Εννέα παίκτες της ΑΕΚ προβλέπουν Ελλάδα, Σερβία ή ΗΠΑ για χρυσό!

Εννέα παίκτες της ΑΕΚ προβλέπουν Ελλάδα, Σερβία ή ΗΠΑ για χρυσό!

Κάτια Πετροπούλου
Εννέα παίκτες της ΑΕΚ προβλέπουν Ελλάδα, Σερβία ή ΗΠΑ για χρυσό!
Ποιος θα ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου; Θα κάνει καλό στην Ελλάδα η υπερπροβολή του Giannis; Τι θα ήθελαν να δουν από το Παγκόσμιο Κύπελλο και τι να ζήσουν, αν ήταν στην Κίνα; Εννέα παίκτες της ΑΕΚ απαντούν στα ερωτήματα του gazzetta.gr!

Όλη η Ελλάδα ζει σε ρυθμούς... Παγκοσμίου Κυπέλλου, καθώς η «επίσημη αγαπημένη» δίνει τον αγώνα της, για να βρεθεί σε ένα από τα τρία σκαλιά του βάθρου!

Το ταξίδι στα γήπεδα της Κίνας έχει ήδη αρχίσει και οι παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου μετρούν μία νίκη (85-60 το Μαυροβούνιο) και θέλουν να τις κάνουν δύο, στο παιχνίδι με την Βραζιλία (03/09, 15:00, ΕΡΤSports).

Οι φίλαθλοι του μπάσκετ στέλνουν όλη τη θετική τους ενέργεια ως την Ναντζίνγκ και το ίδιο κάνει και η ΑΕΚ!

Εννέα παίκτες της «Βασίλισσας» απάντησαν στα τέσσερα ερωτήματα που τους έθεσε το gazzetta.gr κι έκαναν τις προβλέψεις τους!

Αρκετοί... διχάστηκαν, άλλοι είχαν ξεκάθαρα φαβορί, αλλά η επιθυμία ήταν μία και... αδιαμφισβήτητη: Να φτάσει η Ελλάδα όσο ψηλότερα μπορεί!

Γιώργος Τσαλμπούρης

Ποιες ομάδες είναι το φαβορί για χρυσό, ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο: «Θα ήθελα πολύ να το πάρει η Ελλάδα, αλλά θεωρώ πως την καλύτερη εικόνα την έχει η Σερβία. Έχει πιο γεμάτο ρόστερ. Η τριάδα-τετράδα πιστεύω θα κριθεί μεταξύ Αμερικής, Σερβίας, Ελλάδας και Γαλλίας. Ίσως και Ισπανίας».

Τι είναι αυτό που θα ήθελες να δεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο: «Να μην πάρει η Αμερική το χρυσό! Δεν έχω κάτι μαζί τους, τους αγαπώ, έχω ζήσει εκεί, αλλά θέλω κάτι διαφορετικό! Ελπίζω στην Ελλάδα!».

Αν ήσουν εσύ εκεί, τι θα ήθελες να ζήσεις: «Μόνο να ήμουν εκεί, θα ήταν αρκετό! Το να είσαι μέλος της Εθνικής σε Παγκόσμιο, σε μια εκπληκτική διοργάνωση, όπως φαίνεται ότι είναι, είναι από μόνο του κάτι πολύ μεγάλο!».

Θα κάνει καλό ή κακό στην Ελλάδα η υπερπροβολή του Γιάννη Αντετοκούνμπο από ελληνικά και ξένα media: «Σίγουρα η υπερπροβολή δεν κάνει καλό. Αλλά το καλό είναι ότι ο Γιάννης έφερε 20.000 κόσμο στο ΟΑΚΑ τις προάλλες! Ο κόσμος θα στηρίξει και θα δει την Εθνική και αυτό μεγαλώνει το μπάσκετ. Οπότε, θεωρώ πως βγαίνει σε καλό».

Χάρης Γιαννόπουλος

Ποιες ομάδες είναι το φαβορί για χρυσό, ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο: «Θα σου πω την Ελλάδα! (γέλια) Η αλήθεια είναι ότι θεωρώ την Σερβία φαβορί για το χρυσό, για τον απλούστατο λόγο ότι μπορεί να έχει πεντάδα με πέντε δημιουργούς και πέντε εκτελεστές ταυτόχρονα, κάτι το οποίο δεν το έχει καμία άλλη ομάδα στο τουρνουά. Από εκεί και πέρα, δεν έχω ιδέα πως θα πάνε οι διασταυρώσεις, αλλά αν πρέπει να διαλέξω τις τρεις καλύτερες, θα έλεγα Σερβία, Ελλάδα και Γαλλία».

