το μεγάλο μπασκετικό γεγονός με την εγκυρότητα του Gazzetta.gr! Αγωνιστικά νέα από την Εθνική Μπάσκετ και όλες τις ομάδες, πρόγραμμα και αποτελέσματα αγώνων σε συνεχή ροή ειδήσεων για να μη χάσετε στιγμή από τα όσα συμβαίνουν στο Mundobasket 2023!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.