Mundobasket 2023, Ανγκόλα - Νότιο Σουδάν 78-101: Ο φοβερός και τρομερός Κάρλικ Τζόουνς το στέλνει στο... Παρίσι (vid)

Γιώργος Κούβαρης
Ο Κάρλικ Τζόουνς ήταν για ένα ακόμη ματς ο παίκτης-ορχήστρα του Νοτίου Σουδάν (26π., 15ασ., 7ριμπ.) και με τη νίκη κόντρα στην Ανγκόλα (101-78) έστειλε ουσιαστικά την ομάδα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μεγάλες στιγμές ζει η ομάδα μπάσκετ του Νοτίου Σουδάν καθώς ετοιμάζει ήδη τις βαλίτσες για το Παρίσι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024!

Στον «τελικό» με την Ανγκόλα έφτασε σε μια μεγάλη νίκη με +23 πόντους διαφορά, η οποία φέρνει την ομάδα της Αφρικής στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση της Υφηλίου.

Μεγάλος αντίπαλος του Νοτίου Σουδάν ήταν η Αίγυπτος ωστόσο όχι μόνο έπρεπε να νικήσει τη Νέα Ζηλανδία, αλλά έπρεπε και να καλύψει και μεγάλη διαφορά στο σκορ. Κάτι που την ώρα που ηχούσε η τελευταία κόρνα της γραμματείας στο «Manila Araneta Coliseum» φάνταζε πολύ δύσκολο να συμβεί στέλνοντας το Νότιο Σουδάν στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Άγγιξε» και πάλι το triple double ο Κάρλικ Τζόουνς

Ο Κάρλικ Τζόουνς ήταν και πάλι «σεληνιασμένος» καθώς για ένα ακόμη παιχνίδι έφτασε κοντά στο triple double έχοντας 24 πόντους, 15 ασίστ και 7 ριμπάουντ, σουτάροντας με 8/12 δίποντα, 2/3 τρίποντα και 4/5 βολές! Για την ομάδα του Ρόγιαλ Άιβι άλλοι τέσσερις παίκτες είχαν διψήφιο αριθμό πόντων συμπληρώνοντας ιδανικά τον Τζόουνς.

Ο λόγος για τον Μαριάλ Σαγιόκ ο οποίος είχε από την πλευρά του 18 πόντους με 3/5 τρίποντα, τον Νούνι Ομότ με 17 πόντους και 3 ασίστ, τον Γουέιεν Γκέιμπριελ με 15 πόντους και 10 ριμπάουντ, όπως επίσης τον Μαγιόκ Ντενγκ με 10 πόντους και 4 ριμπάουντ.

Για την Ανγκόλα που έμεινε φυσικά εκτός Ολυμπιακών Αγώνων, καλύτερος παίκτης ήταν ο Ντουντάο με 21 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ενώ ο Σίλβιο Ντε Σόουζα ο οποίος θα αγωνίζεται την επόμενη σεζόν στον Άρη είχε άλλους 12 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 16-30, 39-53, 57-73, 78-101.

Το Mundobasket 2023 είναι στο Gazzetta.gr

Το Mundobasket 2023 και όλη η δράση από το μεγάλο μπασκετικό γεγονός με την εγκυρότητα του Gazzetta.gr! Αγωνιστικά νέα από την Εθνική Μπάσκετ και όλες τις ομάδες, πρόγραμμα και αποτελέσματα αγώνων σε συνεχή ροή ειδήσεων για να μη χάσετε στιγμή από τα όσα συμβαίνουν στο Mundobasket 2023!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.