Τι είναι αυτό που θα ήθελες να δεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο: «Θα ήθελα να δω μια έκπληξη! Πιστεύω πως η Νιγηρία είναι μια ομάδα που μπορεί να κάνει την έκπληξη, να φτάσει στους "8" και να δυσκολέψει μια από τις μεγάλες».

Αν ήσουν εσύ εκεί, τι θα ήθελες να ζήσεις: «Προφανώς, θα ήθελα να φύγω με ένα μετάλλιο!».

Θα κάνει καλό ή κακό στην Ελλάδα η υπερπροβολή του Γιάννη Αντετοκούνμπο από ελληνικά και ξένα media: «Μόνο καλό! Όλα τα παιδιά είναι πολύ έμπειρα και έξυπνα, ώστε να ξέρουν πως να αντιμετωπίσουν μια τέτοια κατάσταση και δεν νομίζω πως κάποιος κρατάει μούτρα, επειδή ο Γιάννης είναι MVP του ΝΒΑ ή νιώθει... παραμελημένος! (γέλια) Νομίζω πως όλα θα πάνε καλά!».

Νίκος Γκίκας

Ποιες ομάδες είναι το φαβορί για χρυσό, ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο: «Η καρδιά μου λέει "Ελλάδα"! Ξεκάθαρη απάντηση νομίζω δεν υπάρχει, αλλά πιστεύω θα παιχθεί μεταξύ Ελλάδας, Σερβίας και Αμερικής. Θα έλεγα ότι η Σερβία προπορεύεται λίγο, και μετά ακολουθούν Ελλάδα και Αμερική».

Τι είναι αυτό που θα ήθελες να δεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο: «Την Ελλάδα όσο πιο ψηλά γίνεται! Όλους τους φίλους μου, που είχα στα "παράθυρα" και παίζουμε τόσο καιρό μαζί, να πηγαίνουν καλά, να μας κάνουν περήφανους και φυσικά να μας φέρουν την διάκριση που όλοι ονειρευόμαστε!».

Αν ήσουν εσύ εκεί, τι θα ήθελες να ζήσεις: «Να είμαι κι εγώ μέρος όλου αυτού! Να είμαι με την Εθνική σε μια μεγάλη διοργάνωση!».

Θα κάνει καλό ή κακό στην Ελλάδα η υπερπροβολή του Γιάννη Αντετοκούνμπο από ελληνικά και ξένα media: «Θεωρώ πως ο Γιάννης, με όλα αυτά που περνάει, έχει μάθει να αντέχει το θέμα με τα media και τους δημοσιογράφους. Νομίζω δεν θα κάνει κακό. Επειδή τον ξέρω από μικρό, είναι ένα παιδί πολύ κλειστό και συγκεντρωμένο σε αυτό που κάνει. Θέλω να ελπίζω πως θα καταφέρει να κάνει αυτά που έχουμε όλοι στο μυαλό μας και η Εθνική Ομάδα θα βρεθεί εκεί που της αξίζει!».

Δημήτρης Κακλαμανάκης

Ποιες ομάδες είναι το φαβορί για χρυσό, ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο: «Πιστεύω σίγουρα την Ελλάδα. Έχουμε ένα πλήρες ρόστερ και φάνηκε κι από τα φιλικά ότι είμαστε μια καλοδουλεμένη ομάδα, όσο μπορεί να είναι μια ομάδα που είναι μαζί λίγο καιρό. Μού αρέσει, όμως, πολύ και η Σερβία. Μαζί με την Αμερική, θα τις έβαζα τριάδα».

Τι είναι αυτό που θα ήθελες να δεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο: «Πολύ ταλέντο και πολύ ανταγωνιστικά και σκληρά παιχνίδια. Και σίγουρα πολύ θέαμα!».

Αν ήσουν εσύ εκεί, τι θα ήθελες να ζήσεις: «Θα έδινα τον καλύτερό μου εαυτό για την Εθνική, όπως είμαι σίγουρος ότι θα κάνουν και τα 12 παιδιά που είναι εκεί, γιατί τους ξέρω!».

Θα κάνει καλό ή κακό στην Ελλάδα η υπερπροβολή του Γιάννη Αντετοκούνμπο από ελληνικά και ξένα media: «Πιστεύω πως ο Γιάννης το έχει συνηθίσει αυτό πια. Όταν στην Αμερική είναι ένα από τα κορυφαία πρόσωπα που υπάρχουν στο ΝΒΑ, θεωρώ πως μπορεί να διαχειριστεί τον πανζουρλισμό που γίνεται εδώ».

