Mundobasket 2023, Ακτή Ελεφαντοστού - Γαλλία 77-87: Ο Φρανσίσκο έφερε τη νίκη στο τέλος του... εφιάλτη (vid)

Η Γαλλία χρειάστηκε ένα ξέσπασμα στα τελευταία λεπτά του αγώνα με την Ακτή Ελεφαντοστού για να κλείσει με νίκη (83-73) τον... εφιάλτη του Mundobasket 2023. Ο Σιλβέν Φρανσίσκο μέτρησε 15 πόντους και 7 ασίστ, ενώ ο Αϊζάια Κορντινιέ πρόσθεσε 19 πόντους.

Καμία από τις δύο ομάδες δεν κυνηγούσε το παραμικρό. Η Γαλλία περιμένει εδώ και ημέρες το τέλος του Mundobasket 2023, μετά τον αποκλεισμό από τη φάση των «16», ενώ η Ακτή Ελεφαντοστού γνώριζε την ώρα του τζάμπολ πως οι μικρές ελπίδες της για να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού χάθηκαν μετά την εμφατική νίκη του Νότιου Σουδάν απέναντι στην Ανγκόλα.

Μολονότι το ματς ήταν αδιάφορο, έγινε ένα κανονικό ντέρμπι. Κάτι η απογοήτευση των Γάλλων, κάτι η δίψα των Αφρικανών να πάρουν μία μεγάλη νίκη, έφερε το ματς στο όριο, με το σκορ να είναι ισόπαλο 69-69, πέντε λεπτά πριν από το τέλος.

Μέχρι εκείνο το σημείο την Ακτή οδήγησε ο Σόλο Ντιαμπατέ με 13 πόντους και 10 ασίστ και ο Νισρέ Ζουζουά με 21 πόντους. Για τη Γαλλία, έστω και στο τέλος του τουρνουά, «εμφανίστηκε» ο Ρούντι Γκομπέρ με 13 πόντους.

Γαλλικό ξέσπασμα στο τέλος

Ένα κάρφωνα του σέντερ των Μινεσότα Τίμπεργουλβς, από ασίστ του Φρανσίσκο, έφερε τους Γάλλους στο +3 (78-75), προτού οι δύο ομάδες επιδοθούν σε ένα μπαράζ λαθών. Τελικά ο γκαρντ που αγωνίστηκε πέρσι στο Περιστέρι και φέτος αποκτήθηκε από την Μπάγερν Μονάχου, έφερε την ομάδα του στο +5 (χάρη σε 2/2 βολές για το 80-75) και ενώ το ρολόι έγραφε 1:35 πριν από το τέλος.

Ο Νάντο Ντε Κολό ανέλαβε να κλείσει το ματς: Τρίποντο για το 83-75, με τον Φρανσίσκο να δίνει ακόμη μία ασίστ.

Συνολικά οι Γάλλοι έκαναν επί μέρους 18-8 για να επικρατήσουν με 87-77.

Τα δεκάλεπτα: 21-25, 41-40, 61-62, 73-83

Cote d'Ivoire - France stats

Cote d'Ivoire - France stats

Το Mundobasket 2023 είναι στο Gazzetta.gr

Το Mundobasket 2023 και όλη η δράση από το μεγάλο μπασκετικό γεγονός με την εγκυρότητα του Gazzetta.gr! Αγωνιστικά νέα από την Εθνική Μπάσκετ και όλες τις ομάδες, πρόγραμμα και αποτελέσματα αγώνων σε συνεχή ροή ειδήσεων για να μη χάσετε στιγμή από τα όσα συμβαίνουν στο Mundobasket 2023!

@Photo credits: Fiba Basketball

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.