Στέφαν Γιάνκοβιτς

Ποιες ομάδες είναι το φαβορί για χρυσό, ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο: «Σερβία! Μόνο Σερβία! (γέλια) Είναι το φαβορί για να πάρει το χρυσό. Δεν το λέω μόνο επειδή είμαι Σέρβος, αλλά είναι η καλύτερη ομάδα! Όσο για τις υπόλοιπες θέσεις. πάντα πρέπει να υπολογίζεις την Αμερική στα μετάλλια. Όλοι ξέρουν πως είναι ίσως η πιο "αδύναμη" ομάδα που έχει εμφανιστεί μέχρι τώρα, αλλά είναι γεμάτη ΝΒΑers! Η Ελλάδα επίσης θα είναι επικίνδυνη με τον Αντετοκούνμπο! Ειδικά στο ευρωπαϊκό στυλ, είναι πολύ δύσκολο να τον σταματήσεις. Μού αρέσει πολύ ως παίκτης. Η Αυστραλία, ακόμη, νίκησε τις ΗΠΑ στο φιλικό. Η Γαλλία, η Λιθουανία... Είναι πολλές ομάδες που θα παλέψουν για την τριάδα. Είναι μπάσκετ, είναι ένα ματς, πολλά μπορούν να συμβούν».

Τι είναι αυτό που θα ήθελες να δεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο: «Θα ήταν ενδιαφέρον μια ομάδα σαν την Αυστραλία να πάρει ένα μετάλλιο. Η Γαλλία και η Λιθουανία είναι επίσης σκληρές ομάδες. Θέλω να δω μια έκπληξη κι είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξουν».

Αν ήσουν εσύ εκεί, τι θα ήθελες να ζήσεις: «Θα ήθελα πολύ να παίξω με τη Σερβία, ειδικά με αυτή την ομάδα που υπάρχει τώρα. Λένε πως είναι μια από τις καλύτερες στην ιστορία! Θα ήταν ωραία να παίξω εκεί, να κατακτήσω ένα μετάλλιο και να γράψω ιστορία μαζί τους!».

Θα κάνει καλό ή κακό στην Ελλάδα η υπερπροβολή του Γιάννη Αντετοκούνμπο από ελληνικά και ξένα media: «Ο Γιάννης είναι ένας εκπληκτικός παίκτης και τόσο προσηλωμένος, που νομίζω δεν θα επηρεαστεί καθόλου από ό,τι γίνεται τριγύρω του. Αν μείνουν όλοι συγκεντρωμένοι, τότε θα πάνε όλα καλά για την Ελλάδα».

Βασίλης Τολιόπουλος

Ποιες ομάδες είναι το φαβορί για χρυσό, ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο: «Οι Αμερικάνοι είναι πάντα το φαβορί! Όποιον κι αν έχουν αντίπαλο. Τώρα αν καταφέρει κάποια ομάδα να τους κερδίσει στα νοκ άουτ, θα το δούμε. Υπάρχουν ομάδες, που μπορούν να το κάνουν. Μαζί με Ελλάδα και Σερβία θα είναι τριάδα».

Τι είναι αυτό που θα ήθελες να δεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο: «Την Εθνική μας να παίζει ωραίο μπάσκετ! Να παίζουν ο ένας για τον άλλον και να φτάσουν όσο πιο ψηλά γίνεται!».

Αν ήσουν εσύ εκεί, τι θα ήθελες να ζήσεις: «Να ήμουν στην Εθνική, να ήμασταν όλοι μια παρέα, να παίζαμε καλά και να φτάναμε ψηλά!».

Θα κάνει καλό ή κακό στην Ελλάδα η υπερπροβολή του Γιάννη Αντετοκούνμπο από ελληνικά και ξένα media: «Και ο Γιάννης και οι υπόλοιποι παίκτες, ξέρουν πως να το διαχειριστούν. Δεν αγχώνομαι γι' αυτό. Σίγουρα όλες οι ομάδες θα εστιάσουν στο πως θα τον σταματήσουν. Από εκεί και πέρα εξαρτάται κι από άλλους παράγοντες το να φτάσουμε το στόχο μας».

Νίκος Ρογκαβόπουλος

Ποιες ομάδες είναι το φαβορί για χρυσό, ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο: «Οι ΗΠΑ είναι το φαβορί, αλλά πιστεύω την Ελλάδα, γιατί είναι η χώρα μας και τη στηρίζουμε! Θα βάλω και την Σερβία στο... κόλπο για μετάλλια!».

Τι είναι αυτό που θα ήθελες να δεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο: «Θα χαιρόμουν πολύ με το να πήγαινε η Εθνική καλά. Θα ήταν κάτι πολύ ωραίο για όλους! Και ο Τζέισον Τέιτουμ να τα πάει καλά, γιατί είναι ο αγαπημένος μου παίκτης! (γέλια)».

Αν ήσουν εσύ εκεί, τι θα ήθελες να ζήσεις: «Να φορούσα το εθνόσημο σε μια τέτοια διοργάνωση και να ζήσω όλη αυτή την ατμόσφαιρα, παίρνοντας ένα μετάλλιο!».

Θα κάνει καλό ή κακό στην Ελλάδα η υπερπροβολή του Γιάννη Αντετοκούνμπο από ελληνικά και ξένα media: «Είναι λογικό να γίνεται όλο αυτό για το Γιάννη! Είναι ο MVP του ΝΒΑ! Είναι όλοι, όμως, αρκετά έμπειροι και σοβαροί για να το διαχειριστούν».

Μάρκους Σλότερ

Ποιες ομάδες είναι το φαβορί για χρυσό, ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο: «Οι ΗΠΑ! Δεν θα μπορέσω να γυρίσω στην Αμερική, αν δεν πω να πάρει το χρυσό! (γέλια) Γενικά, είναι το φαβορί για να πάρουν το χρυσό, αλλά δεν θα είναι εύκολο. Είναι μια πρόκληση, γιατί υπάρχουν πολλές καλές ομάδες στη διοργάνωση. Στην τριάδα θα βάλω την Ισπανία και την Ελλάδα (γέλια). Σοβαρά, η Ελλάδα έχει πολλές πιθανότητες με τον Γιάννη στην ομάδα. Συνολικά, έχει πολύ καλούς παίκτες, ξέρω και τον Μπουρούση. Ο "Greek Freak" είναι φυσικά ο MVP του ΝΒΑ. Αν έχεις έναν παίκτη σαν αυτόν στην ομάδα σου, τότε έχεις σίγουρα πιθανότητες».

Τι είναι αυτό που θα ήθελες να δεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο: «Πολύ θέαμα και πολλές εκπλήξεις!».

Αν ήσουν εσύ εκεί, τι θα ήθελες να ζήσεις: «Θα ήθελα να δω όλα αυτά τα... διαφορετικά που ζουν όλοι εκεί και φυσικά το να αγωνιστώ κι εγώ στην παγκόσμια σκηνή!».

Θα κάνει καλό ή κακό στην Ελλάδα η υπερπροβολή του Γιάννη Αντετοκούνμπο από ελληνικά και ξένα media: «Δεν ξέρω πως έχουν φερθεί τα ελληνικά media στην Εθνική, αλλά αυτό σημαίνει πως υπάρχουν πολλές προσδοκίες και πίεση. Εξαρτάται πως θα το αντιμετωπίσεις. Κάποιοι παίκτες λατρεύουν τέτοιου είδους πίεση, ενώ σε άλλους δεν αρέσει. Έχει να κάνει και με το χαρακτήρα. Ο Γιάννης είχε μια πρόκληση μπροστά του, ήθελε να γίνει MVP στο ΝΒΑ, και τα κατάφερε, παρά την πίεση! Αυτό δείχνει πως τού αρέσει όλο αυτό και μπορεί να τα καταφέρει! Δεν θα τον ενοχλήσει τόσο, όσο ίσως άλλους παίκτες, που δεν το έχουν ξαναπεράσει».

Χάουαρντ Σαντ-Ρος

Ποιες ομάδες είναι το φαβορί για χρυσό, ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο: «Σερβία, Ελλάδα, ΗΠΑ! Όλες θα προσπαθήσουν να διεκδικήσουν ένα μετάλλιο! Θα πω και τη Λιθουανία, για τον Γιόνας (Ματσιούλις)!».

Τι είναι αυτό που θα ήθελες να δεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο: «Ελπίζω πως θα υπάρξουν εκπλήξεις! Είναι πολύ βαρετό αν βλέπεις συνέχεια τα ίδια και τα ίδια! Ελπίζω η πιο μη αναμενόμενη ομάδα να πάρει ένα μετάλλιο!».

Αν ήσουν εσύ εκεί, τι θα ήθελες να ζήσεις: «Θα ήταν πολύ όμορφα και σίγουρα θα ήθελα να... αναστατώσω κι εγώ έναν καλό αντίπαλο (γέλια)».

Θα κάνει καλό ή κακό στην Ελλάδα η υπερπροβολή του Γιάννη Αντετοκούνμπο από ελληνικά και ξένα media: «Είναι ο MVP του ΝΒΑ κι είναι λογικό τα φώτα να είναι πάνω του. Έχει δείξει, όμως, τι είναι ικανός να κάνει! Ό,τι κάνει στο ΝΒΑ, το κάνει και στην Ευρώπη! Τι άλλο να πεις εκτός από το ότι είναι ένας σπουδαίος παίκτης; Ελπίζω να οδηγήσει την Ελλάδα σε ένα μετάλλιο. Θα ήταν πολύ ωραίο αυτό για εσάς!».